Dodaj do ulubionych

Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalactiae

19.09.06, 11:28
Miałyście te bakterie w ciaży? Jak je leczyłyscie? Czy partner też musi? Jak to jest z dzieckiem, bo się bardzo martwię, żeby nic się nie przedostało do dzidzi...
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:30
      Leczeniem z wyboru jest antybiotyk lub globulki dopochwowe z antybiotykiem.
      To nie drożdżyca aby partner tez się leczył.
      Jak będziesz leczyć to ciąży i dziecku nic nie grozi.
      Pzdr.Gosia
      • makatka16 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:31
        Dzięki, trochę mnie pocieszyłaś!
        • doral2 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:41
          a co powiedział lekarz???
    • julka261 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:45
      ja jestem w 31 tyg ciązy i to samo mi wyszło w posiewie... dostałam antybiotyk
      na 5 dni (zinnat) dodatkowo jak zacznie się poród mam dostać dożylnio jakiś
      antybiotyk aby nie zarazic dziecka ..... (chodzi o ta bakterie Strept.....)

Pozdrawiam
      • makatka16 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:55
        Dostałam Augmentin, a przy porodzie też mam miec jakiś antybiotyk. Ale wiele złego się o tych bakteriach naczytałam i stąd mam doła.
        • julka261 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 12:14
          ja tez na początku dostałam Augmentin,ale w związku z tym ze jestem uczulona na
          pencylinę zmieniono mi. A czego złego się dowiedziałaś ??? Ja rozmawiałam z
          lekarzem i powiedział że jeśłi dostanę ten zastrzyk to będzie ok ....
    • makatka16 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 19.09.06, 11:57
      Jestem w 37 tyg...więc tuz tuz, w dodatku biorę jeszcze fenoterol i isoptin
      • balonka1 Re: Załamana:Bakteria E.Coli,Streptococcus agalac 20.09.06, 00:14
        Tez mam te bakterie i powiedziano mi ze w czasie ciazy nie ma ssensu tego
        leczyc bo jedynym sposobem by chronic dziecko jest wlasnie podanie matce
        dozylnie antybiotyku podczas porodu.dodam ze mieszkam w Anglii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka