Dodaj do ulubionych

RATUNKU KOSZMARY

IP: *.* 13.03.02, 15:13
Czesc witam Was!Jestem szczesliwa mamusia Sary i Patryka.We wrzesniu oczekuje trzeciego dzidziusia i...chcialabym tak samo delektowac sie ta ciaza, ale niestety utrudniaja mi to moje nieprzespane noce i straszliwe koszmary, ktore mi sie snia.Nie mam zadnych problemow, jestem szczesliwa mama i zona, wiec nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje.Pomozcie, jesli ktoras z was wie co poczac.Pozdrowienia dla waszych Brzuszkow.Marta.
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: RATUNKU KOSZMARY IP: *.* 13.03.02, 16:32
      Ja dopiero bede mama, ale mam koszmary takze.. Dzis snila mi sie wojna i widzialam we snie zabijana kobiete. Niedawno w moim snie w wielkiej filharmonii strzelano do ludzi.. itp itd. albo uciekam przed jakims potworem...moze ktos to rowniez mi wytlumaczy???
      • Gość: Zuzka Re: RATUNKU KOSZMARY IP: *.* 13.03.02, 20:22
        Hej dziewczyny,MartaJ pewnie to dobrze pamięta (witaj w klubie mam po raz trzeci!), że w ciąży sny są bardziej wyraziste i często lepiej się je pamięta - u mnie są jak filmy :sleep:. To, że są przykre - ja myślę, że w końcu świadomość, ze będziemy mamami (wszystko jedno, który raz) to jednak rewolucja w naszej psychice. Trzymajcie się, Zuza
        • Gość: MARTAJ Re: RATUNKU KOSZMARY IP: *.* 13.03.02, 22:49
          Wlasnie przeczytalam wasze odpoiedzi.Dziekuje bardzo i wspolczuje wam , a ja juz myslalam, ze jestem sama.Staram sie myslec pozytywnie, moze podziala.(?!)Zycze wam wszystkiego dobrego i milych snow(!!!)Do uslyszenia. Pa pa pa...
    • Gość: Robi Re: RATUNKU KOSZMARY IP: *.* 14.03.02, 09:33
      Mam ten sam problem! Po tak "miłej" nocy wstaję strasznie zmęczona i zdenerwowana. Kto powiedział, że sen uzdrawia i polepsza samopoczucie?!Pozdr.Gosia
    • Gość: Gusiak Re: RATUNKU KOSZMARY IP: *.* 15.03.02, 11:14
      Miałam straszne koszmary na początku ciąży - le zrezygnowałam na jakiś czas z słuchania wiadomości, oglądania dzienników i filmów sensacyjnych i... od razu poczułam się lepiej. Wróciło dobre samopoczucie i nie śniły mi się już wojny, rozstrzelania i inne takie.Myślę, że w ciąży jesteśmy szczególnie wrażliwe na takie złe informacje, więc warto sobie zrobić od nich wakacje - na nasze dzieci też to dobrze wpłynie. Polecam komedie romantyczne i spacery wieczorem zamiast Wiadomości. Jeśli nie pomoże - zrezygnujcie na jakiś czas z czytania gazet - bo to też wkurza. Powodzenia i miłych nocy.
    • Gość: Agnesta Re: RATUNKU KOSZMARY IP: *.* 15.03.02, 13:24
      Mam dokładnie to samo śnią mi sie potworne rzeczy. Od paru nocy usiłuję kogos zabić. Nie wiem skąd sie biorą takie koszmary. Budze się rano okropnie zmęczona. Mam nadzieje, że to minie.Pozdrawiam :)
    • Gość: kayak Re: RATUNKU KOSZMARY IP: *.* 15.03.02, 16:30
      Mam ten sam problem. A na poczatku bylo tak super 16 godzin snu na dobe. Za moment zaczynam 4 miesiac i liczba okropnych snow wzrasta w zastraszajacym tempie. Ostatnio maz mnie budzil bo ryczalam tak glosno ze i on sie obudzil. I potem nie moglam sie uspokoic. Zaznaczam ze przed snem mysle pozytywnie, ogolnie w zyciu stresu tyle co kazdy. Zasypiam bez problemu. Ale te sny...rzeczywiscie sa jak filmy i to bardzo realne. Czy wy tez budzicie sie w nocy. Ja zawsze o 3 i 6. Czyzby przygotowania do nocnego karmienia???????????????Pozdr i milych snow o zdrowych i slicznych bobasachMarta
      • Gość: 123 Re: RATUNKU KOSZMARY IP: *.* 15.03.02, 16:54
        wiesz co? ja tez sie tak budze... ciekawe... ktoras tu pisala zeby nie ogladac TV- JA nie ogladam (mam niepodlaczona od remontu!:)) ) a pomimo to i tak mis ei snia wojny itd..no dzis przynajmniej snilo mi sie ze ogladam jakas porodowke- miescial sie w palacyku i byla super! Moze to wplyw wieczornego relaksu na szkole rodzenia???ale zaraz potem przysnila mi sie klotnia starszna z pania w ZUS-ie i teraz boje sie tam pojsc..:(pzodrawiam i zcyze milych snowcleo
        • Gość: 123 123 to CLEO! IP: *.* 15.03.02, 16:57
          w zwiazku ze zmianami wizualno-technicznymi na forum chcialam poinformowac ze 123 to ja- cleo..zostalam teraz tylko numerem..:(((((((
    • Gość: 123 znalazlam o snach w ciazy! IP: *.* 21.03.02, 09:26
      hejprzegladajac wczoraj po raz n-ty "W oczekiwaniu na dziecko" (znacie pewnie?) na s. 229 znalazlam liste snow "dziwnych" w czasie cizy i ich psychologiczne tlumaczenie!czy chcecie zeby wam to przepisac czy macie te ksiazke?cleo
      • Gość: MARTAJ Re: znalazlam o snach w ciazy! IP: *.* 21.03.02, 19:54
        Witam!Pewnie jest duzo pisania. Ja jeszcze nie sprawilam sobie zadnej pozadnej ksiazki(!!!), wiec jesli jest dobra to chetnie sobie ja kupie. Mozesz cos wiecej o niej napisac?Dziekuje, Marta.
        • Gość: 123 Re: znalazlam o snach w ciazy! IP: *.* 21.03.02, 21:04
          to jest klasyczna ksiazka dla kobiet w ciazy- tomisko wielkie i i o wszytskim- mnie osobiscie troche przygnebila na poczatku, bo jak o wszytskim to i o wszelkich chorobach, anomaliach zdrowotnych itd... no i beznadziejna "dieta najlepszej szansy" czy cos takiego.. ale pzoa tym- warto to miec, nie musisz z akzda watpliwoscia dzownic do lekarza.Tytul: "W oczekiwaniu na dziecko"- autorow wielu (Eisenberg, Murkoff i innni)ja osobiscie wole ksiazke od kolezanki pozyczona "Macierzynstwo. Ciaza i porod"- paula Spencer jest autorka...cleo
    • Gość: Pyrtol wlasnie, co z tymi nieprzespanymi nocami??? IP: *.* 21.03.02, 15:06
      Czesc!!Ja tez juz od m-ca nie spie dobrze ( 22 tygdzien). Na poczatku ciazy snilo mi sie moje dziecko kilka razy i to byl nawet dobry i mily sen, ale byl jednak jeden nieprzyjemny szczegol, zawsze gdy podawalam piers to dziecko nie chcialo jej jesc.Wtedy ja zaczynalam plakac i dziecko rowniez plakalo, chyba z glodu.Jednak za nic nie wzielo mojej piersi do ust.Hmmm, bardzo mnie to zastanawia. Teraz za to snia mi sie koszmary, horrory, mnostwo trupow i krwi, a do tego ciagle sie budze, klika razy w ciagu nocy i nie moge zasnac. Moj maz tez juz jest zalamany, bo przez moje wiercenie rowniez i on nie moze spac. Co do koszmarow, to i jemu nie sa one oszczedzone, ostatnio snilo mu sie, ze nasza coreczka urodzila sie.... ze szczeka na CZOLE!!!I co Wy na to. Ja nie umiem sobie tego wtlumaczyc, bo bardzo sie ciesze z tej ciazy i kocham nasze malenstwo z calego serca. Chcialabym ja karmic piersia, wiec czemu sni mi sie, ze ona mnie odtraca????
    • Gość: Ania_G Re: RATUNKU KOSZMARY IP: *.* 22.03.02, 18:41
      Może nie jeść po osiemnastej??Ja muszę się przyznać mam fantasyczne sny i nie mogę się doczekać nocy i tych nowych fascynujących przygód. Bardzo inspirujące :-) może napiszę kiedyś książkę fantastyczną...Z tego co wiem, sny są często wyrazem podświadomych obaw czy pragnień(tak często śniły mi się dzidziusie!!), ja często gdy mam koszmar budzę się rano, a tu na podwórku pełno śniegu albo deszcz, albo w kuchni wspomnienia po pizzy zjedzonej wieczorową porą w dniu poprzednim, ale to nie tylko w ciąży.Jeżeli wiecie o tym, że to sen, to proponuję (sprawdzone na sobie) kontrolować go w jakiś sposób, na przykład wymyślić sobie jakiegoś czarodziejskiego przyjaciela, który Was chroni, złotą rybkę czy coś takiego, albo wyobrazić sobie, że macie czarodziejską różdżkę i potraficie przywrócić do życia mordowane osoby, albo siłą woli powstrzymać potwora. Ale to działa tylko wtedy, gdy podejrzewacie, że to sen, nie jawa i wtedy wszystko dobrze się skończy.Pozdrawiam serdecznie, mam nadzieję, że trochę pomoże :-)Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka