netus81 09.06.06, 18:23 czy biorąc regularnie tabletki antykoncepcyjne można zajść w ciążę? bo ja uważam,że nie...ale różne słyszałam opinie....i co wtedy, tzw." krwawienie z odstawienia" nie występuje? macie jakieś doświadczenia, opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roksanaa22 Re: tabletki a ciąża 09.06.06, 18:25 znam dwa przypadki takiej ciazy.niestety nie wiem jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: tabletki a ciąża 09.06.06, 18:41 A moim zdaniem takie ciąże to wynik zapominania o tabletce itp. Pigułka zabezpiecza na tyle różnych sposobów, że ciąża jest zwyczajnie niemożliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
kimora Re: tabletki a ciąża 09.06.06, 19:22 tak taka ciąża przy pigułkach to moze byc tylko dlatego że np. o niej zapomniałaś albo chorujesz, no nie wiem ale tak słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
ciumaczek Re: tabletki a ciąża 09.06.06, 19:40 Nie znam sie na tym za bardzo, ale moja kumpela "wpadła" birąc tabletki anty. I nie był to wynik tego, że zapomniała tabletki, czy też że chorowała. Pani ginekolog, która przpisała jej te tabletki powiedziała: "Widocznie jesteś bardzo płodna"... Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
yoko2006 Re: tabletki a ciąża 09.06.06, 20:02 Witam! Wypowiadam się na ten temat któryś raz z kolei.Ja też należę do tych "bardzo plodnych"- zaszłam w ciążę regularnie biorąc Mercilon-jestem osobą niezwykle pedantyczną,więc naprawdę nie było mowy o zapomnieniu tabletki etc.W zeszłym tygodniu (będąc już w 27 tc) dowiedziałam się,że na obniżenie skuteczności antykoncepcyjnej tabletek wpływa picie dziurawca,co czyniłam...Znam więc winowajcęPozdrawiam Krwawienie z odstawienia faktycznie nie wystąpiło.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: tabletki a ciąża 09.06.06, 20:04 Ano - czyli tabletki działały prawidłowo, a "znieczulił" je obcy czynnik Odpowiedz Link Zgłoś
netus81 Re: tabletki a ciąża 09.06.06, 21:04 możliwe ,że zaszła interakcja? nie wiedziałam o dziurawcu, ale może to coś podobnego jak np. niektóre leki osłabiające skuteczność? Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: tabletki a ciąża 09.06.06, 21:24 Dlaczego piszesz to samo na kilku forach? Jeżeli prawidłowo zażywa się tabletki, nie należy obawiac się ciąży - picie dziurawca podczas brania tabletek anty świadczy o ich NIEPRAWIDŁOWYM ZAŻYWANIU. Jeżeli przestrzega się WSZYSTKICH zasad, zajście w ciążę jest raczej niemożliwe. Kobiety, ktore zaszły, często zwalają winę na to, że tabletki są nieskuteczne, a nie na to, że popełniły jakiś bła np. piły dziurawiec czy przesadziły z grejfrutami. Odpowiedz Link Zgłoś
netus81 Re: tabletki a ciąża 09.06.06, 22:48 założyłam ten wątek na forum ciąża, zdrowie i kobieta bo chciałabym poznać opinie kobiet na ten temat, a często te , które odwiedzaja forum ciąża nie odwiedzaja kobieta, nie uważam ,aby było to coś złego lub sprzecznego z regulaminem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś