IP: *.* 06.10.01, 15:34
Dziewczyny ratujcie! Czy macie jakieś sposoby na zgagę? Już naprawdę nie mogę. Męczy mnie już trzeci dzień z rzędu i to od samego rana. Picie mleka nie pomaga. Gdyby nie ciąża nigdy nie znałabym tego okropnego uczucia, buuuuuNo ale coś za coś. Za to mam już drugą dzidzię w brzusiu i to jest rekompensata za 9 miesięcy różnych dolegliwości. Ale mimo wszystko zgagi mam dosyć!!!!!!!!!! Pozdrawiam anuś
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Zgaga IP: *.* 06.10.01, 16:08
      Też miewam, ostatnio już nie wytrzymałam i poszłam do apteki po Maalox, zadziałał jak błyskawica, po 5 minutach nie wiedziałam, co to zgaga. Można stosować w ciąży, aha Maalox w płynie, są też saszetki podróżne, kup sztukę i zobacz czy Ci pomoże.Pozdrawiam,Monika A/P.
      • Gość: guest Re: Zgaga IP: *.* 06.10.01, 16:13
        Słyszałam, że to dobre ale nie wiedziałam, że można stosować w ciąży. Dzięki anuś
    • Gość: guest Re: Zgaga IP: *.* 06.10.01, 17:06
      Ja jem migdały.Pomagają.
      • Gość: guest Re: Zgaga IP: *.* 07.10.01, 00:07
        CZeść!!!Ja też mam straszne problemy ze zgagą szczergólnie w nocy. Słyszałam, że Malox to nie za bardzo w ciąży za to Reni jak najbardziej i pomaga. Migdały też, ale uwaga bo mogą rozwalić wątrobę!!!!!Pozdrowienia, Klaudia
    • Gość: guest Re: Zgaga IP: *.* 08.10.01, 10:54
      Hej dziewczyny!Ja też mam okropną zgagę i mój lekarz polecił mi rennie.Na pewno można go brać,zresztą na ulotce jest wyrażnie napisane,ze nie ma żadnych przeciwwskazań do stosowania w ciąży ani w okresie karmienia piersiąpozdrawiam i zyczę jak najmniej tych okropnych dolegliwościDiana
    • Gość: guest Re: Zgaga IP: *.* 08.10.01, 12:12
      cześćWłaśnie przeżyłam to wczoraj myślałam,że skonam. W pierwszej ciąży nie miałam tak bardzo zgagi. Wiesz co zrobiłam? Mój teściu interesuje się ziołami i powiedział żebym łuknęła kilka łyżeczek soku z cytryny. Ponieważ nie miałam migdałów, które pomagały mi w czasie poprzedniej ciąży spróbowałam i podziałało w ciągu 5 min. zasnęłam spokojnie. Życzę jak najrzadziej takich dolegiwośći.
      • Gość: guest Re: Zgaga IP: *.* 08.10.01, 12:29
        Rano kupilam migdały i niestety efekt był odwrotny do zamierzonego - tzn pogorszyło mi się. Zaraz będę wyć. Pójdę do apteki po to "renie". Teraz piję już kolejną szklankę mleka i jest ciut lepiej ale w tej ciąży mleko mi nie smakuje ( w pierwszej ciąży mogłam je pić hektolitrami!?). A o cytrynie nigdy bym nie pomyślała. Dzięki za rady, pozdrawiam anuś
        • Gość: guest Re: Zgaga IP: *.* 23.10.01, 13:13
          polecam kiszona kapuste - ja w ostatnim miesiącu ciąży miałąm żelazny zapas w lodówce i jadłam nawet w środku nocy - naprawde pomaga, tanie i zdrowe rozwiązanie... pozdrowionka - maria, mama Oli 21,5 miesiąca
    • Gość: guest Re: Zgaga IP: *.* 24.10.01, 10:41
      Cześć! Mi mleko troszkę pomaga ale o migdałach i laskowych orzechach mogę zapomniec - nie cierpię ich! Ale wiem na pewno, że nie powinnyśmy się schylać i spać zbyt płasko. Ja poukładałam sobie górę poduszek i ostatnio zgaga się nie pojawia. No i oczywiście nie spozywać potraw powodujących wzmożone wydzielanie kwasu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka