makatka16 19.09.06, 11:28 Miałyście te bakterie w ciaży? Jak je leczyłyscie? Czy partner też musi? Jak to jest z dzieckiem, bo się bardzo martwię, żeby nic się nie przedostało do dzidzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:30 Leczeniem z wyboru jest antybiotyk lub globulki dopochwowe z antybiotykiem. To nie drożdżyca aby partner tez się leczył. Jak będziesz leczyć to ciąży i dziecku nic nie grozi. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
makatka16 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:31 Dzięki, trochę mnie pocieszyłaś! Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:41 a co powiedział lekarz??? Odpowiedz Link Zgłoś
julka261 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:45 ja jestem w 31 tyg ciązy i to samo mi wyszło w posiewie... dostałam antybiotyk na 5 dni (zinnat) dodatkowo jak zacznie się poród mam dostać dożylnio jakiś antybiotyk aby nie zarazic dziecka ..... (chodzi o ta bakterie Strept.....) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makatka16 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:55 Dostałam Augmentin, a przy porodzie też mam miec jakiś antybiotyk. Ale wiele złego się o tych bakteriach naczytałam i stąd mam doła. Odpowiedz Link Zgłoś
julka261 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 12:14 ja tez na początku dostałam Augmentin,ale w związku z tym ze jestem uczulona na pencylinę zmieniono mi. A czego złego się dowiedziałaś ??? Ja rozmawiałam z lekarzem i powiedział że jeśłi dostanę ten zastrzyk to będzie ok .... Odpowiedz Link Zgłoś
makatka16 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:57 Jestem w 37 tyg...więc tuz tuz, w dodatku biorę jeszcze fenoterol i isoptin Odpowiedz Link Zgłoś
balonka1 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 20.09.06, 00:14 Tez mam te bakterie i powiedziano mi ze w czasie ciazy nie ma ssensu tego leczyc bo jedynym sposobem by chronic dziecko jest wlasnie podanie matce dozylnie antybiotyku podczas porodu.dodam ze mieszkam w Anglii Odpowiedz Link Zgłoś