Dodaj do ulubionych

ja chcę już urodzic

14.04.06, 21:19
Mam termin na 24 kwietnia ale już nie mam siły chodzic z tym moim "bąbelkiem "
jak mówi mój maz.Zgaga, opuchnięte nogi i dłonie, sikanie co 5 minut, zmiany
nastrojów , sprzątanie, obiady i te ciągłe napady głodu na colę, oliwki i
jogurty z rozdziabanym bananem. To jest jakieś chore !Waże 90 kilo i
zastanawiam się czy wogóle schudnę !Mam nadzieję że to będzie duża dziewczynka !
Obserwuj wątek
    • lisiczka24 Re: ja chcę już urodzic 14.04.06, 21:27
      dobrze to znam!!!Ja mialm zgage jeszcze na porodówce sad dobrze ze renni
      zabrałam ze soba!Mam nadzieje ze Twoje malenstwo bedzie grzecznym dzieckiem bo
      ja prez pierwsze 2 miesiace duzo bym dala zeby wskoczył z powrotem do brzuszka
      chociaz na chwile,bym mogla sie wyspac ufff
    • agata51881 Re: ja chcę już urodzic 14.04.06, 21:27
      Ja tez juz bym chiala... Ale Ty jestes w lepszej sytuacji bo mozesz urodzic na
      dniach a ja dopiero mam termin w polowie maja sad Zycze Ci szybkiego rozwiazania...
    • lusia79 Re: ja chcę już urodzic 14.04.06, 21:28
      Z moim "bąbelkiem" chodziłam 42 tygodnie. W ciąży przytyłam 21 kilo - po
      porodzie zjechało mi od razu 11 kilo - w tym bąbel o wadze 4600g smile Potem przy
      karmieniu piersią zeszłam do wagi sprzed ciąży (teraz mam 2 kilo na plusie uncertain)
      Powodzenia życzę i dużo cierpliwości i siły, bo jak się już urodzi to dopiero
      się zacznie...
    • termio Re: ja chcę już urodzic 14.04.06, 21:55
      Witam Koleżankę "po terminie", ja się czuję jak wieloryb, mały w brzuchu
      szaleje. Co prawda nie mam ochoty na takie extrema, co 5 minut nie latam do WC,
      brzuch mi się opuścił już w 34 tygodniu, bo miałam remont, to dlatego i byłam na
      no-spie, a teraz codziennie go prosimy aby wyszedł, a on nic!!! Zgagi też nie
      mam, na razie chyba 18 na plusie, jutro się będę ważyć. Wszyscy na baczność, a
      mnie nogi przez powłoki brzuszne wychodzą, oczywiście małego. Nie wiem nawet
      jaki jest duży w 35 miał ok. 3 kg, ale podobno nie jest największy, vałę
      szczęście, bo tym razem mam rodzić naturalnie, ostatnio były pośladki. Cóż,
      życzmy sobie, aby TEN dzień nastąpił jak najszybciej,tak będzie z korzyścią dla
      wszystkich, pozdrawaim i napisz koniecznie jak juz urodzisz. Pozdrawiam Aga.
    • dsz27 Re: ja chcę już urodzic 14.04.06, 22:03
      Dziewczyny ja jestem dopiero w 34 tygodniu i oczywiście mam nadzieję, że
      donoszę naszego Skarba do wyznaczonego terminu. Ale dokładnie czuję się tak jak
      niektóre z Was. To, że czuję się jak wieloryb to najmniejsze zmartwienie
      (ostatnio widziałam się z Siostrą, która schudła dzięki mojej dietce jakieś 8
      kg i wygląda naprawde supersmile Mam nadzieję, że uda mi się jak najszybciej
      wrócić do mojej wagi, bo mam już na plusie 15 kg... a dodam, ze wcale nie jem
      za dwóch...Opuchnięte ręce i nogi, sikanie co 5 minut i ból pleców to mój chleb
      powszedni. No i niestety zaczynam trochę bać się porodu....

Miłego wieczoru
      Dominika
      • mmalicka21 Re: ja chcę już urodzic 14.04.06, 22:39
        ja jestem w 26 tyg i wcale nie była bym smutna gdybym urodziła za 12 tygodni....
        • pati986 Re: ja chcę już urodzic 14.04.06, 23:02
          ja w 32 tc ryczałam jak bóbr-ja chcę żeby to był już termin!!! a teraz kończy
          mi się 38 tydzień, a pani doktor stwierdziła,że w przeciągu tygodnia będę
          rodzić!!! chyba,że wcześniej odlecę na tych moich balonach z nóg i dłoni...
    • beatrice_1pl Re: ja chcę już urodzic 15.04.06, 14:41
      Hej,

Ja tez mam termin na 24.04 smile))i dokladnie te same dolegliwosci, dodatkowo
      czesto twardnieje mi brzuch az ciezko oddychac i boli jak przy okresie. Czekam
      kazdego dnia az sie wszystko zacznie, czop jeszcze sie pokazal ale to moze byc
      nawet na kilka godzin przed rozwiazaniem, co do brzucha to ciezko stwierdzic,
      zawsze rano jest opuszczony a wieczorem idzie mocno w góre wiec ciezko ocenic.
      Moja Zosia miala ostatnio na usg 3118 g, od 20 tygodnia lezy spokojnie głowką w
      dól. OJjjjjjjjjj juz chcialabym miec to za soba!!! Torba lezy spakowana...kurcze
      chyba najgorsze jest takie oczekiwanie, bo czlowiek zaczyna za duzo myslec no i
      sie bac...no nic trzeba myslec pozytywnie dziewczyny!!! na razie przed nami
      swieta z jajeczkiem i biala kielbaska a ze potem zgaga, to nic!!! zycze Wam
      szybkiego porodu.
      beata
      • agathockles Re: ja chcę już urodzic 15.04.06, 15:10
        Hej,
        Ja jestem dopiero w 29 tygodniu ale mam wrazenie,ze nie moze byc juz gorzej.
        Ciezko mi sie poruszac: chodzac kiwam sie na strony jak babcia. Dlonie mam tak
        zdretwiale ze czuje czy cos trzymam miedzy palcami, kazdy kes jedzenia
        pieciokrotnie zwieksza swa objetosc w zaladku, nie moge sie wyproznic i zgaga
        mnie zabija. Najgorszy z wszystkiego jest kompletny brak energii. Rano mam ja
        jeszcze przez kilka godzin, ale po poludniu nie jestem w stanie nic zrobic. A w
        planie mam pracowac do konca maja (termin na 26 czerwca), praca mam bardzo
        stresujaca, mam mlodego wilczura, ktory wymaga ciaglej uwagi i dom do
        sprzatania - w ktorym jest wiecznie brudno chocbym nie wiem jak sie starala (ci
        co maja duze psy zrozumieja). Mieszkam w Angli i niestety nie moge liczyc na
        wiele pomocy ze strony rodziny. Maz tez pracuje i choc stara sie jak moze, i
        tak jestem wiecznie zmeczona. A jeszcze tyle przede mna... Ale i tak uwazam ze
        warto. Glowa do gory!
        • beatrice_1pl Re: ja chcę już urodzic 15.04.06, 15:54
          Witaj

Może czas zebys wczesniej poszla na zwolnienie lekarskie? Mam nadzieje ze tez sa
          100% platne w UK? Nie ma co sie zarabiac, naprawde nie warto!!! Ja od 6 miesiaca
          ciazy czyli od stycznia 2006 jestem na zwolnieniu i wiem ze bylo warto, bo
          moglam naprawde sie odstresowac od pracy i tego zgielku. Mamy do tego prawo i
          trzeba z tego korzystac bo pracodawca nie zwróci nam naszego zdrowia a mamy
          przeciez teraz o co dbac, trzeba pomyslec troche egoistycznie na siebie bo
          warto! Pozdrawiam smile
          beata
    • krystynka_26 Re: ja chcę już urodzic 15.04.06, 16:18
      Dziewczyny nie straszcie!!!!! Ja jestem dopiero w 6m.-ogromny brzuch, olbrzymie
      piersi (Kochany chciałby, żeby już zostały w tym rozmiarzewink, które bardzo bolą
      przy najmniejszym dotyku, każde pochylenie to prawdziwy wyczyn, od dwóch
      tygodni męczą mnie zaparcia i hemoroidy, boli miednica, krzyż, do spania
      przygotowuję całe konstrukcje z poduszek. Koleżanki, mówią że i tak lekko
      przechodzę... A ja nie wyobrażam sobie,że może być jeszcze gorzej sad((((((
      • benignusia Re: ja chcę już urodzic 15.04.06, 20:01
        ah...też już jestem w 39tc i ostatnie tygodnie to dla mnie męka...i z każdym
        dniem jest gorzej...bardziej mnie boli,i w rózny sposób...za każdym razem idąc
        do wc mam nadzieje że czop już odszedł...a tu nic.dzis malec zaczął rozpychac
        sie tak,że myślałam że zwariuje!a do tego...nie umiem spać,wygodnie
        siedzieć,normalnie się okąpać...i moje myśli krążą wokół porodu cały
        czas!!!...tak bym chciała mieć już moją córeczkę przy sobie...
    • katrint Re: ja chcę już urodzic 15.04.06, 23:04
      Jejku,jak fajnie że nie tylko ja tak marudzę...U mnie prawie 35 tydzień a ja
      już czuję się jakbym miała pęknąć.Mały się rozpycha aż brak mi tchu,na drugie
      piętro wdrapuję się jak staruszka,siedzieć niewygodnie,leżeć-ciagle coś nie
      tak, a jak stoję czy chodzę to nawala kregosłup...
      Na dodatek cieplutko się robi a ja w nic się nie mieszczę prócz kilku ciążowych
      szmatek,na które patrzyć już nie mogę.Dziś właśnie poryczałam się przegladając
      zawartość szaf ale to już chyba efekt hormonów,bo ostatnio płakałabym z byle
      powodu.No to sobie pomarudziłam...ale ze mnie wyrodna matka,nic tylko narzekam
      • pati986 Re: ja chcę już urodzic 15.04.06, 23:17
        świetnie was rozumiem-moja Mała jest zwrócona w lewą stronę-nóżki i rączki ma z
        lewej, pepcię z prawej. od kilku dni rozprostowuje nogi w kolanach-w ten sposób
        małe, bolesne kulki wystają mi z lewej strony, a wielka gula-z prawej-a to
        bardzo boli...
        • oliwiaen Re: ja chcę już urodzic 16.04.06, 00:38
          Ja jestem w 27. tc i już chciałabym urodzić! Oczywiście nie tak na serio, nie
          chcę, żeby dzidzi coś sie stało, ale ta ciąża faktycznie mi już ciąży. Mnie też
          boli, jak mi maluszek kończyny wsadza pod żebra albo rozpycha brzuch wszerz. Do
          tego bóle krzyża - czy to jakieś przekleństwo drugiej ciąży? Oprócz mnie jeszcze
          trzy dziewczyny z mojej rodziny są w drugiej ciąży, i wszystkie bolą krzyże, a
          pierwsza ciąża była bez takich atrakcji...
          • mmalicka21 Re: ja chcę już urodzic 16.04.06, 00:48
            też bym chcxiała
            ja jestem w 26 tyg i juz sobie czasami popłakać wieczorkiem pozwole bo mnie ta
            ciąża obrzydliwue mówiąc czasami wkurza tak mi ciężko czasami
            i mój marek który mi przygniata piersi łokciami jak śpi
            kurcze mam dość- a juz tez bym zobaczyła małego brzdąca: )
            i waże 87 kilo- chociaz juz miałam troszkę wiecej przed ciąza ale i tak mi
            ciezko z ta moja masa mimo iż mam 177 cm i niby powinnam sobnie z tym gabarytem
            radzić
            ale ja juz sobie z niczym nie rdzę
            z życiem, obowiązkami, tak strasznie dużo jem...........
            aaaaaaaaa

szczerze mówiąc ię zastanawiałam czy nie pogadać sobie z psychologiem
            podobno takie gadki pomagają
            a ja tak bym się komus ze wszystkiego wyżaliła
            tak wszytsko wyrzuciła
            zbiła całą zastawę, wszystkie naczynia
            bym tak kogos potwornie opierniczyła
            i ulżyła sobie i juz.....
            cos okropnego
            czuje sie strasznie

a pozatym straznie fajna reklama Allegro w TV teraz leci: )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka