aneta79_1979 03.10.06, 02:59 Jest jedna rzecz która mnie strasznie drażni na tym forum! Dostaje palpitacji serca jak czytam słowo "ciężarówka" jest okropne, dla mnie to tak samo jakby ktoś napluł mi w twarz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotka.k1 Re: Moje zdanie... 03.10.06, 09:02 Wolę to niż określenia typu zasialiśmy ziarno, albo zapylona albo spuchnięta)) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Moje zdanie... 03.10.06, 09:15 No,a ja dostaję palpitacji jak piszą foremki "dzidzia/dzidzi","fasolka","przytulanko" etc. Wobec tego dla mnie "ciężarówka"to normalne określenie. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
elcynka Re: Moje zdanie... 03.10.06, 09:22 jedna dziewczyna swego czasu napisała, że jej tata przez pomyłkę zamiast 'ciężarówka" powiedział do niej "tirówka" Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: Moje zdanie... 03.10.06, 10:30 u nas się mowi po prostu kuleczka fajnie brzmi i nikt się nie obraża Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: Moje zdanie... 03.10.06, 10:33 To koleżanka przewrażliwiona zdecydowanie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Moje zdanie... 03.10.06, 10:37 Moje zdanie - "ciężarówka" jest krótsza niż "kobieta w ciąży" "Cesarka" się przyjęła jako zastępstwo do "porodu za pomocą cesarskiego cięcia" Nieźle brzmi, przynajmniej nie tak infantylnie, jak dzidzia, brzusio, tempka. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Moje zdanie... 03.10.06, 10:58 mi sie za to bardzo podba za to niecierpie dzidzi i fasolki a fe! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Moje zdanie... 03.10.06, 11:02 Deela no co Ty,fasolka jest dobra jak się ją dobrze przyrządzi z mięskiem i ziołami to pycha... Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: Moje zdanie... 03.10.06, 11:03 Albo szparagowa z bułeczką na maśle :o) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Moje zdanie... 03.10.06, 11:05 Noo... i do tego jajo sadzone na maśle-smażone oczywiście a nie po/sadzone i mizeria. Pzdr.gosia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: swinie 03.10.06, 11:09 No to na co czekasz do roboty i do kuchni marsz na fasolkę. Ja zamrażam sobieoczywiście fasolkę. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: swinie 03.10.06, 11:21 Ja też Z bułką tartą Ciekawe, co dziś w pracy mamy na obiad... To już za godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
ninaa5 Re: swinie 03.10.06, 11:40 A próbowałyście kiedyś ze starym żółtym serem?? Pyszność- ser się ciągnie- fasolka do tego- mmmmmm. Ja daję jeszcze dodaktową porcję startego sera pomiędzy- boskie-polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: swinie 03.10.06, 11:43 No i mamy wacik kulinarny Kto ma jeszcze jakiś dobry przepis,bo tego nie próbowałam. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
deela nienawidze wasssssssssssssss 03.10.06, 13:36 i zamiast salatki z pomidorow do obiadu bede fasolke gotowac coscie narobilyyyyyyyyyyyy?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
fermenta Re: Moje zdanie... 03.10.06, 11:12 Ciężarówka - brzydkie, ciężarówa - ohydne. Tak samo głupkowate jak dzidzie i fasolki, tylko z odchyłem w drugą stronę - zamiast słodkopierdząco jest prostacko. A przecież można powiedziec po prostu "ciężarna". Za chwile dojdą jeszcze niemowlakowe "cyce", a niektóre panie będą o sobie z lubością mówic per "mleczarnia". Urocze Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Moje zdanie... 03.10.06, 11:18 A jest jescze określenie takie jak "bar mleczny czynny 24/24". Co dla bardziej wrażliwych też ohydne. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
deela bar mleczny DZIEKI 03.10.06, 13:39 brakowalo mi do kolekcji BOSSSSSKIE ))))))))))))) blagam jeszcze ze dwa trzy takie i urodze ze smiechu wyprzedze antyke i bedzie cudowna burda na WC)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamajudo o gustach się nie dyskutuje :-) 03.10.06, 11:34 Ja np. wolę "ciężarówką" być niż "ciężarną". Ciężarna brzmi dla mnie jakoś tak... ciężko Ale myślę sobie, że to taka jałowa dyskuja, bo każdy lubi co innego Chyba do końca życia nie zapomnę wyrazu twarzy mojego męża, kiedy powiedział do mnie "cipcia", a ja się na niego obraziłam, bo dla mnie to jest ohydne słowo; to tak, jakby ktoś mi dał w twarz. A dla męża to był wręcz szczyt słodyczy Odpowiedz Link Zgłoś
ooelmi Re: Moje zdanie... 03.10.06, 11:39 ja też nie lubie takich nazw.ja m.ówie od samego poczatku ciąży DZIDZIA,czekaliśmy na nią aż 6 lat!!a na mnie mówią MAMUśKA,przecież to miłe bo już niedlugo nią zostanę........... [/url] Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Moje zdanie... 03.10.06, 11:57 Własnie, nie znoszę, jak się na mnie "mamuśka" mówi Wiadomo, że nią zostanę, ale dlaczego w takim razie nie mówi się "mamuśka" do kobiet, które mają już 5, 10, 15-letnie dzieci? Też są mamuśkami przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: nie macie wiekszych problemow ? 03.10.06, 11:47 Oj mam i to duży,ale jakoś się przy tym waciku odstresowuje Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Moje zdanie... 03.10.06, 17:44 Hmmmmmm ....... czytam rózne fora , wypowiadam się rzadko. Jak dla mnie całe to nazewnictwo na forach jest dziwne - dzidzie , fasolki i takie tam. Te słowa, może infantylne , ale są i były mi znane. Ale pewna terminologia jest trudna do przyjęcia - małżon, małż , wyładować się lub załadować się lub tym podobne ciężarówki. Reszty nie pamiętam hahahahahahaha. No ,ale cóż jestem tolerancyjna i każdy w necie może używać słownictwa jakiego tylko zechce , byle to nie obrażało innych! Z tym niestety jest gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś
asiekok Re: Moje zdanie... 03.10.06, 18:04 Ale fajny watek Sie usmialam ) A to @??? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa a co macie do malza? 05.10.06, 11:00 To jest swietne okreslenie- szczegolnie w wersji "anty". Zamiast mowic "moj partner" ( jak w policyjnym serialu), moj narzeczony ( latka juz nie te), "moj konkubent" ( kronika kryminalna), "moj kochanek" ( a co ja Madame Pompadur jestem???) mowisz po prostu- NIEMALZ- i wszystko wiadomo, i jaka funkcje pelni i jaki jest jego aktualny status prawny;-DDD Bardzo uzyteczne slowko Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 nic mnie nie wkurza tak mocno.... 06.10.06, 15:33 jak powiedzenie ze dziewczyna jest 'z brzuchem'. fasolki, tempki, przytulanka niech sobie będą.... ciężarówką, dzidzią sama się zachwycam ) a na własny użytek ukułam termin 'mamućka' na określenie karmiącej (znaczy samej siebie aktualnie, jako krzyżówki kobiety i krowy). Ale to 'z brzuchem' to coś od czego dostaję białej gorączki..... Odpowiedz Link Zgłoś