Dodaj do ulubionych

Jest tu jeszcze ktoś???

19.07.06, 01:30
Wiem,że pora jest już późna a kobieta na kilka dni przed terminem powinna już
spać,ale zastanawiam się,czy nie sączą mi się wody.Nie tak,żebym czuła jakieś
wyciekanie,ale kilkakrotnie w ciągu dnia i teraz w nocy miałam wrażenie jakby
coś się wysączyło no i bielizna mokra.Ogólnie mam dużo wilgotnej,śluzowej
wydzieliny,ale czy wody jak się sączą to tak cały czas się to czuje czy od
czasu do czasu?Napiszcie proszę,nie wiem,może jechać jutro do szpitala niech
sprawdzą.Jeśli macie o tym jakiś pojęcie lub doświadczenie to podzielcie się.
Obserwuj wątek
    • kaoli27 Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 08:19
      ja też jestem kilka dni przed terminem, spać już niestety nie mogę, ale mąż
      od komputera wieczorem mnie odgania
      również mam bardzo dużo wydzieliny, ale wody płodowe są bezzapachowe
      do tego powoli odchodzi mi czop, przy każdej wizycie w toalecie obserwuję
      dokładnie

• anrenata Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 09:45
      Czemu ja mam takiego pecha,że jak poproszę o pomoc na forum to jedna albo dwie
      odpowiedzi???Może jakby to był wątek w stylu :chłopiec czy dziewczynka,albo
      jaką bielizne na porodówkę zabrać,to wtedy byłby odzew,ale czasem naprawdę mi
      przykro,że nikomu sie nie chcialo napisać,no,poza jedną kobietką.
      • kaoli27 Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 09:56
        popatrz sobie na forum lipcówek, tam o tych wodach pisało się ciąglesmile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34796&w=45269632
        • anrenata Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 10:14
          Dziękuje Ci,poczytałam sobie i spróbuje dostać te papierki lakmusowe.
          • kaoli27 Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 10:23
            wogóle jak masz jakieś obawy, to tam naprawdę dużo pisze

same kobitki -lipcóweczki te z większymi i te z zupełnie maleńkimi
            problemami

pozdrawiamsmile
            • anrenata Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 10:28
              Będę korzystać,mam nadzieję,że niedługo jużsmile.W końcu termin mam na
              poniedziałek,chociaż nic na to nie wskazuje.
              • kaoli27 Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 10:33
                ja mam na 29 lipca, jakieś drobne pobolewania są ale nic szczególnego

w pt mam KTG, ciekawe czy jakieś skurczybyczki są

z tego co słyszałam, czasem ginekolodzy mają te papierki lakmusowe, więc
                jak masz gdzieś w pobliżu to sobie podejdź

podobno trzeba się nachodzić żeby dorwać w aptekach,
                hyba około 20 zł kosztują
                • anrenata Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 10:47
                  To jak znam życie to w tym dziurowatym miasteczku nie dostanę papierków.A do
                  mojego gina mam daleko.Ja mam na 24 termin,też nic się u mnie nie dzieje.Mam
                  wrażenie,że w tej ciąży tak zostanę.
                  • zosia_771 Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 10:57
                    Hej,

Mam termin na 30 lipca i też odczuwam wzmożoną wilgotność- żadnego cieknięcia
                    po nogach ale zdecydowanie coś się dzieje. Byłam wczoraj na usg i poprosiłam o
                    zbadanie ilości wód płodowych- wszytsko jest w normie więc myślę, że to
                    zwilgotnienie wywołane jest przez przygotowaniem sie oragnizmu do porodu.
                  • klara02 Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 10:57
                    mnie jak odeszly wody to trudno bylo sie pomylic. Najpierw poczulam jakby mnie
                    odkorkowalo a potem chyba z litr wody poplynal. Co jakis czas sie to powtarzalo
                    moze co 5 min. Takze wydaje mi sie ze bys byla pewna ze to to chyba ze kazda ma
                    inaczej. Badz w pogotowiu, wszystko mozliwe
                    • anrenata Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 11:13
                      Tak tylko ja się obawiam,że te mokre ciągle galoty to efekt jakiegoś
                      sączenia,wiem,że jak wody odchodzą to jest tego duzo,tylko nie chciałabym
                      czegos zaniedbac,żeby do jakiegos zakażenia nie doszło,sama już nie wiem.A w
                      pogotowiu to już jestem od dawna,torba spakowana tak dawno,że zapomniałam co w
                      niej mam,bo liczyłam,że będzie wcześniej a zanosi sie że będzie wywoływanie.
                      • zosia_771 Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 11:29
                        Hej,
                        To zależy gdzie pęknie pęcherz płodowy, jeśli u góry to wody będą się sączyć -
                        nie będzie nagle wielkiego wycieku. Jeśli na dole to rzeczywiście trudno się
                        nie połapać. Wody płodowe to trochę ponad litr płynu, myślę, że nawet jak
                        cieknie to można się zorientować. Proponuję wkładkę, albo podpaskę i wnikliwą
                        obserwacje- słyszałam, że w szpitalu w razie wątpliowści bardzo często proszą o
                        pokazanie wkłądki polewają ją jakimś preparatem i mają jasność czy to wyciek.
                        • kaoli27 Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 11:40
                          skoro są tutaj lipcóweczki mam pytanko trochę z innej beczki...
                          masujecie piersi, brzuch, chodzicie po schodach żeby przyspieszyć
                          poród?

byłam dziś na badaniach i pielęgniarka opowiadała jak to pomagała córce
                          w przyspieszaniu: hartowała jej sutki ręcznikiem, wtedy wydziela
                          sie oksytocyna i pojawiają się skurcze. Rzeczywiście urodziła wcześniej ale trochę jedną pierś jej obtarła, więc boję się ryzykować

coś czuję, że urodzę w sierpniu dopiero
                          • ewciak9 do anrenata 19.07.06, 11:52
                            Ja jestem w 37 tc i od około 2 tyg czuję wilgoć tzn wycieka mi taki wodnisto
                            biały śluz ,zwłaszcza rano jak wstaję. Dzisiaj idę do gin to zapytam.
                          • anrenata Re: Jest tu jeszcze ktoś??? 19.07.06, 12:12
                            Ja nic takiego nie robię,żadnych masaży czy chodzenia po schodach,tyle ile
                            muszę.Nie wiem czy to pomaga.Zresztą całą ciążę miałam się oszczędzać to teraz
                            ciężko mi tak nagle z kolei być aktywną.A papierków lakmusowych oczywiście
                            nigdzie nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka