Dodaj do ulubionych

Ciąża po tabletkach!!!

08.03.06, 20:25
Mam pytanie.Przez 5 lat bralam tabletki.I ostatnio je odstawilam.Okło 10
dni po odstawieniu uprawiałam sex ze swoim chłopoakiem (i wydaje mi sie że
byl to płodny dzien).Moje pytanie-czy istnieje mozliwosc ze moge zajsc w
cioze?Bo slyszałam,że nieraz są problemy z zajściem w ciążę przez jakiś czas
po odstawieniu.Jakie są szanse,ze moglam zajsc ? I po ilu dniach mozna
zrobic test??Dziękuje
Obserwuj wątek
    • intuicja77 Re: Ciąża po tabletkach!!! 08.03.06, 20:31

czasami jest wrecz przeciwnie....nie chce cie straszyc , ale przy problemach z
      zajsciem w ciąże stosuje się czasami "efekt odstawienia" tzn przez jakiś czas
      zażywa się tabletki antykoncepcyjne a potem odstawia i w tym cylku stara sie o
      dziecko.
      Czesto jajniki reagują ze wzmorzoną mocą na takie odstawienie.
      Jestem tego przykładem / chociaz miałam całkiem inne marzenia niż Ty ,bo jak
      rozumiem nie chcesz byc w ciąży/ jestem w 26 tc

Ale nie martw sie , bo nie jest to regułą....

A test najlepiej zrób rano , nie wczesniej niz w dniu spodziewanego okresu.
      Wczesniej nie ma sensu , czego tez jestem przykładem / dwa poranne testy
      negatywne 11 dni po owulacji.

Mam nadzieje ,że wszystko ułoży ie po twojej mysli!
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 08.03.06, 20:46
        Dziekuje za informacje.Jesli bym była to napewno bede sie cieszyla -choc
        przeraza mnie strona finansowa ale..... napewno sie odezwe i dam znac co
        i jak ....pozdrawiam serdecznie
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 09.03.06, 21:47
        dzis strsznie zle sie czuje.Nudziło mnie caly dzien,kuje mnie dół
        brzucha.Ospała itd... Juz sama niewiem -moze ja sobie wmowilam
    • ares1976 Re: Ciąża po tabletkach!!! 09.03.06, 06:21
      Zrób test w dniu spodziewanej miesiączki albo 2-3 dni po spodz. mies.
    • dagmara861 Re: Ciąża po tabletkach!!! 09.03.06, 07:34
      to zalezy od kobiety ... lekarze mowia ze po odstawieniu tabletki po 3
      miesiacach sie zachodzi w ciaze ... a tak naprawde tak nie jest bo w ilu
      przypadkach sie slyszy ze dziewczyna raz zapomniala tabletki i zaszla w
      ciaze..wszystko zalezy od ozganizmu kobiety...

ale jak jestes w ciazy to gratuluje big_grin...ja w czerwcu mama bede..

powodzenia pa
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 09.03.06, 09:58
        No zobaczymy ,zrobie test ale poczekam jeszcze z tydzien.Mam mieszane
        uczucia .Mam juz 10 letnio córke.Bardzo bym chciała dzidziusia ale mnie troche
        przeraza to wszystko -czy podolam.Wyczytalam tu juz wszystko o pierwszych
        obiawach ale nic narazie.Tylko glowa mnie boli cogle i zmeczona jestem nie do
        zycia.Bede pisala co dalej z moim stanem smile) Pozdrawiam serdecznie
        • patkawawa Re: Ciąża po tabletkach!!! 09.03.06, 15:54
          czesc gabrysiusmile no ja swoje aktualne emocje opisuje w watku powyzejsmile tabletki
          bralam wiele lat 3 miesiace temu odstawilamsmile dzisiaj juz zrobilam 2 testy
          wynik ten samsmile dwie kreski....Pozdrawiam
          • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 09.03.06, 17:08
            Witaj patka -gratuluje i trzymam kciuki.Napisz czy masz jakies obiawy??
            Pozdrawiam
          • anna_iza Re: Ciąża po tabletkach!!! 22.03.06, 12:52
            witam wink ja mialam dokladnei tak samo - bralam tabletki przez wiele lat, potem
            odstawilam bo troche zle sie czulam. i bach - od razu ciaza wink teraz 8tc.
            najpierw leki szok (mimo ze raczej wiem skad sie biora dzieci wink a teraz wielka
            radosc - za dwa tygodnie skoncze 30 lat wiec juz chyba najwyzszy czas wink
      • olgiusza Re: Ciąża po tabletkach!!! 10.03.06, 08:38
        Jest odwrotnie. Najszybciej zachodzi sie po odstawieniu tabletek. Zaleca sie to
        nawet kobietom, ktore maja problemy z zajsciem w ciaze. Ja bralam tabletki przez
        4 lata i gdy chcialam zostac mama lekarz kazal mi je odstawic i odczekac do
        pierwszej miesiaczki (zeby troszke organizm sie oczyscil) i starac sie o
        dzidziusia. Od razu sie udalo dzis jestem mama 3 letniego Kamilka smile
    • azja811 Re: Ciąża po tabletkach!!! 09.03.06, 15:56
      To chyba jakiś wirus
    • kasiulka82 Re: Ciąża po tabletkach!!! 09.03.06, 22:30
      Gabrysiu, nie martw się na zapas. Ja sama zaszłam w ciążę podczas brania
      pigułek, najprawdopodobniej przez częste przesuwanie cykli organizm się
      rozregulował. Na pewno zajdziesz w ciążę, trzymam kciuki.
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 10.03.06, 08:28
        No albo juz sobie wmówiłam albo maprawdę jestem.Właśnie wstałam i jest mi
        jakoś dziwnie....kiepski się czuję.Pozrawiam
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 12.03.06, 20:05
        Kasiulka trzymam kciuki za ciebie i twoje malenstwo.....Pozdrawiam
        • kasiulka82 Re: Ciąża po tabletkach!!! 14.03.06, 14:39
          Dziękuję bardzo, ja już powoli się przygotowuję do powitania maleństwa. Czasami
          jest we mnie strach, ale mam nadzieję, że wszystko się ułoży. Ja również
          trzymam kciuki za zafasolkowanie. Trzeba wierzyć w to, że się uda. Jesteś
          młoda, zdrowa. Na pewno wkrótce będziesz się cieszyła małą fasolką.winkPozdrawiam
          serdecznie.
          • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 14.03.06, 20:12
            Kasiulka napewno wszystko sprawnie pojdzie i niebawem nam to opowiesz na
            forum(czekam).Dasz rade.Ja nadal czekam.Mam objawy wiec chyba cos z tego
            bedzie...Pozdrawiam cie serdecznie i brzuszek caluje...
            • kasiulka82 Re: Ciąża po tabletkach!!! 14.03.06, 20:49
              A ja przesyłam tysiące pozytywnych fluidków i bardzo mocno trzymam kciuki za
              upragnione maleństwo. Uda się szybciej niż myślisz. Ściskam.
    • magnolia59 Re: Ciąża po tabletkach!!! 10.03.06, 08:51
      Objawy po 2 dniach to sobie raczej bardziej wmawiasz, ale to ogłoby świadczyc o
      tym, że chcesz jednak być w tej ciaży smile
      Z odstawianiem tabletek jest róznie- u niektórych zwiksza to szanse na
      płodonośic i ciążę mnogą zaraz po (miedzy iinymi dlatego lekarze proponują
      odczekac ten pierwszy cykl na wszelki wypadek, jesli ktoś bliźniaków nie chce)
      albo kilka cykli po tabletkach masz bezowulacyjnych. Ja odstawiłam po 11 latach,
      obserwowałam dokładnie i mialam 3 cykle bez owulacji. W ciążę całkowicie
      planowanie zaszłam w 5 cyklu od odstawienia
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 10.03.06, 18:56
        Witaj,blizniaczkow raczej nie chcęwink)) .Bardzo się bede cieszyla jesli
        dzidzia bedzie.Rożne so opinnie o tych tabletkach .No zobaczymy .Jesli
        jestem to aby wszystko bylo ok.
    • mamusia100 Re: Ciąża po tabletkach!!! 11.03.06, 16:05
      Raczej źle słyszałaś - po odtsawieniu tabletek pierwsze tygodnie są
      najpłodniejsze. Ale nie ma zapewne reguły, każdy organizm reaguje indywidualnie.
      Ja też brałam długo i udało się po pierwszych staraniach i teraz jest mnie coraz
      więcej i więcej smile) Ogromna radość! Polecam!
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 12.03.06, 20:01
        Gratuluje.Bede sie cieszyla jesli bedzie malenstwo .Bolo mnie piersi wiec
        moze to jakis objaw....Buziaki .Pozdrawiam
    • korniz Re: Ciąża po tabletkach!!! 11.03.06, 16:38
      odstawiłam bo chciałam zajść w ciązę i zaraz w pierwszym cyklu zaszłam w ciązę-
      w pojedyńczą.Musisz teraz na wszelki wypadek biec do apteki po folik.Test wtedy
      zrobiłam w dniu jak miałam mieć miesiączkę.
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 12.03.06, 20:03
        Wlasnie slyszalm o foliku...Ja tez juz bym chetnie zrobila test ale chyba za
        wczesnie.Ale w tym tygodniu zrobie i napisze.Pozdrawiam PS.A ile jest juz z
        brzuszkiem???Pozdrawiam
    • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 13.03.06, 12:02
      ze mna bylo tak rok temu postanowilismy starc sie o dzidzie bralam trabletki 4
      lata i zaszlam w ciaze dobiero po pol roku od odstawienia tabletek. Jednka
      poronilam w 15 tyg ciazy, serce dzidzi przestalo bic bylo mi ciezko ale lecze
      sie teraz u dobrego specjalisty i poradzil mi odczekac pol roku i tak tez
      zrobila w grudniu odstawilam tabletki i juz moglismy sie starac. pierwszy okres
      dostalam po 30 dniach drugi po 23 no a teraz mija 32 dzien a okresu nie ma
      zrobilam test ale wyszedl niegatywny nie wiem co mam myslec i mam nadzieje i
      staramm sie myslec ze to chyba jeszcze nie teraz, sugeruje sie troche sytuacja
      z zeszlego roku gdy tez zrobilam test w 30 dniu cyklu i byl negatywny a po
      tygodniu pozytywny. nie wiem co mam myslec. Jedyne co wiem to kazdy organizm
      kobiety jest rozny i jena bedzie szybo zachodzic po tabletka a u innej moze to
      trwac kilka miesiecy, a najlepiej to nie myslec o tym duzo chociaz to jest
      takie trudne smile)))
      • guderianka Re: Ciąża po tabletkach!!! 13.03.06, 12:11
        brałam 2lata-odstawiłam w kwietniu, zabezpieczalismy sie 2mce i zaszłam zgodnie
        z planem w lipcuwinkpierwsze podejscie udanesmile
      • kaska22105 Re: Ciąża po tabletkach!!! 13.03.06, 14:19
        z tego co piszesz wynika że możesz mież zabużoną równowagę chormonalną. Może
        dlatego poroniłaś ja miałam to samo a teraz mam 5 letniego syna a drugiego
        rodzę w maju znajdż dobrego lekarza w Lublinie to prof. Tomasz Paszkowski -
        facet czyni cuda
        • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 13.03.06, 14:53
          w moim miescie nie ma dobrych lekarzy i wiem to z doswiadczebnie po tej
          pierwszej ciazy. Teraz lecze sie w Poznaniu u prof Ropackiej podobno jest
          rewelacyjna, juz na pierwszej wizycie powiedziala mi ze mama skrucona szyje
          macicy, zrobila mi wszystkie badania co jak chodziłam do ginekologów od 5 lat
          zaden nie zauwazył.
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 13.03.06, 20:14
        Jullitta ,trzymam kciuki!!!
    • kaska22105 Re: Ciąża po tabletkach!!! 13.03.06, 14:15
      ja jestem w 31 tygodniu i cały czas brałam lotos od ponad 2 lat. także mnie nic
      nie zdziwi. Za to po tabletkach częściej się zdarzają ciążę mnogie!!!
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 13.03.06, 20:16
        Tylko nie mnoga sad( .Ja nadal kiepsko sie czuję,Bolą mnie piersi.Ale na
        test chyba zbyt wcześnie...Czekam i rozmyślam.Pozdrawiam wszystkich
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 13.03.06, 20:19
        Kasia dbaj o siebie .Topewnie bylas zaskoczona ,ze jestez w ciąży??
        Pozdrowionka dla Ciebie i dzidzi
        • kasiulka82 Re: Ciąża po tabletkach!!! 14.03.06, 14:42
          Lekarze mówią, że to mit, że po tabletkach zdarzają się częściej ciąże mnogie.
          Słyszałam już z wielu ust, że kiedyś tak było, ale przy takich dawkach
          hormonów, jakie zawierają obecne środki, szansa na ciążę mnogą nadal jest
          niewielka i z reguły jest to przypadek. Ciąże mnogie prędzej biorą się od
          długiego intensywnego leczenia hormonami, ale nie po zwykłych tabletach. Tak
          więc nie martw się Gabrysiu, o bliźniaki naprawdę niełatwo.wink
    • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 14.03.06, 08:14
      dzieki gabrysiu ze trzymasz kciuki. ciagle mam mala nadzieje ze choc ten tes
      wczorajszy byl negatywny... i ciagle nie dostalam okresu co mi sie wczesniej
      nie zdarzało takie opoznienie to moze ....smile wiem ze nie powinna sie nastawiac
      ale troche musze , biore pod uwage wszelkie zagrozenia i tak mam dzis umowiona
      wizyte u dentysty pojsc pojde bo musze ale troszke sie obawiam...
      • bomba45 Re: Ciąża po tabletkach!!! 14.03.06, 10:00
        witajcie !!
        Ja staram sie o dzidziusia jakieś 4 miesiące i nic!!
        2 lata brałm tabletki!!
        mam nadzieje że w tym miesiącu już jestem w ciży!!
        • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 14.03.06, 11:10
          u mnie to bylo tak. rok temu jak staralam sie o dzidzie to zaszlam w ciaze
          jakos po 6 miesiacach od przerwania tabletek i to wlassciwie dopiero wtedy gdy
          zupelnie przestalam myslec otym zeby zostac mama, bo zaczynalam nowa pracy i tu
          nagle ciaża,ktora tak jak juz pisalam trwala 15 tygodni teraz mija 3 iesiac
          jak sie staramy miesiaczki nadal nie ma to juz 33 dzien cyklu jak nie dostane
          do konca tygodnia to robie kolejny test moze beda dwie kreseczki...smile))
          • bomba45 Re: Ciąża po tabletkach!!! 14.03.06, 14:19
            no właśnie chyba musze całkowicie olać sprawe!!!!!!
            moja przyjaciułka właśnie tak zrobiła i co ""dzidziuś"" w drodze!!!!
            a starali się około roku i to dość inensywnie!
            ale chyba tak dokońca nieda sie nie myśleć o tym!!!
            czy się da???
        • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 14.03.06, 20:13
          Bomba nie trać nadziei ,trzeba mysleć pozytywnie i napewno sie uda.Wierze w
          to.Powodzenia...
          • bomba45 Re: Ciąża po tabletkach!!! 15.03.06, 11:13
            mam nadzieje!!
            dzieki gabi78
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 14.03.06, 20:09
        Czesc Julitta 23 .Powiem ci szczerze,ze ja mam dentyste na piotek itez sie
        obawiam bo juz sama niewiem (ale testu jeszcze nie robilam)bolo mnie jedynie
        piersii zmeczona jestem.W piote zrobie test.Ale jestem juz tak mocno
        nastawiona na dzidzie....albo sobie wmowilam.Pozdrawiam...
        • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 15.03.06, 08:46
          droga gabrysiu bylam wczoraj u dentysty i powiedzialam ze mozliwe ze jestem w
          ciazy, powiedzial mi ze czasem zdarza sie ze lekarz daje znieczulenie w
          mniejszej dawce ale on tego nie robi w pierwszych trzech miesiacach, byl bardzo
          delikatny staral sie abym nic nie czula i tak zablabowala mi dwa zabki, a z
          kolejnymi kazal sie wstrzymac jak bede pewna czy jestem czy niejestem w ciazy,
          tymbardziej musze uwazac jak juz raz poronilam... dzis czuje sie fatalnie..
          ciagle mam ten dziwny smak w ustach i mama straszne mdlosci rano jak wstalam to
          pobieglam do okna tak mi bylo brak swiezego powietrza ,mam straszne
          pragnienie... nie wiem ja tez juz sie nastawilam bo nigdy okres mi sie tak nie
          spoznial musze czekac do piatku, i wtedy jak bede w ciazy to test musi mi to
          pokazac smile))
          • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 15.03.06, 13:36
            Witaj Julitta.Ciesze się,że u dentysty poszło ok.Ja idę w piątek.Ja dziś bardz
            żle się czuję,jakoś tak dziwnie.Najgorsze to to,że bolą mnie sutki(takie dzwne
            pieczenie) i taki ciężar czuję w piersiach.Czekam do piątku -robie
            test.Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam na wieści od Ciebie.!!!!
            • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 15.03.06, 13:54
              no hej gabrysiu Tak jak i ty tez dziwnie sie czuje piersi mie bola tzn brodawki
              jakbym miala na nich zawieszone jakies ciezarki a wogole tojjestem 4 godziny
              wpracy a czuje sie tak zmeczona jakbym pracowala calydz dzien i noc, wczoraj o
              19 lezalam w lozku nie wiem co sie dzieje i chce wiedziec jaknajszybciej
              wiedziec smile))) musze sie wstrzymac do piatku boje sie troche jeskli wyjdzie
              jedna kreska bo juz taka jestem nasawiona bede musiala sobie z tym poradzic 3
              mam za ciebie kciuki
              • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 15.03.06, 14:14
                Hej kochana ja też trzymam kciuki .Ja też się już tak nastawiłam,że jak bedzie
                inaczej to nie wiem (do piątku).Pozdrawiam serdecznie....smile))
    • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 15.03.06, 14:38
      gabrysiu a dokuczaja tobie uplawy bo mi tak ???
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 15.03.06, 14:51
        Szczerze mówiąc troszke z rana i troszke w dzien .Ale nie jakoś mocno.Gorzej z
        rana
        • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 16.03.06, 08:11
          witaj gabrysiu

ciagle nie mam miesiaczki coaraz czesciej o tym mysle... wczoraj juz kupilam
          test i mialam przez chwile ochote zrobic go dzis rano ale wstrzymalam sie ,
          obawiam sie ze jutro tez moze byc za wczesnie... najwyzej zbankrutuje na testy
          hehehe buziaki
          • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 16.03.06, 08:46
            Witaj Julitta! Ja kupię go dziś i zrobię jutro,ale też wydaje mi się,że za
            wcześnie.A jak się czujesz??? U mnie ok poza tymi sutkami!! wink) .Miłego
            dia.Będę na internecie po 15stej.Pozdrawiam.
            • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 16.03.06, 10:31
              witaj

ja czuje mozna powiedziec dobrze mdlosci nie ma, piersi bola a wlasciwie
              brodawki, ale to tez moze byc objaw zblizajacej sie miesiączki.no i mecza mnie
              te uplawy nie ma ich zbyt wiele ale sa i nie wiem czy to dobrze czy nie...???
              nie potrafie o tym nie myslec i boje sie jutra...ktory to jet u ciebie dzien
              cyklu moj 35... pozdrawiam
              • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 16.03.06, 13:12
                Hej mój dzień też cos około tego 34 (ale odstawiłam wcześniej te tabletki )i
                już sama nie wiem jak liczyć....Kupiłam właśnie test !!!!!! Więc robimy obie
                rano smile)) Napisz koniecznie.Buziaki.
    • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 16.03.06, 15:59
      witaj

ja koncze wlasnie prace lece do domku i z jednej strony nie moge doczekac sie
      jutra a z drugiej bardzo sie boje i mam nadzieje i ja trace. 3 mam kciuki za
      jutro oby okazal sie dla nas ten piatek szczesliwy!!! buziaki
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 16.03.06, 16:39
        Ja też trzymam za Ciebie kciuki.Rano napiszę co i jak .Może się uda....Bądz
        dobrej myśli.Buziaki. Ja najchętniej,już bym zrobiła...smile)
      • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 17.03.06, 08:42
        Witaj Julittko! zrobiłam i wyszła jedna sad( (Może zbyt wcześnie) Mam
        nadzieje,że u ciebie będą dwie.Pozdrawiam.
        • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 17.03.06, 09:07
          witaj Gabrysiu

U mnie tez jedna kreska sad(( bylo mi troszke smutno i nie mialam ochoty isc do
          pracy ale powedzialam soebie ze to dopiero trzeci cykl. Moze i za wczesnie ale
          sama nie wiem przeciez to 35 dzien cyklu juz nie robie sobie nadzieji poprostu
          czekam na miesiaczke... smile) buziaki 3 maj sie
          • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 17.03.06, 19:36
            Witaj Julitko! Strasznie mi przykro mniałam nadzieję ,ze chociaz Tobie
            sie uda,3-kciuki. Caluje.Napisz jak cos.Pozdrawiam
            • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 18.03.06, 11:10
              witaj
              jak u ciebie u mnie nadal nic. piersi bol tem 36,9 i 37,0 uplawy miesiaczki
              brak
            • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 18.03.06, 11:12
              za ciebie tez trzymam kcuki ale co do siebie do nie mama zbyt duzej nadzieju
              pojde chyba w poniedzialek zrobic badania do laboratorium i bede wiedziec dzis
              36 dzien cyklu
              • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 18.03.06, 19:03
                CZeść !! Julitko u mnnie też nic.Mam tylko złe samopoczucie.To jest dobry
                pomysł z tym badaniem.A ile sie czeka na wynik?? I jaki koszt jeśli sie
                orientujesz?? Bodz dobrej myśli.Ja już też sama nie wiem co myślec,męczy mnie
                ta sytuacja.Pozdrawiam.Spokojnej nocki...
                • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 20.03.06, 08:19
                  witaj

u mnie nadal nic juz glupieje bylam rano zrobic te badania ale okazalo sie ze
                  nie wykonuja tego u mnie wGnieznie, kupilam kolejny test , bede musiala umowic
                  sie do swojej lekarki w poznaniu bo jesli to nie ciaza to musi mi wywolac okres
                  to juz 38 dzien cyklu pozdrawiam
                  • ninka.w Re: Ciąża po tabletkach!!! 20.03.06, 10:42
                    Hej Dziewczyny!
                    właśnie przeczytalam waszą korospondencję do siebie (z gabi78) i chciałam wam
                    powiedzieć że byłam a raczej jestem w podobnej sytuacji. Również czułam ze
                    jestem w ciąży ale zrobiłam test i wyszedł negatywny a według moich obliczeń
                    było juz ok 10 dni po zapłodnieniu a te testy podobno są bardzo czułe, a ja za
                    trzy dni mialam miec okres ale zrobiłam i wyszedł negatywny. No ale okres nie
                    przyszedł jeden dzien, drui i nadzieja wróciła. Do tego doszło pobolewanie w
                    dole brzucha. Ale postanowiłam troche odczekac z robieniem testu. Dziś minął 8
                    dzień jak powinnam dostać okres i zrobiłam rano test... Najpierw pojawiła sie
                    jedna kreska - ta górna sad - ale po chwili zaczeło byc delikatnie widac drugą,
                    ktora po trzech minutach w świetla dziennym stała sie nagle lepiej widoczna!!!
                    CZyli jednak udało sie!!! Jestem w ciąży!!!! Wybiorę sie jeszcze dzisiaj do
                    lekarza aby potwierdzić dla pewności ale ten test nie może sie mylic!!!!
                    Także radze wam odczekać dłużej ze zrobieniem testu aby sie nie rozczarowywać.
                    Trzymam kcuiki ze wy też zobaczycie wkrótce dwie kreski w tym małym okienku!
                    Powodzenia!!!smile)))
                    • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 20.03.06, 11:05
                      gratuluje
                      ale ci zazdroszcze. co do mnie to wiem ze moge sie jeszcze zdziwic. sama juz
                      nie wiem ppczekam jeszcze kilka dni jak nie dostane do konca tygodnia to bede i
                      tak musiala pojsc do lekarza dzis 38 dc to w piatek bedzie 42 to albo ciaza
                      albo zanikla mi miesiaczka. tylko nie wiem czy tak wczesnie lekarz cos zauwazy
                      na usg??
                      • ninka.w Re: Ciąża po tabletkach!!! 20.03.06, 15:09
                        na usg to moze nie byc jeszcze widac ae lekarz powinien zlecic badanie krwi na
                        obecność hormonu ciążowego
                        • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 20.03.06, 15:18
                          no wlasnie w tym jest problem bo chcialam dzis zrobic to badanie ale okazalo
                          sie ze w Pierwszej stolicy Polski czyli w Gnieznie nie wykonuja takich badan
                          TRAGEDIA. Moge wykonac takie badanie jedynie w poznaniu czyli 55km od gniezna.
                          • julitta23 Re: gabrysiu co sie dzieje??? 21.03.06, 10:46
                            odezwij sie gabi martwie się. Ja zaraz ide do ginekologa moze on mi powie co
                            sie ze mna dzieje...buziaki
                            • gabrysia78 Re: gabrysiu co sie dzieje??? 23.03.06, 19:50
                              Czesc kochana.Przepraszam za cisze ale mnialam straszno grype dopiero
                              dochodze do siebie.U mnie nadal nic ........Co u ciebie pisz mi na biezoco!!!!
                              buziaki
    • julitta23 Re: Ciąża brak :((( 21.03.06, 11:52
      wlasnie wrocilam od ginekologa mialam robione usg. ciazy brak sad(( troszke jest
      mi smutno ale mam nauczke na przyszlosc jesli miesiaczki nie dostane w 35 d c
      to dopiero robie test. nie predzej! zycze wam dziubulki powodzenia ja teraz
      musze wywolac miesiaczke smile)
    • mikusia84 Re: Ciąża po tabletkach!!! 22.03.06, 14:30
      Oczywiście że na to nie ma reguły ja odstawiłam w grudniu a juz w połowie
      stycznia okazało się ze jestem w ciąży smile i pierwszy test wyszedł mi rowniez
      negatywnie poprostu było za wczesnie
      • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 22.03.06, 15:16
        napewno w tym miesiacu mam nie zostane sad( dostal dzis miesiaczke jest
        strasznie bolesna w nocy mialam goraczke i praktycznie przez ostanie 10 dni
        37,0 wiec nie wierze juz w to mierzenie temperatury. ciesze sie jedynie ze nie
        musialam ja wywolywac ..., przyszla troche spozniona smile) (40dc) mam nadzieje ze
        kolejne cykle beda krotsze, a moze to moja ostania... zycze wszystkim
        powodzenia 3 majcie sie .
        • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 23.03.06, 19:52
          Wlasnie sie doczytalam ze dostalas. ;-(((( Ale zaglodaj tu czasem plisss .U
          mnie nadaal nic .
          • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 24.03.06, 09:08
            nie ma problemu napewno bede zagladac. mam nadzieje ze nastepnym razem nie
            nawkrecam sobie tak jak bylo to w tym miesiacu, i testami tez nie bede
            szalec smile) to bedzie dlugi miesiac i nie mam zbyt duzej nadzieji bo moj facet
            wyjezdza duzo i zadko bedziemy sie widywac... 3 mam kciuki za ciebie garysiu
            buziaki ppaptki ps gabrysiu skad klikasz??
            • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 24.03.06, 13:13
              Czesc .Ja z warszawy.Ja dzis wstalam rano i okazalo sie ze chyba zaczol @ mam
              lekkie plamienie wiec jutro juz poleci na dobre .Wiec dolanczam do twojego
              grona (tym razem nie bede mamą);-(((.. Bede zaglodac.Pozdrawiam cie
              serdecznie.Buziaki,
            • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 26.03.06, 20:16
              Czesc .Wiesz ja juz całkiem glupia jestem.3 dni temu dostalam plamienia i nic
              dalej .Myslalm ze dostane a tu nic .Juz nie wiem co myslec????mniales tak??
              Pozdrawiam.buziaki.
              • julitta23 Re: Ciąża po tabletkach!!! 31.03.06, 11:23
                co tam u ciebie gabrysiu??
                • gabrysia78 Re: Ciąża po tabletkach!!! 31.03.06, 14:40
                  Czesc kochana.Ja dostałam @. A co u Ciebie???? Ze mnie sie leje.Co u ciebie.
      • kingacom1 Re: Ciąża po tabletkach!!! 04.04.06, 19:38
        Hej dziewczyny. Ja odstawiłam tabletki w grudniu, w ciąże zaszłam dopiero teraz
        w kwietniu.To oczekiwanie na dwie kreseczki było dla mnie i mojego ukochanego
        mordęgą. Tym bardziej ze od ostawienia piguł współżylismy cały czas bez
        zabezpieczenia, myslałam ze szybciej zaciąże ale sie myliłam. No ale juz teraz
        jestem szczesliwa ze mam swoją fasoleczkesmile Pozdrawiami trzymam kciuki za was.
    • beatkadaniela Re: Jak ja wam zazdroszczę!!! 24.03.06, 10:39
      Tej nadziei, tego czekania, kupowania testów. Mam dwoje maluchów i we wtorek
      idę do gina po tabletki anty. Tak bym chciała znów poczuć pod sercem kopanie,
      ale nie stać mnie absolutnie na trzecie dziecko. Mam nadzieję, że za 5, 7 lat
      będę znów czekać tak jak wy, na dwie kreseczki.Pozdrawiam
      • julitta23 Re:zazdroszecze to ja tobie 04.04.06, 15:33
        zazdroscic to moge Tobie bo ja bardzo chcialabym miec juz swoje malenstwo Ty
        juz masz i to dwa.
        Gabrysiu co u mnie no cuz miesiaczka minela dzis czuje kłuci w lewym jajniku
        chyba jajeczkuje ale mam marne szanse na zajscie swojego faceta bede widziec
        coraz mniej bo praktycznie 3 razy w miesiacu i to tak na 2-3 dni no i wlasnie
        jest ale niestety lezy 2 dzien z goraczka 39,5. sad(( wiec ten miesiac moge
        spisac na straty pozdrawiam 3 mam kciuki za ciebie buziaki 3 maj sie cieplo
        • gabrysia78 Re:zazdroszecze to ja tobie 05.04.06, 10:09
          Czesc juz sie martwilam ,ze tyle sie nie odzywasz Julitko.U mnie tez sie juz
          skonczyl @.I podobnie jak Ty ten miesioc raczej wotpliwy na co kolwiek bo znow
          mnie grypa dopadla i lezy i zdycham.Trzymam kciuki kochana za Ciebie i pisz
          czasem .A jak masz ochote to jest moj meil Mozesz pisac.
          Snopi78@buziaczek.pl pozdrawiam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka