Gość: guest IP: *.* 13.12.01, 09:28 dziewczyny, w jakich dawkach bierzecie kwas foliowy będąc już w ciąży??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: kwas foliowy IP: *.* 13.12.01, 10:25 Ja biore Acidum Folicum -od 7 tyg na poczatku 2 razy dziennie, potem nie pamietam od kiedy 1 dziennie a teraz od 18-ego 2 razy dziennie.Wczesniej bralam folik 1 dziennie - ale moj lekarz stwierdzil, ze Folik jest dobry przed ciaza - no i tez go bralam przed ciaza 1 raz dziennie przez ok 1 miesiac.Pozdrowienia,zosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest 14 tydzień i nie przytyć ani kilograma ? IP: *.* 13.12.01, 18:27 Moja siostra jest w 14 tyg. ciaży i nie przytyla ani 1 kilograma troche sie martwi tym ,chociaż wiem ze nie ma na to reguły ( jestem pielegniarzem) Prawda że mam racje pozdrawiam wszystkich powodzenia PITER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: 14 tydzień i nie przytyć ani kilograma ? IP: *.* 13.12.01, 19:39 WitamPrawda, nie ma reguły na przyrost masy ciała, ale\\\\do 20 tyg ciąży nie musi nic przytyć. Ja też tak miałam (a nawet schudłam)W efekcie końcowym przybrałam 10 kgpowodzenia dla siostryOlik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: 14 tydzień i nie przytyć ani kilograma ? IP: *.* 14.12.01, 12:13 Pozdrowienia dla Siostry! Jeszcze bedzie miala kiedy przytyc. ja do 15-go tygodnia non-stop wymiotowalam wiec waga szla w dol (jakies 3-4 kg) ale teraz nadrobilam i w 22 tygodniu jest juz 5 kg wiecej niz na poczatku. Glowa do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: kwas foliowy - do Zosi IP: *.* 17.12.01, 12:32 A czy folik to nie właśnie acidum folicum, czyli kwas foliowy? Nic z tego nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: kwas foliowy - do Zosi IP: *.* 17.12.01, 15:44 folik to troche kwasu foliowego + cos tam jeszcze uzupełniającego. zaś acidum folicum to tylko kwas foliowy (większe stężenie) Tyle to mi lekarz powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: kwas foliowy IP: *.* 13.12.01, 10:43 HejPodczas ciąży brałam kwas foliowy jeden raz dziennie jedną tabletkę a do tego jeszcze Maternę i AsmagAga z Kubusiem (6 latek) i Madzią (10 tygodni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: kwas foliowy IP: *.* 13.12.01, 12:42 dzieki. lekarz mnie tak skołowal, ze nie wiedzialam czy mam brac co drugi dzien czy codziennie dzieki raz jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: kwas foliowy IP: *.* 27.12.01, 14:04 Ja biore kwas foliowy (acidum folicum)rano i wieczorem bo lekarz stwierdzil ze typowy folik jest za slaby, ale to zalezy od osoby ja akurat mam anemie i to dlatego. Pozdrowionka Ania i 26 tygodniowy dzidzius Odpowiedz Link Zgłoś