Dodaj do ulubionych

Rosnacy poziom leukocytów

IP: *.* 15.04.02, 14:21
Czesc dziewczyny,odrobine mnie martwi powoli ale sukcesywnie rosnacy poziom leukocytow mojej krwi od 9 do 14 w 22 tyg ciazy. Powoli ale wciaz w gore. Zeby mam zdrowe, nic mi nie dolega.Slyszalam ze tak moze sie zdazyc w ciazy ale martwi mnie to ze jesli ten stan sie utrzyma to moze zaczac to byc niebezpieczne dla maluszka.Czy ktoras z was wie cos na ten temat?Pozdraiwiam goraco wszystkie mamusie.
Obserwuj wątek
    • Gość: magdako Re: Rosnacy poziom leukocytów IP: *.* 16.04.02, 07:55
      witaj dino ! i nie martw się tymi leukocytami, w ciąży to normalne (tzn. ich wzrost), mam znajomą laborantkę i ona mi to tłumaczyła, organizm traktuje dzidziusia trochę jak "ciało obce" i dlatego wytwarza więcej leukocytów, kobietom w ciąży wogóle nie robi się OB, bo jest tak wysokie (z tego samego powodu), że zemdlałabyś na sam widok !wink ja jestem teraz w 31 tygodniu i leukocyty rosły mi tak: 9 tydzień 7700, 17 tydzień 8400, 23 tydzień 10 000, 27 tydzień 9000. do 12 000 to norma u ciężarnych , a więc głowa do góry !!!! pozdrawiam ciebie i maleństwo bardzo ciepło !magda
    • Gość: gutki Re: Rosnacy poziom leukocytów IP: *.* 16.04.02, 16:39
      Spokojnie!!! :) Jesli wiesz, ze nie masz zadnej infekcji (zeby, migdalki, drogi moczowe) - to po prostu sie nie przejmuj, "ten model tak ma". Ja w pierwszej ciazy doszlam do 20 (!!!), przebadalam sobie wszystko, co mozliwe, wreszcie uspokoil mnie kolejny ginekolog (taki, do ktorego mialam 100% zaufania) mowiac wlasnie, ze tak sie czasami zdarza i nie szkodzi to ani matce, ani dziecku. I rzeczywiscie, urodzilam w terminie duza, zdrowiutka coreczke. Teraz, w 2 ciazy, tez mam podwyzszony poziom leukocytow, choc nieco nizszy (14-16) i tez bez zadnego powodu - tyle, ze teraz juz sie tym nie przejmuje.
      • Gość: dino Re: Rosnacy poziom leukocytów IP: *.* 17.04.02, 10:59
        Dzieki za slowo pocieszenia, moze jestem odmieniec i tyle.Uspokoilas mnie bardzo i jestesmy ci za to wdzieczni!Dino i 25 tyg Plumek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka