magducha78 10.01.07, 10:08 witam, od dwoch nocy mam problem ze snem. bardzo mocno wali mi serce, mam wrazenie, ze brakuje mi tchu. wtedy do glowy przychodza mi mysli, ze dzidzi co sie zlego stalo. jestem w 17tc, cisnienie mam w normie. pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jenx Re: bezsennosc 10.01.07, 10:39 Tez tak mialam. Lekarz powiedzial ze to nic niepokojacego. Progesteron dziala . Ale gdyby Cie to b. niepokoilo to idz do lekarza. Nikt Ci nie da 100% gwarancji przez internet. Pozdrawia serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
irlaaa Re: bezsennosc 10.01.07, 10:57 Normalka w ciaży tez tak miałam w połowie. Gorzej będzie potem już pod koniec ciąży - bezsenność plus brak możliwości ułożenia się w wygodny sposób i brak tchu. Takie uroki naszego odmiennego stanu )) nie dawaj się! w końcu i on przeminie Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_25 Re: bezsennosc 10.01.07, 11:17 Ja mam podobnie - walenie serca, brak tchu, do tego jeszcze okropne swędzenie całego ciała (z doświadczenia wiem, że to u mnie ze zdenerwowania). Jako że nie mam wtedy żadnych czarnych myśli, odnoszę wrażenie, że ten lęk ma podłoże jakby chemiczne. Pomaga, jak wstanę z łóżka i się czymś zajmę na jakąś godzinę (ostatnio robiłam sobie manicure o 3 nad ranem Pozdrawiam i życzę spokojnych nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
olusia_mala Re: bezsennosc 10.01.07, 11:22 Podobno to dlatego, że rosnąca macica uciska wszystkie narządy m.in. płuca. Ja też to miałam - okropne uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś