Dodaj do ulubionych

17 tydzień i problem!!!

08.05.06, 20:02
Witam,
jestem w 17 tyg. ciąży.Ostatnio zrobiłam badanie moczu i okazało sie że mam
krwinki czerwone do 30 wpw.Biore urosep i powinnam wziąć monual ale to
antybiotyk i boję sie go wziać.Jutro ide na konsultacje do innego
lekarza.Chciałabym wiedzieć czy któraś z Was miała podobny problem i jak
sobie z nim poradziła!!!Jestem troszke zdenerwowana ponieważ z krwinkomoczem
miałam problem jako dziecko i lezałam w szpitalu.
Obserwuj wątek
    • ania800 Re: 17 tydzień i problem!!! 08.05.06, 20:59
      witam w poprzedniej ciązy miałam jakies bakrerie w moczu i też brałam urosept i
      antybiotyk nie wydaje mi się zeby gin przepisał Ci cos niebezpiecznego jesli
      jest konieczny antybotyk to nie ma rady a zwlekanie może tylko porgorszyć sprawę
    • ewam81 Re: 17 tydzień i problem!!! 08.05.06, 23:15
      krwinkomocz moze byc spowodowany 10001 rzeczy...przepisz całe badanie. masz
      jakieś inne objawy niż krwinkomocz? ja bym nie wzieła antybiotyku na piękne
      oczy tylko kazała zrobić posiew.jak nie trfią w bakterie-o ile to bakteria, to
      będziesz tak brała i brała..nie wierzysz chyba w to, ze lakarz wie jaką masz
      bakterię i na co wrazliwa bez zrobienia badań???
      • madzia_zabka Re: 17 tydzień i problem!!! 09.05.06, 00:30
        Witaj,
        skoro masz wyznaczoną wizytę konsultacyjną, to będziesz wiedziała co zrobić.
        Pamiętaj jednak o tym, że antybiotyki są po to aby pomagać a nie szkodzić.
        Czasami w ciąży lepiej jest wziąć jakiś antybiotyk i przeleczyć dane
        schorzenie,niż zostawić je bez leczenia. Nie leczone może doprowadzić do wad u
        Twojego dziecka, a ono jest chyba najważniejsze. Poza tym jesteś już w II
        trymestrze, więc jest to najbezpieczniejszy okres na podjęcie wymaganego
        lczenia. Nie daj się zwariować opiniami innych forumowiczek, które twierdzą, że
        by nie brały żadnych antybiotyków,. One nie są lekarzami i opierają się tylko
        na swoim "widzimisie".
        Życzę powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka