Dodaj do ulubionych

Przydatny rożek?

08.08.06, 10:53
Dziewczyny, czy kupować rożek a jak tak to jaki? Tak się zastanawiam, bo ze
szpitala dzidzi nie bedziemy przewozić w rożku bo się nie zmieści do
fotelika. Czy w domu dzidzia spi w rożku? Bo ja myślalam raczej o śpiworku...
Sama już nie wiem tyle tego jestwink
Obserwuj wątek
    • iwkabieniek Re: Przydatny rożek? 08.08.06, 11:04
      Ja dostałam rożek i sie sprawdził. Małego zawijałam w niego i sobie smacznie
      spał i łatwiej było go trzymać. Natomist przewoziłam małego ze szpitala w
      gondoli chociaż fotelik był obok, bo szkoda mi go była wsadzać w niego, ściskac
      pasami itd.
      • anula9927 Re: Przydatny rożek? 08.08.06, 11:21
        uwazam ze rozki sa bardzo przydatne, sama mialam 3 dla Madzi,owijalam a ona
        smacznie spala.Dzieci podobno czuja sie tak bezpiecznie.Gdy jeden sie zabrudzil
        (Madzia czesto ulewala) to bralam drugi.Wygodne dla mamy i dziecka ,lepiej sie
        nosi dzidzie w rozku niz bez szczegolnie na poczatku jak jest maluchne.
        • mirabellka26 Re: Przydatny rożek? 08.08.06, 11:26
          własnie ja tez tak myslałam jak poprzedniczki że łatwiej mi będzie takiego
          maluszka trzymać na samym początku, oraz wszystkie ciocie, babcie i inni goście,
          a poza tym moja kolezanka wykorzystywała rożek jako kołderka do wózka, albo
          czasami do łóżeczka
      • chipsi Re: Przydatny rożek? 08.08.06, 16:01
        iwkabieniek napisała:

Natomist przewoziłam małego ze szpitala w
        > gondoli chociaż fotelik był obok, bo szkoda mi go była wsadzać w niego, ściskac
        > pasami itd.

Przepraszam, ze tak drastycznie, ale nie było by Ci szkoda jakby małemu coś się
        stało w razie wypadku czy stłuczki nawet? Po kij ten fotelik obok?
    • sloneczko_02 Re: Przydatny rożek? 08.08.06, 11:57
      Mi kupiono i .... był za "puchaty"... i nie pardzo był przydatny...(sama nie
      byłam w stanie iść i kupic innego) lepiej cieńsze, jeśli dzidzia ma owinięta w
      nim spać... ja poratowałam się i owijałam dzidkę kołderka na sposób tak ja
      rożkiem...
    • koza_w_rajtuzach Re: Przydatny rożek? 08.08.06, 12:18
      Miałam trzy rożki. I uważam, że to nie byl zly wydatek tym bardziej, że te
      rożki nadal są w użytku. Obecnie służą jako kołderka, zawsze wykładam rożkiem
      wózek, aby malutka miała tam wygodniej, oraz wykładam nim przewijak.
    • lula78 Re: Przydatny rożek? 08.08.06, 12:34
      Ja używałam rożka w szpitalu i w domu. Na początku moja mała to nie chciała spać
      jak kładłam ją do łóżeczka bez rożka. Podobnież dziecko po porodzie lepiej się
      czuje gdy jest w takim rożku, bo bardziej mu to przypomina pozycję w której był
      w brzuchu u mamy.

--
      www.poradopedia.pl/ - porady na każdy temat
    • budzik11 Re: Przydatny rożek? 08.08.06, 14:02
      Mam, to bardzo fajna sprawa. Małą trzymałam przy karmieniu w różku, a jak
      usypiałam, to ją (dzięki usztywnieniu) odkłądałam do łózka i ona nic nie czuła.
      W ogóle wygodnie jest nosić noworodka w czymś usztywnionym, jakoś tak "pewniej".
      Natomiast ja miałam taki dość luźny, nie jak becik ciasno owiązany wokół dziecka
      - tylko taki na rzep z boku. Zimą, jak było chłodno w domu, to przykrywałam
      rożek jeszcze kocykiem (bo góra, czyli klatka piersiowa i rączki w zasadzie nie
      były okryte rożkiem).
      Teraz, kiedy Anielka dawno już wyrosła z rożka jako rożka, wyjęłam usztywnienie
      i używamy r. jako kołderki do wózka.
      • alcarin Re: Przydatny rożek? 08.08.06, 14:17
        No wlasnie chcialam to samo napisac, co budzik smile w szpitalu, kiedy jestes
        niedoswiadczona mama, latwiej jest rzymac malenstwo i je przenosic. Poza tym
        pielegniarki noworodkowe tez wola dzieci w rozkach: mialam cc w Bielanskim i
        mala byla ponad dobe beze mnie, pod ich opieka. Poza tym maluchowi tak jest
        lepiej: cieplo, cisno jak w brzuchu i bezpiecznie. Tez mialam taki niegruby, z
        wyciagana wkladka (Drewexu) i teraz mozna go uzywac jako koderki. Widzialam, ze
        niektore mamy mialy takie grube, puchate - mysle, ze to byla przesada -
        niewygodne do trzymania i chyba zbyt cieple (na oddzialach polozniczych zwykle
        jest bardzo cieplo).
        • rena78 Re: Przydatny rożek? 08.08.06, 15:36
          nie mam doświadczenia ale wiem że mija siostra była zadowolona z rożków urodziła
          wcześniaki i były maluteńkie to jej ułatwiło noszenie bo bała się je brac na rączki
    • aniuta75 Re: Przydatny rożek? 08.08.06, 15:56
      Ja jmiałam rożek pożyczony od koleżanki i dobrze, bo wogóle się nie przydał w
      sensie jako rożek. Traktowałam go raczej jako cieniutką kołderkę. Śpiworka też
      nie ma moje dziecko i jakoś śpismile
    • sysia79 Re: Przydatny rożek? 10.08.06, 09:33
      Witam! Nam położna i ordynator na oddziale noworodków podczas wykładów w szkole rodzenia powiedziały że odchodzi się od stosowania rożków i teraz więcej tatusiów przyjeżdża po swoje żony i maluszki z fotelikami posiadającymi wkładki dla niemowląt.
    • joanna.marta Re: Przydatny rożek? 10.08.06, 09:49
      U nas zupełnie nieprzydatny. Kupiliśmy, bo przed urodzeniem dzidziusia
      (pierwszego) kupowało się wszystko "z listy". Rożek też tam był. Użyty był
      kilka razy, gdy któryś z gości chciał potrzymać maluszka. Ja używałam jako
      kołderkę.
    • karolah2 Re: Przydatny rożek? 10.08.06, 09:51
      zależy kiedy rodzisz.Ja urodziłam w połowie maja,gdzie juz było cieplutko i
      mała nie skorzystała z rożka.A teraz? nie mieści juz sie w niego, bo rośnie jak
      na drożdżachsmileale jak rodzisz jesienią, zimą to dobra sprawa...nawet w nim
      spac maluszka możesz położyć.Pozdrawiamsmile
    • martina.15 Re: Przydatny rożek? 10.08.06, 10:33
      jak chcesz dziecie w rozku trzymac to prosze bardzo, ale nie za duzo ludzi
      chwali z wkladem kokosowym

mi sie nie przydal
      • peggy1 Re: Przydatny rożek? 10.08.06, 10:53
        Ja wklad z rozka wyjelam i zawijalam bezztywnienia.

"teraz więcej tatusiów przyjeżdża po swoje żony i maluszki z fotelikami
        posiadającymi wkładki dla
        niemowląt." -> bo taki jest obowiazek tatusiow - dowiezc dziecko bezpiecznie do
        domu.
    • malinka255 Re: Przydatny rożek? 10.08.06, 11:30
      u mnie rożek to podstawa w pierwszych miesiącach!!! w dzień i w nocy,
      super,polecam;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka