Gość: guest IP: *.* 09.11.01, 12:16 Czy krem Vischy any-stretch na rozstępy można również stosować zapobiegawczo?Marzenka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Krem Vichy IP: *.* 09.11.01, 12:22 No chyba jak najbardziej, później to niestety zwykle jest musztarda po obiedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Krem Vichy IP: *.* 09.11.01, 17:30 Około 70-75zł. Można go kupić w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Krem Vichy IP: *.* 09.11.01, 18:44 Zastanawiam się czy warto go kupić, Penaten kosztuje ok 20 zł, Kolastyna ok 13 a Mustela chyba ok 80. Gdybym była pewna, że zapobiegnie rozstępom to mogłabym w niego zainwestować ale większość kobiet na forum twierdzi, że powstawanie rozstępów to kwestia genetyki i niewiele same możemy wskórać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Krem Vichy IP: *.* 09.11.01, 19:16 Oczywiście, w dużej mierze jest to uwarunkowane genetycznie i żeden krem nie daje 100% gwarancji. Jednak wydaje mi się, że może pomóc skórzerozciągnąć się bez popękania włókien, czyli bez rozstępów. Jaj mam dosyć "słabą" skórę i np. jak schudnę 5 kg to od razu mam ślady. Natomiast w ciąży, jak na razie, pokazało się tylko kilka małych rozstępików przy samej bliźnie po wyrostku. Wiadomo, że taka blizna nie może być tak elastyczna jak skóra, więc mnie to nie dziwi. Używam Musteli i - jak już kiedyś pisałam tu na forum - uważam, ze jest super. Tubka za 80 zł wystarczyła na 2 m-ce smarowania sporego brzusia 2 x dziennie. Poza tym po tym kremie nie swędzi w ogóle skóra na brzuszku.Pozdrawiam,Magdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Krem Vichy IP: *.* 09.11.01, 20:06 Ja używam Vichy - jestem w 8 miesiącu i jak na razie - odpukać - skórka gładziutka... A bardzo się bałam odziedziczyc rozstępy po mamie bo była strasznie poorana...Tubka wystarcza mi na miesiąc systemem 2xdziennie brzuch i 1x dziennie biodra i piersi.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest CLARINS IP: *.* 12.11.01, 11:03 Hejja i tak juz mam (nastoletnie tycie i chudniecie...)ale zeby weicej nie bylo zaczelam stosowac olejek firmy Clarins . Drogi jak nie wiem ale dziadekzafundowal cieszac sie prawnukiem. Jest slicznie zolty na bazie ziol i po wmasowaniu w wilgotna skore trzeba splukac jak najchglodneijszym strumieniem wody. Potrem skora jest bardzo fajna w dotyku. zobaczymy jaki efekt bo to dopiero pare dni.pzodrawiam cleo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: CLARINS IP: *.* 12.11.01, 11:34 Czesc, Ja tez zakupilam Clarins-a na samym poczatku ciazy. Jest drogi to fakt , ale i wydajny pieknie pachnie ziolkami. Clarins produkuje kosmetyki wylacznie na skladnikach naturalnych nie testuje na zwierzetach. Kosmetyki te nie uczulaja.Aby zminimalizowac koszty mozna kupic te kosmetyki np.przez znajomych na duty free.Drugim preparatem, ktory uzywam jest balsam Avent - Future Mother. Tuba 200 ml, konsystencja lzejsza niz Vichy wiec latwiej rozsmarowac. Cena ok. 70 zl.No i nie zapominajmy o taniutkim olejku ze slodkich migdalow podobno dziala rewelacyjnie.Buziaki Sylwik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Krem Vichy IP: *.* 10.11.01, 17:28 Na poczatku ciazy zaszalalam i kupilam sobie krem Vichy, ale uzywalam go tylko do skonczenia tubki (w 4. miesiacu o ile sobie przypominam) nastepnie przerzucilam sie na rozne inne mazidla nawilzajace lub natluszczajace dla skory suchej, w tej chwili najbardziej odpowiada mi oliwka NIVEA Baby, skora po niej jest po prostu super elastyczna. Zgadzam sie z dziewczynami, ze wlasciwie zaden krem nie pomoze, jesli rozstepy maja sie pojawic to sie pojawia i nie ma sensu wdawac kupy kasy - wystarczy skore po prostu dobrze nawilzac. Musze powiedzie, ze mialam spore obawy na poczatku czy uada mi sie przetrwac ciaze bez rozstepow, bo mam juz takie pamiatki po nastoletnim wieku, ale obecnie jestem w ostatnim tygodniu i nie wyglada na to zebym miala dostac rozstepow - chyba, ze po rozwiazaniu????!!!amo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Krem Vichy IP: *.* 27.11.01, 00:06 Polecam krem firmy NOREL dostępny w aptece. Rewelacja!!! Urzywam go raz dziennie. Jestem w 38 tyg. ciąży i nic!Do tego cena nie jest wysoka.Pozdrawiam.Becia i Iskiereczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Krem Vichy IP: *.* 27.11.01, 14:04 Ja również stosuję krem Vichy ale nie wiem na ile będzie dobry na razie nie zauważam rozstępów. W poprzedniej ciązy stosowałam penaten i też nie miałam aż pielęgniarka która mnie przyjmowała powiedziała jak taki grubas może nie mieć rozstępów(ważę sobie trochę + dzidzia) cieszyłam się strasznie ale tylko tydzień. Tydzień po porodzie wysypało mi cały brzuch wkoło pępka. Nie mogę powiedzieć że są one mocno widoczne ale która z nas tego nie zauważy. Inne dziewczyn jakie znam mają większe. Więc mam nadzieję że to dzięki penatenowi są mniej widoczne. Cchę wam tylko doradzić byście używały krem jeszcze z 2-3 miechy po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Krem Vichy IP: *.* 27.11.01, 16:32 Cześć,Używam Vichy niezbyt długo, więc nie będę się wypowiadać na temat jego skuteczności. Mogę tylko porównać go z Penatenem: cena dużo wyższa, ale i jakość stosowanie na innym poziomie. Vichy szybko się wchłania, a po Penatenie musiałam czekać z godzinę, aż się chłonie (jest bardzo tłusty). Jeśli jeszcze ten Vichy będzie tak skuteczny, jak mówią...Pozdrawiam,Marzenka Odpowiedz Link Zgłoś