Gość: Adrianna IP: *.* 24.03.03, 07:25 CzescPowiedzcie mi od kiedy liczycie 6 tydzien ciazy, od momentu ostatniej miesiaczki? Wiem, ze wtedy powino juz bic serdeuszko, moze juz widac je na USG?Ada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tonia2 Re: 6 tydzien IP: *.* 24.03.03, 08:06 Adrianna, lekarze ciąże liczą od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i liczą zakończone tygodnie.Bicie serduszka na pewno widać w 9 tyg. (widziałam tydzień temu na własne oczy), najczęściej widać je wcześniej , ale jest to uzależnione od tego jak długi masz cykl, czyli kiedy tak naprawdę poczęło się dziecko i od jakości sprzętu na jakim jest wykonywane usg.Z twoim maleństwem na pewno wszystko jest w porządku, życze ci cierpliwości w oczekiwaniu na pierwsze badanie i odgłos bicia serduszka.Powodzenia, Tonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOSNA Re: 6 tydzien IP: *.* 24.03.03, 10:58 Ja swoją fasolkę i jej bijące serduszko widziałam w 8 tyg. od ostatniej miesiączki, ale ja mam cykle "ksiązkowe" -28 dniowe, więc jeśli ty masz dłuższe to bijące serduszko możesz zobaczyć nawet z 1 tyg.opóźnieniem.Sosna z 22 tyg. maleństwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrianna Re: 6 tydzien IP: *.* 24.03.03, 11:54 Pytam bo w poprzedniej ciazy aniw 6 ani w 8 nic nie widzialam, bo nie moglam - bylo to puste jajo plodowe, zarodek obumarl. A teraz nie chce isc wczesniej do lekarza, moze to glupota z moejej strony, ale chce pojsc dopierow tedy gdy bede miala pewnosc, ze juz powinno cos tam bic. Nie chce poraz ktorys robic sobie nadziei i czekac na USG z nadzieja, ze w koncu cos zabije.A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaaug Re: 6 tydzien IP: *.* 24.03.03, 13:04 Ja miałam podobny problem z tym,że ASP raczej było ale ciąża skończyła się w 8 tygodniu. USg miałam robione w 7.Tak więć myślę że może 6 tydzień to za wcześnie. Teraz robiłam usg dopiero w 10 tyg. Całuję i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś