alawer1 03.08.06, 13:13 Mam pytanie Jestem w ciąży i lekarz przepiszą mi globulki dopochwowa (koszmar) Po założeniu jej wieczorem od razu kładę się do łóżka ale i tak rano na wkładce jest znaczna jej część czy to normale ze one wypływają ???? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatazn Re: tabletki dopochwowe 03.08.06, 13:21 A jakie dokładnie globulki ci przepisał i w którym miesiacu ciaży bo ja jestem w I trymestrze i mimo brzydkich upławów lekarz powiedzial, ze trzeba przeczekać pierwsze 3 miesiące dopiero w 4 coś mi przepisze. A co do pigułek to najnormalniejsze w świecie, ze rano wypływają przecież nie wchłoną Ci sie do srodka, oczyszczą i wypłyną, tak ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
martala3 Re: tabletki dopochwowe 03.08.06, 15:36 beatazn napisała: > A jakie dokładnie globulki ci przepisał i w którym miesiacu ciaży bo ja jestem > w I trymestrze i mimo brzydkich upławów lekarz powiedzial, ze trzeba przeczekać > > pierwsze 3 miesiące dopiero w 4 coś mi przepisze. > A co do pigułek to najnormalniejsze w świecie, ze rano wypływają przecież nie > wchłoną Ci sie do srodka, oczyszczą i wypłyną, tak ma być. rzeczywiście w I trymestrze mało co mozna, mi lekarz najpierw, gdy byłam w 10tc kazał zażywać UROSEPT - są to tabletki ziołowe moczopędne aby delikatnie pozbyć się bakterii, a kiedy na następnej wizycie okazało się ze bakterie nadal są (był to 15tc) przepisał mi dopochwowo GYNO-FEMIDAZOL - bardzo pomaga i nic nie piecze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrina40 Re: pabletki dopochwowe 03.08.06, 14:14 Ja mialam dwa razy przepisywane.Wkladalam zawsze przed pojsciem spac,mi tez wyplywala ale pozniej wkladalam ja glebiej i juz nie bylo w takich ilosciach jak na poczatku.Ty tez sprobuj glebiej, dzidzi nic nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
geospiza Re: pabletki dopochwowe 03.08.06, 14:35 To normalne, że wypływają.. Mnie też wypływają, nawet jak przekręcę się w nocy z boku na bok, brr, nieprzyjemne.. Ale idzie przywyknąć W dodatku często dają one poczucie pieczenia i szczypania... Oczywiście zależy od leku, ale teraz używam Clotrimazol (tabletki dopochwowe) i takie właśnie są nieprzyjemne odczucia.. Lekarz właśnie najcześciej każe używac tego typu leków na noc, żeby właśnie za szybko nie wypłynęły (jak np. podczas chodzenia), no i dobrze jest używac w tym czasie podpasek, żeby nie pobrudzić bielizny. Odpowiedz Link Zgłoś
ad57 Re: pabletki dopochwowe 03.08.06, 15:22 czy ty Clotrimazol używasz w ciąży?!bo z tego co wiem w ciąży nie można do jakichkolwiek infekcji ewentualnie Tantum Rosa do irygacji Odpowiedz Link Zgłoś
aylin1 Re: pabletki dopochwowe 03.08.06, 15:29 Ja też używam Clotrimazolum (chyba o to samo chodzi). Przeciwskazania dotyczą tylko pierwszego trymestru ciąży. Strasznie pieką jak się je włoży do środka! Kiedyś miałam inne, kosztowały 17 razy więcej, ale nic nie piekło... Odpowiedz Link Zgłoś
kja1 Re: pabletki dopochwowe 03.08.06, 20:28 normalne. wchałnia sie substancja czynna, wypływają substancje pomocnicze - talk i takie tam wypełniacze Odpowiedz Link Zgłoś