Gość: Ryba IP: *.* 06.06.02, 18:36 Czy orientujecie sie kiedy najszybciej mozna zrobic test ???Czy istnieja testy, ktore daja poprawna odpowiedz jeszcze przed data okresu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Horska Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 06.06.02, 18:45 Ja gdy zaszłam w ciążę (wiedziałam o tym od pierwszego dnia) zrobiłam test 5 dni po i wyszło mi z tym że pasek dzidzi był prawie niewidoczny. Drugi zrobiłam 5 dni później i wyszły od razu dwa paski. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzia Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 07:09 Marta - czyżby coś na rzeczy? Testy dają pozytywne wyniki już od sześciu dni od zapłodnienia, czyli teoretycznie, jeśli masz odpowiednio wysokie stężenie odpowiednich hormonów, to wyjdzie przed datą okresu - mnie tak wyszło.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 07:12 Zrobiłam test I dnia po spodziewanej miesiączce. Dłużej nie mogłam wytrzymać Dwie wyraźne kreski wyszły od razu także pewnie mogłabym go zrobić wcześniej i też było by już widać. Ale sądzę, że najlepiej poczekać do miesiączki bo czasami jajeczko się dobrze nie zagnieździ i niepotrzebnie robi się sobie nadzieję. Ja jeszcze się boję przy każdym terminie kiedy mogłabym mieć okres a skończyłam właśnie 11 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jągo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 10:04 Doskonale Cie rozumiem! Ja tez przez pierwsze tygodnie nie mogłam uwierzyc, ze mam dzidzie w brzuszku! Ze mna bylo jeszcze gorzej - za kazda wizyta w WC balam sie, ze moze dostane spozniony okres!Nawet pierwsze USG nie byly w stanie mnie od tej paranoi uwolnic. Teraz to juz przeszlosc - moj brzunio nioe pozosrtawia zadnych watpliwosci!Pozdrawiam,Jągo 23 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 10:36 Ja też chcę być w 23 tyg!!! Chyba nigdy się nie doczekam Mnie każde pobolewanie brzucha stawia na nogi. Czasami właśnie mam takie "odczucia" jak przed okresem. Nie jest to ból ale właśnie przypomina to okresowe i wtedy strasznie się boję. Oczywiście wczoraj oglądałam program w którym kobieta w 11 tyg. dowiedziała się an USG, że jej dzidzia obumarła i teraz przeżywam katusze. Jak można sprawdzić czy z dzidzią wszystko dobrze? Na II badanie USG jeszcze za wcześnie, lekarz mówi że jest dobrze a ja i tak się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jągo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 10:48 Nie martw sie, potem bedziesz przezywac, ze sie dlugo nie rusza (jak juz zacznie). Na kazdym etapie cos!Moja dzidzia caly czas harcuje, ale jeszcze dwa tygodnie temu robila to b. nieregularnie i odchodzilam od zmyslow.Wszystko bedzie dobrze, zwlaszcza jak zacznie Ci rosnac brzusio.Nie czytaj glupot i nie slychaj zyczliwych, ktore zawsze opowiadaja jakies niestworzone historie!Glowa do gory, a czas zleci Ci b. szybko.Jągo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 10:59 Wierzę ale i tak ciężko nie myśleć o takich sprawach. Pocieszałam się myślą, że kończę I trymestr i już powinno być lepiej. Ale wczoraj wyczytałam, że to nie będzie 12 ale 14 tydzień! Czyli jeszcze całe 3 tygodnie więcej. Poszłabym do lekarza firmowego żeby mi posłuchał brzuszek ale nie wiem czy można już usłyszeć tętno płodu przez zwykłe słuchawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jągo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 11:04 Nie mysl o tym wszystkim! Glaszcz brzunio i mow do dzidziorka, a wszystki bedzie O"K! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 12:11 Dobrze mamusiu Popatrzałam sobie na zdjęcia dzidzi z omówieniami i teraz czuję się lepiej (bardzo fajna stronka: http://www.justthefacts.org/continue.asp).A dzisiaj dla zabicia czasu zaczęłam wymyślać imiona. Ciekawe jest, że propozycje mojego Sebastiana dotyczą tylko imion męskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jągo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 12:29 A Ty co bys chciala, tylko nie mow, ze zdrowe - to chyba wynika z calej naszej poprzedniej korespondencji)My chcielibysmy dziewuszke i moze za tydzien bedzie juz wiadomo.Zuza, albo Rozalka dla dziewczynki, a Kajtek albo Kacper dla chlopaka.Jakie sa Twoje typy?Jągo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 12:35 Ponieważ to pierwsze to jest bez różnicy. Ale coś w kościach czuję, że będzie dziewczynka. Jakieś takie mam przeczucie. A tak naprawdę to chciałam bliźniaki ale się nie udało Ale przydałby się jakiś mężczyzna w rodzinie z mojej strony bo mam 2 siostry i mój tata czuje się troszkę samotny w gronie bab Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jągo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 12:40 Nie wiem, co do tych blizniakow to mam mocno mieszane uczucia. Moi znajomi maja dwie cory... Maniana nie z tej ziemii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 12:44 Wyobrażam sobie. Ale ja chciałam raz a dobrze Tylko wymagania mam za duże - miałaby być dziewczynka i chłopiec A tak będę musiała za jakiś czas starać sie o drugie i pewnie przeżywać wszystko od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MartusiaBe Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 07.06.02, 14:57 Ja test zrobiłam sobie 2 tyg. po terminie miesiączki. Zachowałam go do dziś. Firmy QUICK - polecam. Zrobiłam tak późno ponieważ sądziłam iz nie mogę mieć dzieci - od lat miałam problemy hormonalne i potworne torbiele na jajnikach a do tego tyłozgięcie macicy. No a jednak.... Teraz już wiem że mogłam znacznie wcześniej rozpoznać ciążę - przez bolące i piękne piersi. Nie wymiotowałam więc to mnie trochę zmyliło. A i jeszcze - bardzo często posikiwałam, miałam szalony apetyt, płakałam z byle powodu i byłam non stop zmęczona. Ale podobnież każda kobieta ma inaczej. Ten test mozna zrobić sobie już w 48 h. (chyba o ile dobrze pamiętam) po zapłodnieniu.Pomyślnych wynikówPozdrawiamMarta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Re: TEST CIAZOWY IP: *.* 10.06.02, 07:00 Jakbym widziała siebie. Też robiłam Quicka i też go jeszcze trzymam Tylko ja robiłam szybciej. Najlepsze jest to, że następnego dnia po teście zemdliło mnie więc oczywiście mój luby stwierdził, że sobie wmawiam. A tak wogóle to był zaskoczony, że udało się tak szybko i chyba do pierwszego USG tak do końca nie wierzył. Ale jak zobaczył serduszko to go zatkało z wrażenia. Chyba z dwa tygodnie po teście powtarzałam go bo zniknęły mi wszelkie objawy i sama zwątpiłam. Później stwierdziłam, że objawem jest pewnie moje spanie w pracy i się uspokoiłam.A teraz już zaczyna być widać brzuszek - z dnia na dzień coraz większy. I to bardzo dobrze bo to znaczy, że dzidzia rośnie. No i ja w końcu przytyłam. Na razie 0.5 kg w tydzień ale to chyba dobrze?Teraz to przynajmniej wiem, że jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś