szycha80 24.10.06, 08:17 chcę mieć dziecko, wiec zamierzam zajść w ciążę lekarz polecił mi mierzyć temperaturę, żeby sprawdzić kiedfy dokładnie występuje u mie owulacja. ale jak ją mierzyć? dopochwowo? przez ile minut termometr "naciągnie"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jatoja24 Re: jak mierzyć temperaturę? 24.10.06, 09:42 W pochwie, pod językiem lub w odbycie (zawsze w tym samym miejscu , najlepiej w pochwie), ok. 5 minut, po obudzeniu, przed wstaniem z łóżka, zawsze o tej samej godzinie, po przynajmniej 3-godzinnym śnie. www.npr.prolife.pl/ptc.htm Odpowiedz Link Zgłoś
p_linka Re: jak mierzyć temperaturę? 24.10.06, 09:46 Ja mierzyłam elektornicznym, pod językiem. Może są one mniej dokładne ale przynajmniej nie zaśniesz, trwa to chwilę. Z resztą nie sama temperatura jest najważniejsza tylko jej zmiany w trakcie cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Dopochwowo albo do buzi (brzmi zwyrolsko) 24.10.06, 09:49 Temperatura wyjdzie ta sama. W odbycie wychodzi zdaje sie nieco wyzsza czy nizsza... Nie pamietam. Mysle, ze wystarczy 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś