Dodaj do ulubionych

juz moge ...

27.06.06, 10:45
zaczac powoli kupywac cos dla maluszka to jest moja pierwsza ciaza wiec sama
nie wiem czy troszke poczekac jeszcze? chociaz ostanio co z tym moim
brzuszkiem przeszlam(robil sie twardy co oznacza skurcze co moglo zakonczyc
ciaze tak mi ginka powiedziala) ale bylam wczoraj na kontroli u ginki
powiedziala,ze juz jest duza poprawa smilejakmyslicie kupowac czy nie??
Obserwuj wątek
    • mirabellka26 Re: juz moge ... 27.06.06, 10:46
      a który to tydzień?
      • dorak8 Re: juz moge ... 27.06.06, 11:05
        kupuj. jesli wszystko już ok, to kupuj. Może poczekaj na koniec upałów i jeśli
        tylko masz potrzebę chodzenia po sklepach to dawaj! Lepiej takie wydatki
        rozłoży w czasie a nie zostawiac wszystko na ostatni moment.
    • kasienka221 Re: juz moge ... 27.06.06, 10:48
      jestem w 17 tyg 3d
    • paulina233 Re: juz moge ... 27.06.06, 10:56
      Wydaje mi się że to trochę zawcześnie. Ty w 17 tyg masz już skurcze i twardy
      brzuch? Przecież to o wiele za wcześnie żebyś zaczeła rodzić, nie wiem co twoja
      dr na to ale ja bym się poważnie zastanowiła. Ja jestem w 26 tyg i jeszcze się
      wstrzymuje z zakupami. Zaczne je robić w lipcu lub sierpniu.
      • mirabellka26 Re: juz moge ... 27.06.06, 10:58
        też wydaje mi sie ze to za wcześnie, ja jestem w 26tc i mam tylko 2 kaftaniki i
        kocyk, aaa i jeszcze dostałam od przyjaciółki malutkie skarpeteczki, ale
        prawdziwe zakupy bede robić poźniej, wstrzymaj się troszkę, i poczekaj co ginka
        Ci powie, pozdro!
        • kaoli27 Re: juz moge ... 27.06.06, 11:00
          pierwszego zakupu dokonałam w 26 tc
          teraz jestem w 36smile
          • phantomka Re: juz moge ... 27.06.06, 11:04
            A co ma piernik do wiatraka? nie ma jak pocieszanie autorki watku, to ze
            twardnieje jej brzuch nie oznacza, ze ma miec zle mysli. Ciaza naprawde nie
            musi przebiegac na negatywnym mysleniu, ale wrecz odwrotnie. Jezeli masz ochote
            cos kupic dziecku, to smialo, ale nie w te upalysmile
      • dorak8 Re: juz moge ... 27.06.06, 11:02
        paulina233 napisała:

> Ty w 17 tyg masz już skurcze i twardy
        > brzuch? Przecież to o wiele za wcześnie żebyś zaczeła rodzić

może chodzi o to, że groziło jej poronienie? Co nie? I się boi cokolwiek
        wprowadzac w czyn?
    • madzialu Re: juz moge ... 27.06.06, 11:00
      A dlaczego nie kupować?
      Ja nie rozumiem. Tzn jak kupisz to coś złego sie stanie? Ja nie kupowałam, bo
      kasa poszła na remont, czekałam troszkę za długo. Bo po 30tc nie miałam już
      siły biegać po sklepach, więc większość kupiłam przez internet.
    • beti217 Re: juz moge ... 27.06.06, 11:02
      Kasienka a ile masz lat?
    • kasienka221 Re: juz moge ... 27.06.06, 11:03
      chyba macie racje poczekam jeszcze az wszystko bedzie dobrze tzn., jestem
      takiej mysli ze tak bedzie bo nie wiem co bym zrobila jakbym dzidzie teraz
      stracila, dodam ze na ten twardy brzuch biore duphaston i aspargin i odczuwam
      znaczna poprawe dzieki wam smile
    • kasienka221 Re: juz moge ... 27.06.06, 11:04
      mam 22 lata smile
      • beti217 Re: juz moge ... 27.06.06, 11:09
        Aha-smileTo tak jak ja-smileTo planowana ciąża czy nie?Bo u mnie zdecydowanie
        nieplanowana-smile
    • kasienka221 Re: juz moge ... 27.06.06, 11:13
      chcielismy zaczac staranka we wrzesniu ale juz nie musimy smile
      • beti217 Re: juz moge ... 27.06.06, 11:18
        mhm-smilePracujesz,uczysz sie?Mieszkacie sami czy z rozicmi-smile?Sorki ze tak
        wypytuje ale nudzi mi sie i lubie czytactongue_out
    • paulina233 Re:do Dorak28 27.06.06, 11:44
      Tak ja wiem o co mi chodziło i wiem co ty masz na myśli ale nie chciałam tego
      tak nazwać bo nie jest przyjemne, sama do jakiegoś czasu miałam takie myśli że
      coś może się nie udać coś się może stać, dlatego nie lubie tego słowa.
      • reniatoja Re:do Dorak28 27.06.06, 12:48
        "COŚ" sie stac to moze nawet w 41. tygodniu ciaży. Nigdy nie wiadomo. Wcale
        wiec nie mozna powiedziec, ze w 17 tygodniu to za wczesnie, a w 26 to juz jest
        ok. Ja w kazdym razie odradzalabym czekanie z zakupami do ostatniej chwili bo
        pod koniec ciazy po prostu czesto juz kobieta nie czuje sie dobrze i nie ma
        sily na chodzenie po sklepach. Ja przez polowe ciazy nic nie kupowalam, tylko
        spacerowalam sobie po sklepach, myslalam co sie przyda, zapisywalam w glowie
        lub na karteczce, a pewnego dnia, gdzies w siodmym miesiacu moj maz zrobil
        sobie wolny dzien w pracy i zrobilismy rundke autem po tych wczesniej
        odwiedzonych przeze mnie sklepach i kupilismy w sumie w jeden dzien praktycznie
        wszystko co nam bylo potrzebne. Choc musze jescze dokupic dwie rzeczy do
        szpitala, o ktorych sobie wczesniej zapomnialam, mam nadzieje zrobic to
        dzisiaj.
    • sarunia21 najwazniejsze nastawienie! nie mozesz myslec 27.06.06, 11:57
      ze moze byc coś nie tak! ja jak sie dowiedziałam ze jestem w ciazy (8tc)
      pierwsze co to poleciałam do sklepu, intuicyjnie kupowałam rózowe ubranka smile w
      12tc trafiłam do szpitala, wysokie zagrozenie poronieniem, odklejenie kosmowki
      krwiak itp....ale nie straciłam nadzieji, pamietam cała noc modliłam sie zeby
      było wsyztsko dobrze, cała noc płakałam.... ale powiedziałam sobie ze musze byc
      silna dla mojego malenstwa. wkurzały mnie dociknki innych w stylu :"widzsz
      mowiłam nie zapeszaj i nie kupuj nic" ale co to wogole znaczy zapeszanie!! jak
      tylko wróciłam do domu siedziałam i zamaiwłam ciuszki na allegro (nie mogłam
      chodzic) nie traciłam nadzieji ....teraz jestem w 32tc i na razie jest wszytsko
      ok ! mimo ze brzuch robi sie twardy i mam skurcze od 20tc, nadal się trzymam !!
      na moją kochaną niunke wszytsko juz czeka wózek łozeczko ubranka butelki....
      cały czas myslałam ze nie moge jej stracic i wierzyłam ze nie strace ...teraz
      czekamy na sierpien az moja dziewczynka bedzie z nami smile
    • agusia19-84 Re: juz moge ... 27.06.06, 13:33
      Ja w 17-tym tygodniu już miałam kupiony wózek, łożeczko, i fotelik
      samochodowy smile Teraz jestem w 33 i dla dzidziusia mam już wszystko smile Nawet
      pampersy i kosmetyki smile Po prostu uwielbiam chodzić po sklepach dziecięcych i
      kupować coś dla maleństwa...
      • agusia19-84 Re: juz moge ... 27.06.06, 13:39
        Również ma 22 lata a ciąża nie była planowana smile Ale teraz nie moge sie
        doczekać kiedy zobaczę moją córeczkę
    • dodkowska Re: juz moge ... 27.06.06, 15:03
      ja jestem w 36 tyg i teraz kupuje juz to czego niemam a inne ubranka kupiłam
      juz wczesniej niemogłam sie opanowac sobie niekupuje bo nima nic fajnego dla
      grubych to dzidziusiowismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka