Dodaj do ulubionych

spuchnięte wargi sromowe

06.05.06, 18:36
Jestem w 7 m-cu ciązy i od pewnego czasu na wardze sromowej wyczułam malutkie
zgrubienie, które bardzo mnie swędziało, do tego stopnia, że podczas drapania
pekło i zaczęło krwawić. Podczas kontroli lekarz nie zuważył nic
niepokojacego tylko przepisł jakiś płyn łagodzący. Po ostatnim stosunku
napuchły mi wargi sromowe łacznie z łechtaczką i zaraz u wejścia do pochwy
pojawił się malutki czerwonu guzek. Cały czs czuję pewien dyskomfort i
pieczenie. domyślam sie ze to może być grzybica ale skąd ten guzek? Może
któraś miała podobny problem.
Obserwuj wątek
    • anyamama Re: spuchnięte wargi sromowe 06.05.06, 18:56
      Moze to zylaki sromu? ja niestety cierpie z ich powodu juz pare tyg., tez mam
      takiego guzka. w zasadzie nie da sie nic z tym zrobic, mam nadzieje ze szybko
      przejdzie jak urodze.
    • goche Re: spuchnięte wargi sromowe 06.05.06, 19:09
      U mnie w podobny sposób objawiała się grzybica właśnie. Też pękająca skóra,
      opuchlizna, swędzenie i zgrubienia. Jesli to grzybiczne, to jak najszybciej
      trzeba to wyleczyc, bo jest to niebezpieczne w ciąży- tak mówi mója lekarka.
    • reniatoja Re: spuchnięte wargi sromowe 06.05.06, 19:44
      To są żylaki sromu, miną po porodzie bez śladu. W pierwszej ciaży miałam (ale
      nie pamiętam od którego miesiaca) teraz na razie nie, wiec może tym razem sie
      nie pojawią. Ale nie drap tego, bo załatwisz sobie jakąś infekcję albo coś.
      Wytrzymaj i leż kiedy tylko możesz, gdy sie leży to troche odciazasz te partie
      ciała i objawy powinny przynajmniej troche wtedy łagodnieć. W którym jesteś
      miesiącu (tygodniu) ciaży?
    • gosika78 Re: spuchnięte wargi sromowe 06.05.06, 19:56
      Żylaki, ale ja ich wogóle nie czuję, tzn nie swędzą ani nie pieką, po prostu są i ponoć się wchłoną po porodzie. Ale położna mi powiedziała, że mogą przeszkadzać trochę przy ewent. szyciu sad
    • wronka30 Re: spuchnięte wargi sromowe 06.05.06, 20:28
      hej nie jestes sama..to sa zylaczki sromu i nie da sie z tym nic za bardzo
      zrobic.przede wszystkim nir drap a samo swedzenie na pewno ustapi.moja
      delikatna do tej pory wagina tez puchnie, szczegolnie po stosuknu i czasami mam
      dosc..ale mowia ze po porodzie przejdzie, mam nadzieje bo na nogach tez mam
      zylaki i do tego stopy mi puchna jak diabli, a przytylam 9 kilo do tej port
      (osmy miesiac ciazy i mam bardzo maly brzuch)...trzymaj sie i nie zamartwiaj,
      ja tam tylko mysle zeby moj dzidzius byl zdrowy bo inaczej to sie chyba
      powiesze za te wszystkie cierpienia...wronka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka