Dodaj do ulubionych

31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piersiach

09.12.06, 13:38
...zadnej siary, czy ktos tam miał...boje sie ze nie bede miała pokarmu...
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 13:48
      Spokojniesmile
      To absolutnie nic nie znaczy.
      Brak wydobywającej się siary w ciąży nie ma żadnego związku z późniejszą
      laktacją.
      Za laktację i jej rozpoczęcie odpowiada hormon prolaktyna oraz częste
      przystawianie dziecka do piersi,który stymuluje do produkcji mleka.
      Pzdr.Gosia
      • aniak790207 Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 13:50
        dziekuje, bo juz sie balam, ze nie bede mogla karmic...a moze cos wiecej mam
        jesc, pic?
        • aga55jaga Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 13:55
          nie smile Tak, jak napisała małgosiek2 - siara w ciąży nie jest wyznacznikiem
          późniejszej laktacji
          • fairycharlotte Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 14:32
            A jeśli komuś piersi nie urosły?? Wszędzie piszą rzeczy typu: zaopatrz się w
            wygodny stanik o 2 numery większy, bo juz w pierwszych tygodniach ciąży piersi
            Ci urosną.
            A ja zaczynam 25 tc i piersi nadal takie same!
            Poza tym wyniki USG w porzadku, dzidzia się rozwija, ale tak sie czasem
            zastanawiam nad tymi piersiami. Pewnie to kwestia indywidualna, jeszcze jest
            czas, ale mi to nawet chyba zmalały w porównaniu do pierwszych tygodni ciąży...
            Nie to, żebym się tym zadręczała, ale jestem ciekawa, czy któraś z Was też tak ma.
            • e-millie Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 19:23
              nie mialam ani siary przed porodem, ani wielkich piersi - najmniejszy ciazowy
              stanik byl na mnie odrobine za duzy smile piersi urosly mie bardo niewiele w ciazy,
              a jednak, kiedy urodzilam coreczke, mialam od razu pokarm, mala pieknie ssala i
              karmilam ja 10 miesiecy smile)) wiec naprawde nie warto sie przejmowac, bo natura
              zazwyczaj sama sie o wszystko zatroszczy.

pozdrawiam,
              e-millie
              • delfina77 Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 20:13
                Ja też nie mam siary a jestem już w 38mym tygodniu. Znajoma, która niedawno
                rodziła, pocieszyła mnie, że kobiety z małymi piersiami są ponoć "mleczne" a te
                z dużymi często nie. Nie wiem ile w tym prawdy ale się tym pocieszamsmile
                • iwonia2 Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 21:23
                  Piersi w w moich ciazach a bylo ich dwie nie zmienily zbytnio wielkosci
                  natomiast po porodzie zwiekszyly sie do rozmiarow glowki niemowlecia .Podeczas
                  drugiej ciazy nie wyplynela z nich ani kropla siary dostalam pokarm na trzecia
                  dobe po porodzie i karmie juz 2 miesiace moja malenka corcie a pokarmu mam
                  wbrod.Pozdrawiam.
    • mamitka Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 22:41
      Moze źle sprawdzasz wink Ja w pierwszej ciazy tez "nie miałam" siary a okazlo sie
      ze ja po prostu sciskam sutek a nie kanaliki mlekowe wink Teraz juz od 3 m-cy (37
      tc) moge wycisnac troche siary sciskajac za brodawke i takie jakby "gruczoliki"
      przy sutku. Moze w tym tkwi sedno?
      Pozdrawiam!
      • mbartoszew Spokojnie... 09.12.06, 23:46
        Mnie tam nic z piersi nie poleciało do drugiego dnia po porodzie. Obecnie nadal
        jeszcze trochę karmię 10-miesięcznego synka, a do 6 miesiecy dociągnęłam duże,
        dorodne dziecko na samej piersi. Naprawdę, zajmij się przyjemniejszymi myślami,
        nic złego się nie dzieje, nie ugniataj przypadkiem piersi po próżnicy, jeszcze
        się napracują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka