Dodaj do ulubionych

badanie moczu

29.03.06, 13:34
jestem w 19 tc, odebrałam dzis wyniki badania moczu i morfologii i w wynikach
moczu w kategorii "inne" zapisano: liczne bakterie w p.w.
co to jest to "p.w."? w poniedziałek mam wizyte u lekarza ale gdyby dało się
dowiedzieć wcześniej.... byłabym niezmiernie wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • bastet7 Re: badanie moczu 29.03.06, 13:42
      w.p.w. = w polu widzenia
    • ziabunia84 Re: badanie moczu 29.03.06, 14:00
      ja też kiedyś miałam tzw. "liczne bakterie" i było to albo zapalenie dróg
      moczowych albo pęcherza nie pamiętam brałam na to leki ale długo się nie
      musiałam leczyć także spokojnie minie tylko musisz skonsultować się z lekarzem
      jaknajszybciej tym bardziej że jesteś w ciąży. Pozdrawiam i zdrówka życzę smile
    • marychna31 Re: badanie moczu 29.03.06, 14:16
      Liczne bakterie w moczu mogą też byc wynikiem nieprawidłowego jego pobrania -
      tzn. bez uprzedniego dokładnego umycia, wzięcia tylko środkowego strumienia itd.

Bakterie w moczu bez podwyższonych leukocytów i białkomoczu w zasadzie nie sa
      niepokojące.
      • aska_ou Re: badanie moczu 29.03.06, 14:31
        Panie najpierw pija kawe a potem zabieraja sie do badania. w tym czasie w moczu
        zbiera sie mnostwo bakterii ( slowa mojego ginekologa smile Potem wyniki sa typu
        liczne bakterie w pw i do 3 leukocytow, ewentualnie znikoma ilosc erytrocytow
        albo ich brak co jest nieadekwatne do tych bakterii. Wiele razy juz to
        przechodzilam. No ale lekarz musi przeciez widziec wynik to napewno cos zaradzi.
        Na problemy z moczem ( nerki , pecherz ) polecam zdecydowanie żurawine pod kazda
        postacia, tym sposobem pokonalam zapalenie pecherza i bole nerki ( mam nadzieje
        ze na dobre )
        • ichigats Re: badanie moczu 29.03.06, 14:44
          dzięki za wzzystkie odpowiedzi. kawy nie piję od grudnia a mocz pobieram zawsze
          tak samo i pierwszy raz mam taki zapis w analizie. w każdym razie rzeczywiście
          mam leukocyty 0-3 i erytrocyty 0-2. w poniedziałek wizyta i wszystko się okaże.
    • kostka25 Re: badanie moczu 29.03.06, 14:42
      Moim zdaniem powinnaś jak najszybciej pójść do swojego lekarza i zwucić mu na
      to uwagę.
      Nie chcę cię straszyć ale tylko przestrzec. Ja będąc 1 18 tc. miałam bakterie
      oraz białko w moczu , lekarz muj nie zareagował w po tygodniu trafiłam z
      plamieniem do szpitala. Bakteria sprawiła że zrobiła się dziurka w pęcherzu
      płodowym przez to wyciekały mi wody płodowe. Po 2 tyg. miałam zabieg. Nie
      uwierzę już lekarzom. Bardzo dobrze że jesteś tutaj i się radzisz. Ja z tym
      byłam sama nie wiedziałam gdzie się zwrucić. Po tym wszystkim trafiłam tu na
      forum. Tutaj znajdziesz odpowiedź na wszystkie swoje obawy.
      Pozdrawiam
      I Idź do lekarza.
      Pa
      • ichigats Re: badanie moczu 29.03.06, 14:49
        kostka przykro mi, że cię to spotkało, mam nadzieję, że teraz już wszystko w jak
        najlepszym porządku. białka w moczu nie mam na szczęście, bo wiem jak to może
        być niebezpieczne. a forum rzeczywiście rozwiewa wiele wątpliwości, to tak,
        jakby odwiedzić kilku lekarzy, bo każdy z nas ma swoje doświadczenia. jednak
        osobistego spotkania z ginekologiem nie może nam zastąpić. pozdrawiam
    • przeciwcialo Re: badanie moczu 29.03.06, 14:58
      pole widzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka