Dodaj do ulubionych

uporczywy kaszel

11.05.06, 14:39
Mam taki problem, może któras z Was sie usmiechnie pod nosem, że panikuję,
ale zawsze warto sie upewnić - w piątek złapałam niezłego wirusa, była wysoka
gorączka i osłabienie, ruszyły mi zatoki więc od razu z rana polecieliśmy i
do gina i do ogólnego, którzy po zbadaniu mnie uspokoili... ale od trzech dni
nęka mnie strasznie uporczywy suchy kaszel (w końcu z zatok nieżle spływało),
który od wczoraj przechodzi w mokrysad Czy takie częste pokasływanie mocno
odczuwa mikronek? Co o tym sadzicie? Dodam, że jestem w 16 tc i dziekuje za
wszelkie wyjasnienia!
Obserwuj wątek
    • karolina988 Re: uporczywy kaszel 11.05.06, 15:36
      mozesz kupic chomeopatyczne groszki na kaszel "dragomed" lub tabletki firmy boiron o nazwie "paragrippe" dawalam to dzieciakom ,p[rzeszlo po 2 dniach,nie sa szkodliwe ani drogie tylko trzeba sie stosowac do ulotki
    • azzure1 Re: uporczywy kaszel 11.05.06, 16:03
      W kaszlu nie ma niestety nic śmiesznego, mnie na początku ciąży też dopadł i
      myślałam, że tego nie przeżyję, akurat byłam w fazie wymiotów i każdy kaszel
      kończył się wizytą w toalecie. I tak przez 3 tygodnie, w rezultacie schudłam 4
      kg, w dodatku nic specjalnie nie mogłam zażywać ze względu na I trymestr, a z
      tego, co mogłam, nic nie pomagało. W dodatku Pani doktor powiedziała, że takie
      częste i wzmożone kasłanie w połączeniu z wymiotami może doprowadzić do
      przedwczesnych skurczy. Ale Ty nie masz się co martwić, Twoje dzieciątko jest
      już duże i silne i kaszel mu nie zaszkodzi, w dodatku masz więcej leków do
      wyboru. A dzidziuś co najwyżej sobie poskacze w brzuszku, ale to nic groźnego.
      Życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia - nie ma nic gorszego, jak choroba w
      słoneczne dni!
    • akujawska Re: uporczywy kaszel 11.05.06, 16:29
      Dziekismile
      Nastepną wizyte u gina mam 18maja - i do tego czasu paskudny kaszel połaczony
      ze strachem o mikronka niezle by mi dal w kość. Zwłaszcza, że od kaszlu już
      mnie nawet przepona czesem pobolewa. Prawde mówiąc już się nawet zamierzałam
      umówić na wcześniejsze spotkaniesmile
    • aborka Re: uporczywy kaszel 11.05.06, 19:07
      ja byłam chora 3 razy i za kazdym razem kasłałam jak oszalała po 2-3 tyg, dzien i noc az do wymiotów. Teraz kończe 37tyd i jest wszystko w OK. Chorowałam 1 raz ok 10 tyg a potem 2 razy w II trymestrze
    • mathiola Re: uporczywy kaszel 11.05.06, 21:43
      Oj, ja tez mam taki kaszel ze hoho. Mysle, ze dziecku nic zlego nie stanie sie
      od tego, chociaz smieje sie ze od takiego kaszlu jak moj to mozna albo
      wczesniej urodzic albo dziecko w nerwice wpedzic. Ale gdyby wszystko tak
      szkodzilo naszym dzieciom, to musialybysmy na czas ciazy zamknac sie w
      szczelnym kokonie i nie oddychac za mocno.
      • akujawska Re: uporczywy kaszel 12.05.06, 08:22
        smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka