beata9638 08.06.06, 22:55 czesc dziewczyny.jestem w 28 tc.mniej wiecej oc miesiaca odczuwam tylko jak siedze bol pod prawym zebrem lub z tylu tez z prawej strony.czy ktoras tez cos takiego odczuwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorak8 Re: bol pod prawym zebrem i z tylu 08.06.06, 23:03 ja tak miałam i mam. Nie wiem, czy to ma związek, ale z tej strony z której mnie boli gin na USG wykrył "ślad zastoju w nerce". I nic na to nie zapisał, więc to raczej nic grożnego. Ból nerki potrafi promieniować i być odczuwalny w różnych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiunia11 Re: bol pod prawym zebrem i z tylu 09.06.06, 09:10 Mnie od ok.3tygodni boli pod lewą łopatką,nie mam pojęcia co to,podejrzewam że to od kręgosłupa.W przyszłym tyg.idę do gin.to może się czegoś dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiunia11 Re: bol pod prawym zebrem i z tylu 09.06.06, 09:11 Aha zapomniałam napisać że jestem w 27 tyg.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joasia81 Re: bol pod prawym zebrem i z tylu 09.06.06, 09:36 Też tak mam teraz troszke mniej ale pare tyg temu to myślałm że oszalaje. Powiedziałam lekarzowi, a on uznał, że jak z prawej strony to może być wątroba uciśnięta a nie żebra. Zrobiłam wyniki i okazało sie że wszystko ok. Doszliśmy z lekarzem do wniosku że to żebra się rozpychaja. Poprostu staraj sie nie ściskac brzucha jak siedzisz to prostuj kręgosłup. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
betik9 Re: bol pod prawym zebrem i z tylu 09.06.06, 12:50 Hej,ja jestem w 22 tc. i miałam podobny problem parę dni temu.Pochodziłam po lekazrach i okazało się że ma piasek w prawej nerce, i niestety nic na to teraz nie poradzą, więc i tak może byc u ciebie. Coś poprostu z nerką. Trzeba się ciepło ubierać i dbać o plecki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ajla1 Re: bol pod prawym zebrem i z tylu 09.06.06, 13:04 Ja tak mam codziennie, ale jak poleże trochę na plecach i sie porozciągam to ból szybko przechodzi,-to mój 32tc-Pozdarwiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yvi Re: bol pod prawym zebrem i z tylu 09.06.06, 13:05 Czesc, ja jestem w 19 tc i rowniez przez jakis tydzien odczuwałam taki sam własnie ból. W prawdzie nie chodziłam po lekarzach, gdyż sama doszłam do wniosku, że prawdopodobnie jest to ból kręgosłupa, który promieniuje pod prawe żebro. Teraz już to minęło. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pklus Re: bol pod prawym zebrem i z tylu 09.06.06, 13:31 Tez tak mialam ok. 32 tc. Bol byl troche mniejszy tylko podczas lezenia na lewym boku, ale i tak byl nie do wytrzymania. Zaczynal sie pod prawym zebrem i konczyl gdzies w okolicach nerki i kregoslupa. pojechalismy do szpitala, gdzie okazalo sie, ze wszystko jest ok, na USG sprawdzano nerki i plod oraz KTG, zeby wykluczyc skurcze. Dostalam zastrzyk przeciwbolowy, zalecenie podjadania magneg6 (jak cukierki) i nospe do 6 razy dziennie. Przepisano mi tez jakies czopki (na sytuaje awaryjne) i ewentualnie apap. W sumie bol nie ustapil calkowicie, ale stal sie bardziej znosny - czasem nawet zanika . Generalnie jesli w moczu i nerkach nic nie wychodzi to tak ma byc i jedyne co mozna zrobic, to znalezc sobie mozliwienajdogodniejsza pozycje. Wg mnie to maly jakos tak sie ustawil, ze naciskal i ugniatal co nie trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
sisi78 Re: bol pod prawym zebrem i z tylu 13.06.06, 16:59 miałam dokładnie to samo! Pomagało smarowanie maścią rozgrzewającą np. Viprosal. Samo przeszło. Lekarka mówiła, że to zwykły ucisk, gdzieś wyczytałam, że to ma związek z bakteriami w moczu. Brałam coś na to i bóli nie mam. Może więc to miało jakiś związek Odpowiedz Link Zgłoś
kaoli27 Re: bol pod prawym zebrem i z tylu 13.06.06, 17:03 niestety tak to juz jest ze dzidzi uciska i to bardzo boli jestem w 34 tygodniu i też to mam, dokładnie po prawej stronie i pod biustem czyli u samej góry macicy. trzeba przezyc, choc czasem chce sie az płakac, nie wiadomo jak siedziec, lezec, najlepiej chyba stac w pozycji wygietej Odpowiedz Link Zgłoś