Dodaj do ulubionych

skąd ten ból

06.06.06, 16:32
dziewczyny jestem w 12 tygodniu ciązy i od dwóch dni boli mnie w okolicy
krzyża, najpierw bolał mnie brzuch i zaczęł promieniować do krzyża, a
wieczorem nie mogłam zrobić kroka tak mnie łupało w okolicy pośladka i kości
ogonowej, dodam że mam niewielkie plamienia wiec teraz nie wiem czym ten ból
jest spowodowany i trochę zaczełam sie martwić.
Obserwuj wątek
    • 22.06.minia Re: skąd ten ból 06.06.06, 17:30
      ból nic nie zaczy grożnego być moze to tylko wynik rozciągania się miednicy i
      ciała natomiast ja na twoim miejscu porozmawiałabym niezwłocznie o plamieniu bo
      to moze niepokoić.nie ignoruj plamienia to może nic nie znaczyć lub być wynikiem
      zbużeń hormonalnych (ja tak miałam i brałam leki duphaston).
      • betti23 Re: skąd ten ból 06.06.06, 22:30
        ja tez ostatnio mialam taki bol kosci ogonowej promieniujacy na posladek ze
        wstac nie moglam nie mowic o chodzeniu trwalo to ok 30 min i samoczynnie
        przeszlo..poszlam na usg bo akurat mialam wizyte i lekarz powiedzila ze dzidzia
        ma sie dobrze ze to wiazadla daja znac o sobie i to bardzo dobrze bo to znaczy
        ze dzidzia rosnie
    • mama26 Re: skąd ten ból 07.06.06, 09:13
      właśnie mnie też tak zaczęło pobolewać na dole pleców - taki denerwujący
      ciągnący ból.
      Trochę się uspokoiłam kiedy przeczytałam , że może tak być
      • dragica Re: skąd ten ból 07.06.06, 09:15
        poszlabym do lekarza, i to jak najszybciej na twoim miejscu. u mnie, wlasnie w
        12tc, od plamienia i boli od krzyza zaczelo sie poronienie.
    • barbud Re: skąd ten ból 07.06.06, 11:42
      dziekuje za wasze odpowiedzi dzieczyny, troche sie uspokoiłam, a plamienie mam
      niewielke i juz byłam jakis czas temu z tym u lekarza biorę luteine i no-spę.
      Jestem dobrej myśli. pozdrawiam
    • dorak8 Re: skąd ten ból 08.06.06, 11:20
      To jest dziewczyny tak zwana rwa kulszowa. Kobiety w ciąży tak miewają. Lekarz
      mi powiedział, że to jest taka przypadłość ciążowa i nic się na to nie poradzi.
      Myślałam, że da sięten ból rozchodzić, rozruszać, ale jest jeszcze gożej.
      Myślałam, że da sięgo rozmasować, ale efekt żaden... Gin mi powiedział, że to
      naczynia krwionośne które teraz w tym miejscu bardziej pracują mogą uciskać na
      nerwy. Więc masaże i ruch nie pomagają. Można to jedynie wyleżeć, ale broń Boże
      na plecach! Jak się człowiek przy takim bólu położy na plecach to wstanie z
      tych plecw powoduje ból o wiele większy. Nie polecam...
      Mnie sięto zaczęło w 3 mc, teraz jestem w 29 mc i jest różnie. Ale feneralnie
      nie ma dramatu w porównaniu z poprzednimi miesiącami.
      Myślę, że z tum sięnie da rodzić na plecach. Przygotujcie się na to.
    • elska79 Re: skąd ten ból 13.06.06, 18:02
      dziwię się że z takim problemem zwracasz się do komputera zamiast isć do lekarza
      jak najpredzej!!!sa jeszcze 24 dobowe szpitale!potem sobie popiszesz na forum !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka