Dodaj do ulubionych

poród po przerwie

IP: *.* 28.03.03, 19:52
jestem w 38 tygodniu ciąży a więc już bardzo niedługo wykluje się młode. To nie jest pierwsza ciąża, druga ale po 10 latach, boję się porodu z dwóch powodów po pierwsze nie jestem tak wygimnastykowana jak 10 lat temu po drugie przytyłam 6 kilo więcej niż z pierwszym dzieckiem. Czy to prawda że drugie porody są łatwiejsze ? Isia
Obserwuj wątek
    • Gość: Madaszka Re: poród po przerwie IP: *.* 28.03.03, 22:09
      Witaj Imasz :-)Ja jestem w 20 tyg. ciąży i u mnie też będzie 10 lat różnicy. Ponoć drugi poród jest łatwiejszy, ale słyszałam, że po tak długiej przerwie to prawie jak pierwiastka :-) Też się boję porodu, ale jakoś to wytrzymie ;-) W sumie to nie mogę się już doczekać, a to dopiero półmetek :-(Pozdrowienia dla Ciebie i maleństwaMarta
      • Gość: Violunia Re: poród po przerwie IP: *.* 29.03.03, 21:11
        Synka rodzilam po 9 letniej przerwie i poniewaz pierwszy porod poszedl bardzo dobrze bylam bardzo pozytywnie nastawiona. Tym bardziej, ze wszyscy mowili mi, ze drugie to samo wychodzi na swiat. Niestety nie bylo to prawda w naszym przypadku. porod byl bardzo dlugi (12 godz) i ciezki. Moze przyczyna tego byla waga i rozmiar syna(4 kg, 59 cm). Dodam jeszcze, ze corke rodzilam w domu a syna w szpitalu i moze to tez zawazylo na "jakosci" porodu.W obu przypadkach rodzilam naturalnie i bez epistomii(naciecia krocza) gdy tego wymagalam od ginekologa i poloznej. Nie martwcie sie i nie bojcie za wczesnie gdyz strach paralizuje i nie jest dobrym doradca i pamietajcie kazdy porod jest inny i ja juz teraz wszystkim drugorodkom zycze szczesliwego rozwiazania.A tak na marginesie to juz myslimy o trzecim dzieciatkuczekamy tylo az Leonardo troszke podrosniePozdrawiamVioletta- najszczesliwsza mama Soni(11) i Leonarda(2)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka