marthulka 02.06.06, 08:31 ile należy odczekać z zajściem w ciążę po odstawieniu tabletek anty i czy szybkie w nią zajście zwiększa prawdopodobieństwo ciąży wielorakiej lub poronienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agarestyna Re: po odstawiemiu tabletek 02.06.06, 09:22 Brałam tabletki anty i pytałam się lekarki ile mam czekać z zajściem w ciążę, stwierdziła, że 3 miesiące. Słyszałam natomiast, że koleżanka miała czekać 6 miesięcy. W przypadku krótszego okresu odczekania może zdarzyć się ciąża mnoga. U mnie akurat wyszło tak, że zaszłam w ciąże w 2 miesiącu od zaprzestania antykoncepcji... no i pierwsze USG wykazało 2 pęchęrzyki (ku mojej zgrozie ale był to fałszywy alarm, dzieciątko jest tylko jedno Moje spostrzeżenia to to, że po odstawieniu antykoncepcji można szybciej zajść w ciążę i co ważne... należy łykać kwas foliowy (podobno tabl anty obniżają poziom kwasu foliowego w organiźmie) Odpowiedz Link Zgłoś
kaliber82 Re: po odstawieniu tabletek 02.06.06, 10:09 Według mojego gina przy dzisiejszych tabsach wcale nie trzeba czekać na staranie się o dzidziusia, bo-jak mowi-są total bezpieczne dla dzidzi. Zgadzam się-trzeba koniecznie łykać folik-to jak najszybciej, nawet jeszcze podczas brania antyko. Zaszłam w 2m-cu po odstawieniu, był to około 4-5m-c łykania folika. Fasolka jedna, zdrowa, rośnie już naście tygodni) Odpowiedz Link Zgłoś
obga Re: po odstawiemiu tabletek 02.06.06, 10:16 ja zaszlam w ciaze zaraz po odstawieniu tabletek. mam jedno dziecko. zdrowe. lekarz mowil, ze to absolutnie bezpieczne i ze latwiej zajsc w ciaze bo jest eksplozja hormownow. a prawdopodobienstwo ciazy mnogiej wzrasta zaledwie o 2 %! Odpowiedz Link Zgłoś
marthulka Re: po odstawiemiu tabletek 02.06.06, 10:19 dzięki dziewczyny za pomoc, ja biorę zestaw witamin centrum i tam jest 400 mg kwasu foliowego czy to wystarczy czy kupić folik Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia84 Re: po odstawiemiu tabletek 02.06.06, 10:23 Po odstawieniu tabletek dosłownie w tydzień po zaszłam w ciążę dzidzia jedna zdrowiutka Odpowiedz Link Zgłoś
kaliber82 Re: po odstawiemiu tabletek 02.06.06, 10:52 kupić folik, skonsultowac z lekarzem jaki Odpowiedz Link Zgłoś