Dodaj do ulubionych

kwas foliowy

IP: *.* 13.12.01, 09:28
dziewczyny, w jakich dawkach bierzecie kwas foliowy będąc już w ciąży???
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: kwas foliowy IP: *.* 13.12.01, 10:25
      Ja biore Acidum Folicum -od 7 tyg na poczatku 2 razy dziennie, potem nie pamietam od kiedy 1 dziennie a teraz od 18-ego 2 razy dziennie.Wczesniej bralam folik 1 dziennie - ale moj lekarz stwierdzil, ze Folik jest dobry przed ciaza - no i tez go bralam przed ciaza 1 raz dziennie przez ok 1 miesiac.Pozdrowienia,zosia
      • Gość: guest 14 tydzień i nie przytyć ani kilograma ? IP: *.* 13.12.01, 18:27
        Moja siostra jest w 14 tyg. ciaży i nie przytyla ani 1 kilograma troche sie martwi tym ,chociaż wiem ze nie ma na to reguły ( jestem pielegniarzem) Prawda że mam racje pozdrawiam wszystkich powodzenia PITER
        • Gość: guest Re: 14 tydzień i nie przytyć ani kilograma ? IP: *.* 13.12.01, 19:39
          WitamPrawda, nie ma reguły na przyrost masy ciała, ale\\\\do 20 tyg ciąży nie musi nic przytyć. Ja też tak miałam (a nawet schudłam)W efekcie końcowym przybrałam 10 kgpowodzenia dla siostryOlik
        • Gość: guest Re: 14 tydzień i nie przytyć ani kilograma ? IP: *.* 14.12.01, 12:13
          Pozdrowienia dla Siostry! Jeszcze bedzie miala kiedy przytyc. ja do 15-go tygodnia non-stop wymiotowalam wiec waga szla w dol (jakies 3-4 kg) ale teraz nadrobilam i w 22 tygodniu jest juz 5 kg wiecej niz na poczatku. Glowa do gory!
      • Gość: guest Re: kwas foliowy - do Zosi IP: *.* 17.12.01, 12:32
        A czy folik to nie właśnie acidum folicum, czyli kwas foliowy? Nic z tego nie rozumiem :what:
        • Gość: guest Re: kwas foliowy - do Zosi IP: *.* 17.12.01, 15:44
          folik to troche kwasu foliowego + cos tam jeszcze uzupełniającego. zaś acidum folicum to tylko kwas foliowy (większe stężenie) :) Tyle to mi lekarz powiedział ;)
    • Gość: guest Re: kwas foliowy IP: *.* 13.12.01, 10:43
      HejPodczas ciąży brałam kwas foliowy jeden raz dziennie jedną tabletkę a do tego jeszcze Maternę i AsmagAga z Kubusiem (6 latek) i Madzią (10 tygodni):hap:
      • Gość: guest Re: kwas foliowy IP: *.* 13.12.01, 12:42
        dzieki. :) lekarz mnie tak skołowal, ze nie wiedzialam czy mam brac co drugi dzien czy codziennie ;) dzieki raz jeszcze!
      • Gość: guest Re: kwas foliowy IP: *.* 27.12.01, 14:04
        Ja biore kwas foliowy (acidum folicum)rano i wieczorem bo lekarz stwierdzil ze typowy folik jest za slaby, ale to zalezy od osoby ja akurat mam anemie i to dlatego. Pozdrowionka Ania i 26 tygodniowy dzidzius
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka