Dodaj do ulubionych

Płeć - wiarygodna?

28.05.06, 14:15
Czy jeśli lekarz robi badanie na bardzo dobrym sprzęcie usg 3d i w 22 tyg.
powie, ze to chłopczyk, a nawet pokaże mi siusiaka, to mogę być pewna na
100%, że to będzie chłopiec?Czy jest możliwe by lekarz pomylił sie w 22tc i
zamiast siusiaczka zobaczył coś innego, np. pępowine?
Obserwuj wątek
    • mariolka55 Re: Płeć - wiarygodna? 28.05.06, 14:27
      raczej niemozliwe zeby sie pomyliłsmile
    • cathy1976 Re: Płeć - wiarygodna? 28.05.06, 15:20
      owszem jest to mozliwe. Osobiscia znam Wiktorie, ktora przez WSZYSKIE usg (a
      bylo ich chyba 4) byla Filipkiemsmile Pomylki sie zdarzaja w obie strony. Bylo
      juz kilka watkow na ten temat pozukaj sobie na forum.
    • mysza_myszynska Re: Płeć - wiarygodna? 28.05.06, 16:26
      u mnie dokładnie tak samo jak u ciebie - w 22tc na usg 3d lekarz wypatrzył
      siusiaka i nam go dokładnie pokazał. Potem inny lekarz, już tylko patrząc na
      zdjecia z tego 3d potwierdził obecność siusiaka, więc nie nastawiam się na
      pomyłkę i czekamy na Mikołaja smile
      • luna333 Re: Płeć - wiarygodna? 28.05.06, 16:30
        mi na zwykłym usg w 21tc pokazał to i owo i na pewno nie była to pępowina chłopczyka jeśli się dobrze ustawi to ciężko z dzieweczką pomylić a jeśli na 3D to chyba mało prawdopodobna pomyłka
        • claudia84 Re: Płeć - wiarygodna? 28.05.06, 16:42
          Nie ma możliwości pomyłki na USG 3D przeprowadzonym w 22tc, jeśli się mylę
          pisząc te słowa, nie polecałabym lekarza... Ja miałam robione USG w 20tc - 2D i
          dostałam 2 zdjęcia klejnocików swojego synka, nawet dla laika, nie można ich
          pomylić z niczym innym!!!
    • marcjanna78 Re: Płeć - wiarygodna? 28.05.06, 16:49
      Kasssandra, u mnie było podobnie. W 20 tc byłam na USG3D no ile dr wypatrzyl
      tam siuraczka. Ale że był dziwnie krótki i nie było wyraźnych jąderek, sam
      zaczął mieć wątpliwości czy to napewno chłopczyk. Moszne można pomylić z
      wargami u dziewczynek. Natomiast podczas wizyty u mojego lekarza prowadzącego,
      nie wspominałam o USG3D, gdzie robił mi usg na normalnym sprzęcie powiedział,
      że wg niego to dziewczynka. Więc nie wiem komu wierzyć.Poczekam do 30tyg, wtedy
      jądra są juz wykształcone i raczej nie będzie już trudności w ocenie
      Pozdrawiam
      • sarunia21 jesuu ja tez mam obawy... 28.05.06, 17:42
        ja byłam na 3d w 25tc przez 30min moja malutka nie chciała pokazac co tam ma
        ale w koncu rozkraczyła nozki....no i lekarz pow 100% dziewczynka, wsyztsko juz
        kupione dla niuni rozowiutkie wszytsko i sukienki...a teraz to mam watpliowsci
        bo za kazdym razem kiedy ide do mojej gin to moja maluda odwraca sie tyłem i
        ani razu nie dostałam potwierdzenia ze mam dziewczynke, ale z drugiej strony
        mysle ze na sprzecie 3d raczej widac wszytsko dobrze tym bardziej w poznych tyg
        co innego jakby to był 16-18tc
        • kasiak37 Re: jesuu ja tez mam obawy... 28.05.06, 19:37
          ja robilam genetyczne usg+ 3d w 14tc i nikt sie nie nastawial na szukanie
          czegokolwieksmile a przy samej koncowce badanka w 3d maly pokazal co tam ma.Moj gin
          zlapal nastepne ujecie i znow bylo widac,wiec tak jak chcialam bedzie Kubussmile
          • kasssannndra Re: 28.05.06, 20:57
            Dodam jeszcze, zę byłam u tego lekarza w 14tc i powiedział wówczas, że "myśli,
            ze to byc może chłopiec, ale potwierdzi to na następnym usg". Teraz właśnie
            potwierdził, powiedział tez "siusiak ma 1cm. i to byłby cud gdyby z tego
            zrobiła sie łechtaczka".
            Wiec chyba mogę zacząć kupować niebieskie spodenki smile)
            Najważniejsze, że dzidzia jest zdrowa i nawet gdyby po urodzeniu zdarzył sie
            cud i to byłaby dziewczynka to i tak będę szczesliwa, a maleństwo będzie
            chodzić sobie w niebieskich ciuszkach wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka