Dodaj do ulubionych

usg u dr Osóbki-Morawskiego

IP: *.* 29.01.02, 08:34
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła usg u tego słynnego lekarza w Warszawie? Ciekawa jestem, jak to wygląda, ile kosztuje i jak dużo wcześniej trzeba się zapisywać. Słyszałam, że można u niego sobie nagrać dzidzię na video, korzystałyście z tego cudu techniki?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hipcio Re: usg u dr Osóbki-Morawskiego IP: *.* 29.01.02, 09:41
      Robiłam, bo jest konsultantem na Żelaznej i trafiłam do niego przypadkiem, po prostu miałam zrobić USG i to on robił. Idealnie przewidział wagę mojego dziecka, bardzo profesjonalnie wszystko pooceniał, ale jest mało kontaktowy. Ile to kosztuje, nie wiem, może zadzwoń na Żelazną?Pozdrawiam, Ida
    • Gość: KasiaL Re: usg u dr Osóbki-Morawskiego IP: *.* 29.01.02, 09:42
      Dzidzię na video można nagrać w bardzo wielu miejscach - ja nagrywałam na Żelaznej - i normalnie jak chiałałm po prostu zrobić USG i jak byłam w szpitalu - dzięki temu mąż może obejrzeć - bo przecież nie mógł ze mną być. Fajna sprawa, bardzo polecam. Właśnie w pszitalu leżała ze mną dziewczyna, która była u OSóbki-Morawskiego, była bardzo zadowolona, mówiła że kosztuje to 140 zł. Nie wiem niestety nic wiecej. Ale spróbuj poszukać w wyszukiwarce na forum, powinno coś byc.Kasia
    • Gość: DagmaraB Re: usg u dr Osóbki-Morawskiego IP: *.* 29.01.02, 11:13
      Jak najbardziej nagrywać na video! Ja co prawda nie robiłam USG u wspomnianego tu lekarza, ale moja pani doktor też ma opinie bardzo dobrego fachowca (cena wizyty 100 pln w Gdańsku). Prawie 7 minut nagrania bobaska jest u nas obecnie absolutnym hitem sezonu ;)Pozdrowienia,Dagmara
    • Gość: Anias Re: usg u dr Osóbki-Morawskiego IP: *.* 12.02.02, 17:46
      Nie wiem czy nie za późno piszę. Właśnie dzisiaj u niego byłam. Cena 110PLN. Zapisywałam się ok. 2 tyg temu, ale nie było już wieczornych godzin. Co do kwalifikacji to rzeczywiście podobno najwyższe. Co do "kontaktowości" to faktycznie nie wdaje się zbytnio w pogaduszki z podekscytowaną przyszłą mamą. Ale nie można powiedzieć, że jest niemiły, bądź nie dość wyczerpująco omawia to co widzi. Objaśnia wszystko bardzo uprzejmie i równie uprzejmie kończy w taki sposób, że ewentualne pytanie zastyga Ci na ustach. Mimo wszystko polecam. Nagranie na kasetę też (musisz wziąć własną)Ania
      • Gość: Dżoanka Re: usg u dr Osóbki-Morawskiego IP: *.* 13.02.02, 11:33
        Dzięki dziewczyny, wybieram się do dr OM za tydzień, więc będę miała okazję sama sprawdzić J Już się nie mogę doczekać, żeby znowu zobaczyć Zuzkę :bounce:
        • Gość: Beata32 Re: usg u dr Osóbki-Morawskiego IP: *.* 13.02.02, 21:42
          Ja również byłam u niego 3 krotnie w czasie ciąży wizyta była ok.120PLN - na nagranie musisz mieć swoją kasetę.Co do kontaktowości, to może rzeczywiści nie wygląda na zbyt wylewnego, ale w trakcie badania tyle razy spokojnym głosem użył słowa "prawidłowe", że czułam się po bardzo uspokojona. Poza tym robi bardzo ładne zdjęcia - które są teraz na pierwszej stronie albumu mojego synka.Naprawdę poleca.Beata
    • Gość: gutki Re: usg u dr Osóbki-Morawskiego IP: *.* 14.02.02, 12:19
      Fachowosc - na 5.Za to podejscie psychologiczne... No nie wiem, moze czasami pan doktor musi sie "bariera fachowosci" zabezpieczac przed roznymi reakcjami mam; ja w kazdym razie poczulam sie co najmniej kiepsko, kiedy wizyte zaczal od wykladu nt. badan prenatalnych, postepowania przy porodzie dziecka z wadami genetycznymi itp. Wiem, ze majac 38 lat naleze do "grupy ryzyka" - ale decyzje o rezygnacji z amniopunkcji podjelam calkiem swiadomie i po to wlasnie przyszlam do specjalisty na badanie nieinwazyjne (USG w 20 tyg. , za 140 zl), zeby w ten sposob dowiedziec sie, czy nic nie wskazuje na jakies wady. Chyba slychac bylo, jak mi kolejne kamienie z serca spadaja przy kolejnym "prawidlowo", "prawidlowo", "nie widac powodu do niepokoju"... W sumie - dzidzius bez zastrzezen, dodatkowo - zainspirowana sugestia doktora - zrobilam w 26 tygodniu echo serca (ale juz w innym gabinecie, u dr Joanny Dangel - podejscie do pacjentki - niebo a ziemia!). W tym samym gabinecie na Solodarnosci przyjmuje drugie "wielkie nazwisko" USG prenatalnego - dr Roszkowski. Ciekawa jestem, czy ktoras z Was miala z nim stycznosc? Jakie wrazenia?Aha, dodam tylko, ze kasete z nagraniem ogladalam tylko raz. Nagral sie na niej caly w/w wyklad na temat ewentualnych wad genetycznych. NA razie tak mnie to denerwuje, ze nie moge sie przelamac; rodzinie tez nie pokazywalam, bo nie chcialam budzic niepotrzebnych emocji. Moze po prostu wykasuje sciezke dzwiekowa? Ale wtedy trudno sie polapac, co jest co... ;)
      • Gość: Aluc Roszkowski i Danglowa - miodzio :) IP: *.* 14.02.02, 12:27
        Byłam i u Danglowej i u Roszkowskiego. Danglowa - super babka, bardzo rozsądna, mam porównanie, bo urodziłam się z wadą serca (dlatego Maksio miał robione echo) i wielu kardiologów w życiu przeszłam.Roszkowski - do mnie trafia na szóstkę, choć ma opinię nierównego i niektórych wkurza jego poczucie humoru. Byłam u niego na dwóch usg (180 zet, niestety, można nagrać na kasetę) - mówił wszystko, a jak się go pociągnęło za język, to nawet więcej, robił mi także kordocentezę - bardzo sprawnie, choć nieco oschle (może dlatego, że w szpitalu, a nie u siebie). Generalnie - polecam
        • Gość: Agata Re: Roszkowski i Danglowa - miodzio :) IP: *.* 14.02.02, 15:06
          Aluc, ja też robiłam USG u dr. Roszkowskiego i bardzo mi przypadł do gustu jego sposób bycia (a robiłam USG w obydwu ciążach). Ale też pomyślałam sobie, że niektórych może denerwować jego poczucie humoru. Ale ja takie lubię. W ogóle mimo napięcia związanego z oczekiwaniem na "werdykt" wspominam to badanie jako bardzo przyjemne. jako ciekawostę dodam, że doktor czyta nasze forum. I nie tylko ten doktor, jak się dowiedziałam. Aluc, ta pani Dangel to gdzie przyjmuje? Rozumiem, że specjalizuje się w sercu, tak? Bo gdy robiłam USG mojej Jagódki w 20 tyg, to Roszkowski powiedział, że parę dni za wcześnie przyszłam i nie ma pełnego obrazu serca. Może warto by zrobić badanie u niej. Jestem w 35 tygodniu. Ile kosztuje to badanie? Echo serca, tak?Pozdrawiamagata
          • Gość: Aluc Re: Roszkowski i Danglowa - miodzio :) IP: *.* 14.02.02, 15:13
            Dr Dangel robi echo komercyjnie w tym samym gabinecie co Roszkowski, chyba we wtorek od 10 do 12, kosztuje 210 złotych. Tylko w 35 tygodniu pewnie bedzie trochę marudzić, że za późno :) bo czasem się dzidek tak układa, że nic nie można zobaczyć, optymalny czas to chyba właśnie okolice 20 tygodnia. Cóż, u mnie też tak było.
            • Gość: Bea Re: Roszkowski i Danglowa - miodzio :) IP: *.* 14.02.02, 21:03
              Proszę podajcie adres i ew.telefony do tych lekarzy - w przyszłości mi się sprzyda ( na razie Perełka ma 3 tygodnie).Bea
              • Gość: Aluc Re: Roszkowski i Danglowa - miodzio :) IP: *.* 15.02.02, 12:36
                Al. Solidarności 113 A m.1, tel. 620-23-33Powodzenia :D
          • Gość: gutki Re: Echo serca - 24-26 tydzien IP: *.* 15.02.02, 12:19
            ... to optymalny moment. No wlasnie, tak mi powiedzialo 2 lekarzy i dr Dangel potwierdzila, wiec podaje do ogolnej wiadomosci :)
      • Gość: funny Re: usg u dr Osóbki-Morawskiego IP: *.* 15.02.02, 15:17
        Hej! ja jestem w 20tygodniu. Wspominasz o gabinecie p.Dangel - może podasz mi namiary to też się tam wybierzemy. Masz jakieś informacje o dr.Garwolińskim również z al. Solidarności? Pozdrawiam Asia
    • Gość: asiamamaignasia Re: usg u dr Osóbki-Morawskiego IP: *.* 14.02.02, 23:06
      Ja też miałam u niego badanie. I też takie wrażenie, że fachowy jest, ale stosunek do mnie... Pan powiedział, że dziecko małe i zapytał czy paliłam. Odpowiedziałam, zgodnie z prawdą, że nie. Na co on, że z pewnością paliłam i dlatego dziecko jest małe. Badał też Ignasia, przez ciemiączko. Był milszy i nawet mnie pocieszał, że mały, ale zdrowy. Po wizycie u niego zastanawiałam sie czy nie można mieć wszystkiego tzn. czy lekarz nie może być i miły i kompetentny. A i jeszcze w szpitalu na mnie nakrzyczał. Pozdrawiam. Asia
    • Gość: mwilczynska Przereklamowany IP: *.* 03.03.02, 21:55
      Cześć!Dałam się namówić koleżance i poszłam. Moje wrażenia nie są najlepsze. Czułam się tam jak na taśmie produkcyjnej w fabryce. Jedna para wychodzi, następna wchodzi, badanie trwa 10 minut. (Mój mąż szybko policzył, ile pan doktor musi zarabiać...)Rzeczywiście jest niekontaktowy i nie widać, żeby wkładał serce w to co robi. W dodatku jego sprzęt nie jest najlepszy, bo obraz jest niewyraźny. W związku z tym i na tej kasecie video, którą można sobie nagrać, niewiele potem widać.Lepsze wrażenie miałam po poprzednim badaniu w mojej przychodni za darmo. Pani doktor była o wiele sympatyczniejsza, badała dłużej i dokładniej, a na jej monitorze wszystko było widać wyraźniej, tak samo zdjęcia które wydrukowała były wyraźniejsze od obecnych.Myślę, że nie warto ulegać presji, bo w naszych przychodniach można znaleźć naprawdę oddanych sprawie lekarzy. Na następne badania nie będę już chodzić do niego.PozdrawiamGośka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka