konstancja322 18.11.06, 17:00 Termin mam na 26 grudnia, ale od wczoraj zauważyłam obniżenie brzucha - 35 tc. Czy to oznacza, że urodzę wcześniej. Napiszcie jak jest u Was, czy któraś z Was tak miała i donosiła do terminu porodu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spa746 Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 18.11.06, 18:15 u mnie brzuch obniżył się na 2 miesiace przed planowanym terminem porodu a urodziłam 12 dni po terminie i poród był wywoływany. Z tego co wiem to wiele kobiet tak ma i niekoniecznie oznacza to rychły poród. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 18.11.06, 19:52 dokładnie, niektórym nie obniża się ic a nic, niektórym bardzo i wczesnie..rożnie bywa.... Odpowiedz Link Zgłoś
janeausten Mnie się nie obniżył 18.11.06, 21:43 Cześć konstancja, ja też mam termin na 26 grudnia. Nie zauważyłam obniżenia brzucha, choć może bym chciała, bo łatwiej by było oddychać i żebra by mniej bolały. Tylko co z pęcherzem? I tak latam do kibelka bardzo często. Za to stawianie brzucha zaczęło być bolesne (jak na miesiączkę) i czuję ucisk na krocze. A w ogóle to chciałabym urodzić troszkę wcześniej, by święta spędzić w domu. Takie marzenie. Może się spełni... Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja322 Re: Mnie się nie obniżył 19.11.06, 14:03 Z tym kibelkiem to teraz jest gorzej co 2 godz to minimum i niestety niewygodnie mi jest siedzieć. Ja też jak ty wolałabym na Święta być już w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 18.11.06, 21:45 Brzuch również obniżył mi się mniej więcej w 35 tygodniu ciąży, a urodziłam 26 dni po porodzie i to w dodatku przez CC, bo skurcza do końca nawet nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 18.11.06, 21:47 A ja mam nisko brzuch od smego początku ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś
elunia29 Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 19.11.06, 10:32 U mnie brzuch jest nisko od samego początku, ale teraz zaczeła mi się skracać szyjka (tylko nikt nie sprawdzał jaka była na początku )mam się oszczędzać. Jak mam tego nie robić jak wszystko mnie już szybko męczy. Termin mam na 29.12, ale chciałabym urodzić wcześniej, dr mówi, że po 37 tyg nie ma już zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
drosophilka Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 19.11.06, 19:09 Też mam termin na 29.XII Brzuch się nie obniża, ale zaczęły się bolące jak na okres twardnienia brzucha. Do końca 36 tyg. mam brać nospę i magnez. Później odstawiam wszystko i czekam na rozwój sytuacji. Tyle, że u mnie szyjka jeszcze dłuuuugaśna - 42 mm. Ciążę znoszę całkiem nieźle, staram się nie zwracać uwagi na niedogodności, problemy z oddychaniem, siusianiem itp i cieszyć się każdym momentem, kiedy czuję mojego Skarba, jak się wierci i przesuwa, bo jestem pewna, że wiele razy za tym zatęsknię... Dlatego mam nadzieję, że Córa przeczeka Święta i Sylwestra jeszcze w brzuchalu a na świecie pojawi się 2-3 stycznia. Ot, takie marzenia i plany...ale co ona postanowi? Na to nie mam wiekszego wpływu Odpowiedz Link Zgłoś
zmrocznik Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 20.11.06, 20:05 Ja też mam termin na 29 grudnia!!! I od początku nisko brzuszek. A że stres mam duży ostatnimi czasy, bo kończę studia podyplomowe, rozwarcie wynosi 1 cm, na szczęście szyjka się nie skraca. Zobaczymy co będzie po egzaminie końcowym Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja322 Re: Obniżenie brzucha 35 tydzień 20.11.06, 18:10 Widzę, że ile kobiet, tyle interpretacji Odpowiedz Link Zgłoś