Dodaj do ulubionych

potwierdzenie ciąży

05.05.06, 07:17
Kiedy lekarz zwykłym badaniem ginekologicznym może potwierdzić ciążę? Test mi
wyszedł pozytywny. To jest cyba trzeci tydzień.
Obserwuj wątek
    • agan10 Re: potwierdzenie ciąży 05.05.06, 07:22
      ja byłam 3 tygodnie, dzień wcześniej zrobiłam test.lekarz powiedzial, że macica
      jest ładnie powiększona.z tego wniosek, że już trzytygodniową ciążę najlepiej
      potwierdzoną testem lekarz może stwierdzić.
      • listkp Re: potwierdzenie ciąży 05.05.06, 07:33
        dziękuję za odpowiedz. Mam nadzieję, że lekarz potwierdzi. Już bardzo się
        cieszę.
        • krztyna Re: potwierdzenie ciąży 05.05.06, 08:03
          Macie pewnie na myśli trzeci tydzień od zapłodnienia. Oznacza to piąty tydzień
          od ostatniej miesiączki i zarazem piąty tydzień ciąży. W tym czasie badaniem
          palpacyjnym lekarz potwierdzi rozpulchnioną macicę, typową dla wczesnej ciąży.
          Na USG będzie coś widać między 6 a 8 tygodniem ciąży.

------------
          Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy
          Czekamy na Ciebie
          • iwonaw10 Re: potwierdzenie ciąży 05.05.06, 22:36
            No właśnie - na USG dopiero później można dojrzeć, ale być może jest to też
            sprawa indywidualna dla każdej kobiety? Ja byłam u swojego ginekologa na
            zwykłej wizycie kontrolnej, nie podejrzewałam że mogę być w ciąży i na USG
            rzeczywiście nic nie było widać - a to był już prawdopodobnie 4tc! Ale jak za
            dwa tygodnie pojawiłam się u niego drugi raz (już po zrobionym teście) okazało
            się, że to już ok.6,5tc i było widać już bardzo dobrze maleńką fasolkę.
            Niezapomniane wrażenie...smile
            • agulka1001 Re: potwierdzenie ciąży 05.05.06, 22:49
              ale 6tc=tj.od dnia miesiączki? (nie od zaplodnienia,czyli od owulacji),jak Ci
              lekarz okreslil tygodnie ciąży??
              • iwonaw10 Re: potwierdzenie ciąży 05.05.06, 22:55
                hmmm.... od ostatniej miesiączki
                • agulka1001 Re: potwierdzenie ciąży 05.05.06, 23:02
                  ja wlasnie tez juz nie wiem...bo od owulacji to mam 3tygodnie,ale od miesiączki
                  to 6 tyg,i ktory to jest tydzien ciąży???bądz mądry i pisz wiersze...
                  • azzure1 Re: potwierdzenie ciąży 06.05.06, 00:58
                    Lekarze przeważnie liczą tc od daty ostatniej miesiączki, nawet, jesli podasz
                    datę owulacji/poczęcia.
                    • buzka5 Re: potwierdzenie ciąży 06.05.06, 12:28
                      Ciążę zawsze liczy się od miesiączki,a u mnie dzidzia na usg była już widoczna
                      w 5 tc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka