Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje Duphaston???

08.06.06, 15:08
Obserwuj wątek
    • ekaczmarczyk Re: Ile kosztuje Duphaston??? 08.06.06, 15:10
      U mnie w Sosnowcu około 38 zł, 20.tabletek
    • gosiunia11 Re: Ile kosztuje Duphaston??? 08.06.06, 15:14
      U mnie podbnie.około 40 zł za opakowanie
      • balbusiaba Re: Ile kosztuje Duphaston??? 08.06.06, 15:23
        zakres cenowy z jakim się osobiście spotkałam to 30 - 40 zł. Można upolować za
        30, ale trzeba poszukać. Ja raz trafiłam przypadkiem na taką cenę, neistety
        następne opakowania kupowałam gdzie indziej z braku czasu nie wrócłam do taniej
        apteki.
    • naranja Re: Ile kosztuje Duphaston??? 08.06.06, 15:27
      A ja w krakowie w Aptece Centrum (na Wieniawskiego kolo Almy) płaciłam 28,40 PLN

pzdr
      --
      naranja
      • kachutka Re: Ile kosztuje Duphaston??? 08.06.06, 15:31
        Ja w Katowicach w aptece w centrum handlowym Belg płaciłam 29,00
    • est3 Re: Ile kosztuje Duphaston??? 08.06.06, 23:32
      Nie pamiętam już ile kosztuje, ale w ciągu 2 ciąży wydałam mająteksad((. A teraz
      przeczytałam w wyborczej, w tym dodatku o lekach, że kiedyś (!!!!!) podawano go
      przy zagrażających poronieniach, ale stwierdzono, że nic nie daje, a wręcz
      przeciwnie - może szkodzić. To co? Wyborcza kłamie, czy lekarze u nas
      niedoinformowani. Dodam, że ja przy drugiej ciąży miałam totalny zanik mózgu i
      ciągle zapominałam o tym nieszczęsnym leku i w końcu, mimo wskazań lekarza,
      dałam sobie z nim spokój. Ale i nie leżałam 20/24 godz, bo nie da się przy
      ruchliwym kilkunastomiesięczniaku. Dziecko mam zdrowe i terminowe, czego i
      Tobie życzę.
      • bocianowa Re: Do est3... 09.06.06, 00:15
        Czy mogłabyś mi powiedzieć,w jaki sposób może zaszkodzić branie tego leku? Co
        było napisane w tym artykule, o negatywnych skutkach przyjmowania go? Właśni
        dziś wróciłam od lekarza, który przepisał mi branie go...A jeszcze chciałam
        powiedzieć, że w pierwszej ciąży również go brałam. Wdzięczna będę za
        informację... Pozdr
        • elieka Re: Do est3... 09.06.06, 09:09
          o rany, nie panikujcie. Duphaston w żaden sposób nie zaszkodzi!!!!
          W końcu duphaston to progesteron, a ten jest odpowiedzialny za utrzymanie
          ciąży. Więc jesli w organizmie jest go za mało - to pomoże utrzymać ciążę.
          Jeśli zaś organizm ma tyle ile trzeba progesteronu - to dodatkowa suplementacja
          nic nie zmieni i co ma być to będzie.Może o to chodziło z tym że nie działał?
          Jego podawanie nie zaszkodzi w żadnym wypadku, a brak progesteronu w ciązy może
          doprowadzić do jej poronienia. Wrzuć sobie na wyszukiwarkę tutaj na gazecie czy
          na googlach progesteron to zobaczysz jak ważną funkcję pełni on podczas ciąży
          (zwłaszcza do momentu aż łożysko przejmie całkowicie swoją funkcję).
          Wydaje mi sie że lekarz chyba żadnej z nas nie narażałby celowo na jakiekolwiek
          ryzyko związane z braniem tabletek które "nie działają a mogą zaszkodzić" .
          boszzzzzzzzzzzzzzzz............
          Dziewczyny pytajcie swoich lekarzy, lub szukajcie gdzie sie da, a nie ktoś coś
          gdzieś usłyszał, przeczytał, napisał na forum i to już jest wyrocznia dla
          reszty i panika wokół....
          Zapytaj dziewczyn które dzięki duphastonowi czy luteinie(bo oba te leki to
          progesteron) utrzymały ciążę i urodziły dzieciaczki czy zrezygnowałyby z brania
          tego leku??? Nie sądzę...
          • tusia00 duphaston 09.06.06, 13:00
            pierwsze slysze zeby duphaston szkodzil ja go bralam od poczatku ciazy do 16 tyg
            potem przeszlam na luteine dopochwowa ktora biore do dzis bo bez niej dostaje
            skurczy i bede brala do konca ciazy Dlatego przeszlam na luteine bo lekarz
            twierdzil ze duphaston jest dobry ale luteina jest bardziej przyswajalna przez
            miesien macicy i ja sama zauwazylam roznice{cena prawie taka sama roznica kilku
            zloty}
          • bocianowa Re: Do elieka . .. 09.06.06, 15:29
            Mówiąc szczerze, wcale nie watpię w pozytywne działanie Duphastonu. Zadałam to
            pytanie z czystej ciekawości, co tam napisali w tej gazecie,,smile Ufam bardzo
            swojemu lekarzowi i nie wierze, że chciałby mi w jaki kolwiek sposób zaszkodzić.
            Pierwszej ciąży niestety nie udało sie uratować crying, nie brałam wtedy żadnych
            leków, ale też chodziłam do innego lekarza, który powiedział, że trzeba czekać,
            natura sama zdecyduje (z tego co się zoriętowałam na forum, o zgrozo, jest to
            dość często wypowiadane zdanie przez lekarzy). W drugiej ciąży trafiłam do
            swojego obecnego lekarza i już brałam Duphaston i wszystko było ok wink. Lekarz
            dokładnie wytłumaczył mi działanie tego leku. Teraz w trzeciej też będe go brała
            smile i napewno, żadem artykuł z gazety bądż zasłyszane od kogoś informacje nie
            spowodują, że zrezygnuje z tego.
            Ciekawa była coż tam ciekawego wybazgrały pismaki.
            Znam osobiście kilka dziewczyn, którym Duphaston również pomógł.
            Ale dziękuję za reakcję, gdybym myslała inaczej napewno Twoja wypowiedż by mi
            troszkę otworzyła oczy, a może komuś otworzyła smile
            Pozdrawiam smile
        • est3 Re: Do est3... 10.06.06, 22:32
          Ja nie jestem lekarzem, ani nie prowadzę badań nad duphastonem, jako
          ciekawostkę podaję tylko, co wyczytałam w leksykonie leków GW. Sama zrobiłam
          wielkie oczy, bo, jak napisałam, miałam problemy w ciąży i w obu go brałam. A
          więc. w zastosowaniu min. piszą: "kontrowersyjne jest wskazanie, aby stosować
          lek w zapobieganiu poronieniom nawykowym i zagrażającym" i dalej w "jeśli
          jesteś w ciąży" piszą: "Gestageny były stosowane w przeszłości w I trysemestrze
          ciąży w leczeniu poronień. Nie wykazano jednak, aby leczenie takie było
          skuteczne, ponieważ najczęstszą przyczyną poronień jest nieprawidłowo zbudowana
          zygota, na co gastrogeny nie mają żadnego wpływu. Stwierdzono natomiast, że
          gastrogeny mogą powodować zaburzenia rozwojowe u płodów i maskulinizację płodów
          żeńskich. W wielu krajach istnieje zakaz stosowania tych leków u kobiet w
          ciąży. Leku nie wolno stosować także w czasie karmienia piersią."
          Z tego wynika, że nie stwierdzono, że pomaga, a stwierdzono, że szkodzi. Więc
          po co go brać? O skutkach niedoborów lub nadmiaru niby nieszkodliwych hormonów
          proponuję poczytać w "płci mózgu" zdaje się, że tam opisywano skutki leczenia
          hormonami w przeszłości.
          Nie traktuje tego artykułu jak wyroczni, ale warto się zastanowić. A jeśli to
          prawda, lekarze powinni o tym informować. Okazuje się, że nie powinno się brać
          duphastonu podczas karmienia, a ja karmiłam, brałam i lekarz nic nie powiedział.
          No nic. Tyle wyjaśnień. Pozdrawiam.
    • viwka gdzie taniej w Wawie? < 40?? 11.06.06, 21:31
      W Konstancinie praaaawie 40 zł. Moze dziewczyny z Wawy napiszecie, gdzie można
      go taniej kupić? toć to 40zł/tydzień + nospa... łoj...Na razie wykupiłam po te
      39.. uncertain
      • bocianowa Re: gdzie taniej w Wawie? < 40?? 11.06.06, 21:57
        Ja mieszkam pod W-wą, zapłaciłam 38,90 zł za opakowanie. Czyli wcale nie taniej.
        Pozdr
      • balbusiaba Re: gdzie taniej w Wawie? < 40?? 12.06.06, 08:45
        ja kupiłam jakieś dw amiesiące temu douphaston po ok. 32 zł w aptece na
        fabrycznej w piasecznie - z konstancina masz bliskosmile
        • mamaweroniki2 Re: gdzie taniej w Wawie? < 40?? 12.06.06, 08:54
          U nas 38 zł. We zystkich aptekach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka