Dodaj do ulubionych

Obniżenie brzucha 35 tydzień

18.11.06, 17:00
Termin mam na 26 grudnia, ale od wczoraj zauważyłam obniżenie brzucha - 35
tc. Czy to oznacza, że urodzę wcześniej. Napiszcie jak jest u Was, czy któraś
z Was tak miała i donosiła do terminu porodu.
Obserwuj wątek
    • spa746 Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 18.11.06, 18:15
      u mnie brzuch obniżył się na 2 miesiace przed planowanym terminem porodu a
      urodziłam 12 dni po terminie i poród był wywoływany. Z tego co wiem to wiele
      kobiet tak ma i niekoniecznie oznacza to rychły poród.
      Pozdrawiam.
      • jonaska Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 18.11.06, 19:52
        dokładnie, niektórym nie obniża się ic a nic, niektórym bardzo i
        wczesnie..rożnie bywa....
    • janeausten Mnie się nie obniżył 18.11.06, 21:43
      Cześć konstancja, ja też mam termin na 26 grudnia.
      Nie zauważyłam obniżenia brzucha, choć może bym chciała, bo łatwiej by było
      oddychać i żebra by mniej bolały. Tylko co z pęcherzem? I tak latam do kibelka
      bardzo często.
      Za to stawianie brzucha zaczęło być bolesne (jak na miesiączkę) i czuję ucisk
      na krocze. A w ogóle to chciałabym urodzić troszkę wcześniej, by święta spędzić
      w domu. Takie marzenie. Może się spełni... Pozdrawiam smile.
      • konstancja322 Re: Mnie się nie obniżył 19.11.06, 14:03
        Z tym kibelkiem to teraz jest gorzej co 2 godz to minimum i niestety
        niewygodnie mi jest siedzieć. Ja też jak ty wolałabym na Święta być już w domu.
    • koza_w_rajtuzach Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 18.11.06, 21:45
      Brzuch również obniżył mi się mniej więcej w 35 tygodniu ciąży, a urodziłam 26
      dni po porodzie i to w dodatku przez CC, bo skurcza do końca nawet nie miałam.
      • walczakowa3 Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 18.11.06, 21:47
        A ja mam nisko brzuch od smego początku ciązy.
        • elunia29 Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 19.11.06, 10:32
          U mnie brzuch jest nisko od samego początku, ale teraz zaczeła mi się skracać
          szyjka (tylko nikt nie sprawdzał jaka była na początku smile)mam się oszczędzać.
          Jak mam tego nie robić jak wszystko mnie już szybko męczy. Termin mam na 29.12,
          ale chciałabym urodzić wcześniej, dr mówi, że po 37 tyg nie ma już zagrożenia.
          • drosophilka Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 19.11.06, 19:09
            Też mam termin na 29.XII smile Brzuch się nie obniża, ale zaczęły się bolące jak na
            okres twardnienia brzucha. Do końca 36 tyg. mam brać nospę i magnez. Później
            odstawiam wszystko i czekam na rozwój sytuacji. Tyle, że u mnie szyjka jeszcze
            dłuuuugaśna - 42 mm. Ciążę znoszę całkiem nieźle, staram się nie zwracać uwagi
            na niedogodności, problemy z oddychaniem, siusianiem itp i cieszyć się każdym
            momentem, kiedy czuję mojego Skarba, jak się wierci i przesuwa, bo jestem pewna,
            że wiele razy za tym zatęsknię... smile Dlatego mam nadzieję, że Córa przeczeka
            Święta i Sylwestra jeszcze w brzuchalu a na świecie pojawi się 2-3 stycznia. Ot,
            takie marzenia i plany...ale co ona postanowi? Na to nie mam wiekszego wpływu smile
            • zmrocznik Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 20.11.06, 20:05
              Ja też mam termin na 29 grudnia!!! I od początku nisko brzuszek. A że stres mam
              duży ostatnimi czasy, bo kończę studia podyplomowe, rozwarcie wynosi 1 cm, na
              szczęście szyjka się nie skraca. Zobaczymy co będzie po egzaminie końcowym sad
    • konstancja322 Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 20.11.06, 18:10
      Widzę, że ile kobiet, tyle interpretacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka