Dodaj do ulubionych

Objawy wczesnej ciąży

IP: *.* 05.03.03, 19:28
Cześć dziewczyny! Mam dwa pytania. Pierwsze: wiadomo, że po owulacji wzrasta temperatura ciała, a podczas miesiączki spada (ale czy dopiero w dniu miesiączki, czy wcześniej?). Czy w cyklu, w którym doszło do zapłodnienia wykres temperatury jest inny, tzn. czy jeszcze przed terminem okresu można na podstawie badania temperatury wykryć ciążę?Pytanie number two:słyszałam, że u niektórych kobiet w bardzo wczsnym stadium ciąży występują objawy podobne do grypy, czyli bóle głowy, gardła, wzrost temperatury. Czy to prawda? Proszę, napiszcie, co o tym wiecie????? Bożena
Obserwuj wątek
    • Gość: AnnaMichal Re: Objawy wczesnej ciąży IP: *.* 05.03.03, 20:30
      Z tego co się orientuję i na czym się tez opierałam to fakt, że faza wysokich temperatur po owulacji trwa 12-16 dni. Jeżeli trwa dłużej to rośnie prawdopodobieństwo ciąży.Co do objawów to jest to sprawa indywidualna - ja oprócz tego że zrobiłam sie bardzo głodna i zmieniła mi się konsystencja piersi, czego nie miałam wcześniej, to nie miałam innych objawów.
    • Gość: majam Re: Objawy wczesnej ciąży IP: *.* 06.03.03, 15:54
      czescNa pytanie nr "one" nie umiem odpowiedzieć, natomiast co do drugiego to wiem jedno:jestem w ciąży od prawie trzech tygodni i od pierwszych dni męczyła mnie straszna infekcja gardła, okropny kaszel no i oczywiście stan podgorączkowy. Podejrzewałam że moge być w ciąży więc nie mogłam wziąć żadnego silniejszego leku.Minęły dwa tygodnie i większość objawów ustąpiła (poza ciążą ;) ). Tylko jeszcze niewielki stan podgorączkowy sie utrzymuje.Ale to chyba samo przejdzie...Z opowieści znajomych "byłych" ciężarnych pań też słyszałam że takie objawy sa częste na początku. pozdr majam
      • Gość: Malenstwa Re: Objawy wczesnej ciąży IP: *.* 07.03.03, 00:07
        Hej!Objawy "grypowe" na początku ciąży też "przerabiałam" (podwyższona temperatura, sflaczałe mięśnie i ogólne osłabienie). I byłam święcie przekonana, ze to choróbsko mnie toczy , a to Maleństwo się właśnie zagnieżdżało...:lol:POzdrawiamPaula i 16 tyg. Osobnik (płci nieznanej)
      • Gość: Bo Re: Objawy wczesnej ciąży IP: *.* 08.03.03, 17:11
        Dzięki Dziewczyny! Majam, mam dokładnie takie same objawy, co Ty. Prawie tracę głos i mam okropny kaszel. Okres spóźnia mi się dopiero jeden dzień, ale nie mogłam się doczekać, zrobiłam test i...NIC! Jestem w potwornym dołku. Słyszałam o przypadku, że dziewczyna była w ciązy i przez kilka miesiący testy nic nie wykazywały, a może źle go wykonałam???? A jeśli tak, to co mogło być przyczyną błędnego odczytu? Błagam, powiedzcie, czy mogę mieć jeszcze nadzieję, czy mam już myśleć o nastepnych próbach! Ja chyba zwariuję! To była trzecia próba, myślałam, że do trzech razy sztuka...Bożena
        • Gość: megaloman Re: Objawy wczesnej ciąży IP: *.* 13.03.03, 00:00
          temperatura spada jeszcze przed miesiaczka jesli nie nastapi zaplodnienie... najwyzsza jest w dniu owulacji...co do grypopodobnych objawow to nie mialam, oprocz tego ze czulam sie wiecznie spiaca a wlasciwie to dalej jestem (to dopiero 4 tydzien), za to juz w pierwszym tygodniu odrzucilo mnie od zapachu ryby wedzonej...co do pytania "BO", wg moich informacji testy ciazowe badaja stezenie hormonu Hcg we krwi, mozesz byc w ciazy a test moze tego nie wykazac jesli masz jego niskie stezenie, dlatego producenci zalecaja wykonywanie go po nocnym odpoczynku bo wtedy jest ono najwyzsze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka