Dodaj do ulubionych

Labrador a ciąża, dziecko?

29.06.06, 19:02
mam pewien dziwny problem
od 3 lat mieszka ze mną ukochana labradorka, traktuję ją jak dziecko-tak
mocno jestem do niej przywiązana
od 6 miesięcy jestem w ciąży i zastanawiam się czy ona to czuje
ostatnio mniej cieszy się na mój widok, chowa się pod łóżko, jest osowiała...
takie zachowanie mogłoby wskazywać na jej urojoną ciążę, ale jest to raczej
niemożliwe, bo cieczka skończyła się jej w kwietniu

interesuje mnie też to jak zareaguje psinka na nowonarodzone dziecko, macie
jakieś doświadczenia, rady z tym związane?
boję się ze może być zazdrosna
jak sobie z tym radzić?
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: Labrador a ciąża, dziecko? 29.06.06, 19:05
      Myślę, że powinnaś trochę poczytać o psiej psychologii :o)
      Na pewno znajdziesz jakieś sposoby na oswojenie psa z nowym człowiekiem.
      Na pocieszenie powiem Ci, że nie ma bardziej pro-dzieciowej psiej rasy niż labrador.
      • mika1332 Re: Labrador a ciąża, dziecko? 29.06.06, 19:35

• karina127 Re: Labrador a ciąża, dziecko? 29.06.06, 20:10
          My mamy dwa psy(jeden duży,drugi mały) i jestem na finiszu ciąży,ale psy
          narazie zachowują się normalnie. Podobno nie powinno się psów odpędzać. Nie
          wolno pozwalać na wszystko,ale w granicach normy i rozsądku.
    • marcjanna78 Re: Labrador a ciąża, dziecko? 29.06.06, 20:12
      mam podobne dylematy, z tym ,że moja labradorka ma dopiero rok i zachowuje się
      jak wariataka, rozpieszczona zreszta przez nas bardzo. Obawiam się jak może się
      zachować, kiedy za 2 miesiące przyjadę do domu z Marcelem. Wiem, że poziom
      agresji u tej rasy jest równy zero, ale suki są z reguły bardziej zaborcze i
      może byc różnie. Przynajmniej na początku
    • kiniak22 Re: Labrador a ciąża, dziecko? 29.06.06, 21:02
      no my tez sie obawialismy jak to bedzie jak urodzi sie moja cora mamy w domu
      malego kundelka ktory mial 9 lat jak urodzila sie cora od zawsze nasz pupilek
      nienawidzil dzieci i kiedy ktos przychodzil do nas z dzieckiem trzeba bylo
      zamykac psa w pokoju bo zdazylo sie ze zaatakowal dziecko no i bylo nam troche
      glupio tymczasem kiedy urodzila sie cora cala rodzina byla w szoku na kazde
      kwekniecie jekniecie i placz pies juz stal i piszczal pod drzwiami zeby go
      wpuscic do pokoju gdzie bylo dziecko no ale unikalismy tego przez pierwszy
      miesiac tak na wszelki wypadek zeby nie bylo w pokoju kudlow psa no i teraz
      kiedy cora ma 7 miesiecy to pies jest jej aniolem strozem czasem kiedy sie ja
      zostawilo na wersalce to moja mama lub ktos inny z rodziny nie mogl sie nawet
      zblizyc do dziecka bo pies na to nie pozwolil zawsze jak tylko nie widze to
      wslizguje sie do pokoju i kladzie kolo lozeczka i pilnuje dzidzi a dodam jeszcze
      ze do innych dzieci nadal pala wielka nienawiscia a nasza core jakbysmy mu
      pozwolili to zalizalby na smierc wiec moze u was bedzie podobnie ale to sie
      okaze pozdrawiam
    • henryk-49 Re: Labrador a ciąża, dziecko? 30.06.06, 13:29
      też jestem ciekaw waszych doświadczeń
    • miska77 Re: Labrador a ciąża, dziecko? 30.06.06, 13:43
      moja suczka mastino napoletano miala 4,5 roku jak urodzil sie nasz synek.
      Poczatkowo nieufna ale maz przynosil jej ubranka ze szpitala do wachania, troche
      sie ich bala, dawalismy jej wachac dziecko, mogla go tez polizac z noge.
      Wazne jest to, zeby nie odsuwac psa, trzeba mu pokazac, ze mimo tego, ze jest
      nowy lokator to pies jest dalej bardzo kochany a nowy lokator staje sie
      czlonkiem jego stada.
      W pazdzierniku rodzi nam sie drugi syn, suczka ma 7 lat.
      Oprocz tego mamy 2 koty.

Pamietaj, nawet jak bedziesz karmic piersia i piesek bedzie przychodzil to nie
      odpedzaj, posmyraj go, usmiechnij sie, niech czuje sie dalej potrzebny smile i
      przede wszystkim nie izoluj go od dziecka !!!

Pozdr,
      Ewa
    • kobylaa2 Re: Labrador a ciąża, dziecko? 30.06.06, 13:54
      My mieliśmy rottweilera. Więc dylemat większy.
      Ale odbyło się ok.Psa ciekawiło dziecko, ale daliśmy powąchać i nie
      odganialiśmy. Zdarzało się synkowi tarmosić łape, ale pies delikatnie odpychał,
      albo odchodził
    • mari.tamini Re: Labrador a ciąża, dziecko? 30.06.06, 14:25
      moi rodzice mają suczkę, która jeszcze nie rodziła, bo miała zastzyki przy
      cieszczce. Jak żona mojego brata przyjechała ze szpitala z dzidzią to rodzice
      nie chcieli wpuszczać suczki do pokoju z dzieckiem i zamykali drzwi. Suczka
      stała, leżała i jęczała żeby ją puścić. W końcu wpuścili, bo dziecko było
      wysoko. Jak wpuścili przestawała jęczeć i leżała przy wózku. Sympatyczne,
      tłumaczyliśmy sobie, że może ona myśli że to jej dziecko.
      • angela2628 Re: Labrador a ciąża, dziecko? 30.06.06, 14:54
        My mamy roczna goldenke, wiec ten sam typek smile Jestem w 4 miesiącu i przez
        pierwsze tygodnie troche odepchnelam psinke ze wzgledu na zapachy, niestety nie
        moglam tego przeskoczyc pies ma swoj zapach a z ta wrazliwoscia na kazda woń nie
        mogłam sie do niej przytulać. Starałam sie jednak cos pogłaska czy sie pobawić.
        Teraz suczka jakby czuła że cos sie we mnie zmienia bo strasznie sie o mnie
        troszczy, odprowadza mnie do bramki, cieszy sie na moj widok choc maz idzie obok
        jakos sie niesamowicei do mnie przywiazala i w domu mnie nie odstepuje na krok
        (hmm dziwne jakos sie odpowiedzialna chyba czuje za mnie)-sama nie wiem.. A
        jedno tylko nie wiem, bo psinka ma długą sierść i sie strasznie leni pomimo
        czesania, a jak dzidzi bedzie raczkować to sie troche kudełków ponajada tongue_out
    • joanna_poz Re: Labrador a ciąża, dziecko? 30.06.06, 16:02
      Labradory uwielbiają dzieci,więc wydaje mi sie że nie powinno byc kłopotu.
      U mnie była inna kolejnośc, bo najpierw synek, a potem labrador - synek ma 2
      lata, labrador 1 rok - a ich wzajemne uczucia względem siebie po prostu
      rozczulająsmile Pies ma anielska cierpliwosc do synka i nie reaguje nawet na
      gwałtowne i niezbyt przyjemne pieszczoty.
      na tydzien przyjechała do mnie siostra ze swoją 2 miesięczna córeczką - moj
      labrador najchetniej zalizałby małą na smierć, uwielbiał tez prz niej leżec.
      Siostra z kolei ma goldenkę - goldenka była przed coreczką - obylo sie bez
      zazdroscismile
      Labradory i goldeny to super rasy jeśli chodzi o życie z małymi dziećmi.
    • tappo Re: Labrador a ciąża, dziecko? 30.06.06, 16:20
      Ja w ciąży jeszcze nie jestem, ale staramy się cierpliwie. Stwierdziliśmy
      również że teraz będzie dobry moment na zakup pieska golden retrievera.
      Obydwoje bardzo o tym mażyliśmy.
      Jak maleństwo sie urodzi, to goldi będzie miał rok lub ponad rok, więc już
      będzie w miarę wytresowany. Myślę, że goldeny, labladory i beagle to psy
      stworzone do życia w rodzinie, do zabaw z dziećmi.
    • lea83 ja tez sie boje, ale o jamnika :) 30.06.06, 17:35
      Nie lubi dzieci, jest wredny (jak wiele jamnikow) no i niestety musze przznac
      ze niezbyt madry sad
      Ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka