aniak790207 09.12.06, 13:38 ...zadnej siary, czy ktos tam miał...boje sie ze nie bede miała pokarmu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 13:48 Spokojnie To absolutnie nic nie znaczy. Brak wydobywającej się siary w ciąży nie ma żadnego związku z późniejszą laktacją. Za laktację i jej rozpoczęcie odpowiada hormon prolaktyna oraz częste przystawianie dziecka do piersi,który stymuluje do produkcji mleka. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
aniak790207 Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 13:50 dziekuje, bo juz sie balam, ze nie bede mogla karmic...a moze cos wiecej mam jesc, pic? Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 13:55 nie Tak, jak napisała małgosiek2 - siara w ciąży nie jest wyznacznikiem późniejszej laktacji Odpowiedz Link Zgłoś
fairycharlotte Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 14:32 A jeśli komuś piersi nie urosły?? Wszędzie piszą rzeczy typu: zaopatrz się w wygodny stanik o 2 numery większy, bo juz w pierwszych tygodniach ciąży piersi Ci urosną. A ja zaczynam 25 tc i piersi nadal takie same! Poza tym wyniki USG w porzadku, dzidzia się rozwija, ale tak sie czasem zastanawiam nad tymi piersiami. Pewnie to kwestia indywidualna, jeszcze jest czas, ale mi to nawet chyba zmalały w porównaniu do pierwszych tygodni ciąży... Nie to, żebym się tym zadręczała, ale jestem ciekawa, czy któraś z Was też tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 19:23 nie mialam ani siary przed porodem, ani wielkich piersi - najmniejszy ciazowy stanik byl na mnie odrobine za duzy piersi urosly mie bardo niewiele w ciazy, a jednak, kiedy urodzilam coreczke, mialam od razu pokarm, mala pieknie ssala i karmilam ja 10 miesiecy )) wiec naprawde nie warto sie przejmowac, bo natura zazwyczaj sama sie o wszystko zatroszczy. pozdrawiam, e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 20:13 Ja też nie mam siary a jestem już w 38mym tygodniu. Znajoma, która niedawno rodziła, pocieszyła mnie, że kobiety z małymi piersiami są ponoć "mleczne" a te z dużymi często nie. Nie wiem ile w tym prawdy ale się tym pocieszam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonia2 Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 21:23 Piersi w w moich ciazach a bylo ich dwie nie zmienily zbytnio wielkosci natomiast po porodzie zwiekszyly sie do rozmiarow glowki niemowlecia .Podeczas drugiej ciazy nie wyplynela z nich ani kropla siary dostalam pokarm na trzecia dobe po porodzie i karmie juz 2 miesiace moja malenka corcie a pokarmu mam wbrod.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamitka Re: 31tc i nie mam objawów, ze mam pokarm w piers 09.12.06, 22:41 Moze źle sprawdzasz Ja w pierwszej ciazy tez "nie miałam" siary a okazlo sie ze ja po prostu sciskam sutek a nie kanaliki mlekowe Teraz juz od 3 m-cy (37 tc) moge wycisnac troche siary sciskajac za brodawke i takie jakby "gruczoliki" przy sutku. Moze w tym tkwi sedno? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mbartoszew Spokojnie... 09.12.06, 23:46 Mnie tam nic z piersi nie poleciało do drugiego dnia po porodzie. Obecnie nadal jeszcze trochę karmię 10-miesięcznego synka, a do 6 miesiecy dociągnęłam duże, dorodne dziecko na samej piersi. Naprawdę, zajmij się przyjemniejszymi myślami, nic złego się nie dzieje, nie ugniataj przypadkiem piersi po próżnicy, jeszcze się napracują. Odpowiedz Link Zgłoś