Dodaj do ulubionych

ciaza a okropne bóle głowy

13.01.07, 10:22
Jestem w 15 tyg ciazy i bardzo dokuczaja mi czeste bole głowy, nie wiem jak
sobie z tym radzic, bo sa tak uciazliwe, ze ledwo funkcjonuje, a mam 3 letnia
coreczke, ktora tez potrzebuje mojej uwagi!Moze macie jakies dobre sposoby na
takie bole, zaznacze ze ten bol zaczyna sie od karku i obejmuje skronie i
cale czolo!Dziekuje za kazda wskazowke!
Obserwuj wątek
    • anetta46 Re: ciaza a okropne bóle głowy 13.01.07, 10:30
      ja jestem w 7 tyg i tez mam straszne bole głowy i synka ktory chodzi do
      pierwszej klasy ,musze z nim lekcje odrabiac zaprowadzic przyprowadzic czasem
      juz nie moge wytrzymac ,tak jak ciebie boli mnie czoło jak pójde do lekarza to
      zapytam co z tym zrobic dzisiaj tez ledwo żyje .pozdrawiam cie i oby nam to już
      mineło.
      • roza86 Re: ciaza a okropne bóle głowy 13.01.07, 10:56
        Dzieki wielkie,łącze sie z toba w bólu, mam nadzieje, ze albo to minie samo,
        albo lekarz wymysli cos mądrego!pozdrawiam cie gorąco!
        • ka-ja Re: ciaza a okropne bóle głowy 13.01.07, 11:25
          Pocieszę Was,że te bóle zazwyczaj mijają ok 20 tc.Lekarz bez problemu wypisze
          Wam jakieś tabletki przeciwbólowe.
        • agusia_o Re: ciaza a okropne bóle głowy 15.01.07, 12:37
          witaj,
          ja poszłam do lekarza i powiedziałam mu o swoich ogromnych kłopotach związanych
          z bólem głowy, on mnie skierował do neurologa, powieważ wiele chorób np z głowa
          wychodzi podczas ciąży, tak też zrobiłam, okaało sie że mam nadciśnienie i
          tzrbe je leczyć
    • aga25252 Re: ciaza a okropne bóle głowy 13.01.07, 12:52
      Witajcie,jestem w 38/39 tc i od tygodnia boli mnie okropnie głowa.Lekarz kazał
      brac mi apap,ale on za bardzo nie pomaga.chyba trzeba to wytrzymac.mi na
      szczęście zostało już niedługo.Pozdrawiam i wytrzymałości.
      • liberkka Re: ciaza a okropne bóle głowy 13.01.07, 17:34
        Witam, ja mialam tak silne bole glowy, szczegolnie w skroniach, ze naprawde
        czest poprostu siedzialam i plakalam. Najczesciej wychodzialam na dwor bo jakos
        na swierzym powietrzu wydawalo mi sie ze troszke mniej bolalo. Pamietam, ze
        tabletek zadnych nie bralam, no moze paracetamol, ale nie pamietam dokladnie,
        ale lekarz pozwolil mi smarowac skronie amolem i to naprawde pomagalo, moze nie
        wyeliminowalo calkowicie bolu ale czulam sie znacznie lepiej, pozdraiwam,Kasia
    • mirabellka26 Re: ciaza a okropne bóle głowy 13.01.07, 17:57
      ja pamietam że od trzeciego miesiąca ciąży do czwartego mialam potworne migreny,
      lekarz powiedzial że miną same a mówił też że mogę brać apap i mierzyc ciśnienie
      i jak mam za niskie to mała lampka koniaczku może pomóc i pomagała! powodzenia
      • gronka Re: ciaza a okropne bóle głowy 15.01.07, 00:04
        Ja kupiłam AMOL i nacierałam nim skronie i całą głowę. A miałam migrenowe bóle
        głowy połączone z wymiotami. Brrr !!! I mi Amol pomagał.
    • martha666 Re: ciaza a okropne bóle głowy 15.01.07, 08:43
      ja sie kładę w ciemnym pokoju z lodem na głowie i próbuję się zdrzemnąć.
    • ewelina-e12 Re: ciaza a okropne bóle głowy 15.01.07, 11:41

• ewelina-e12 Re: ciaza a okropne bóle głowy 15.01.07, 11:43
      Witaj, ja też mam często bóle głowy. Zauważyłam, że występują one wtedy gdy
      chce mis ię spać w ciągu dnia, a nie mam czasu czy okazji na drzemkę. Pod
      koniec dnia głowa boli mnie już tak okropnie, że nie mogę zasnąć. Postanowiłam
      wziąć to pod uwagę i rzeczywiście, jak się położę od razu, gdy chce mi się
      spać, to przechodzi po godzince. Wczesniej brałam apap i smarowałam się Amolem.
      • nutencja1 Re: ciaza a okropne bóle głowy 21.01.07, 02:15
        dołączam do Was z rozłupującym bólem głowysadmam wrazenie ze głowa i oczy mi
        eksploduja. Moze tez spróbuje amolu. jestem w 9tc i boje sie brac cokolowiek.
        • sous_sol Re: ciaza a okropne bóle głowy 21.01.07, 18:49
          Polecam wypicie dużej ilości wody, a potem regularnie szklanka co godzinę.
          Amol odradzam - olejki eteryczne szkodzą dziecku w łonie matki.
    • ewaczernuszyn Re: ciaza a okropne bóle głowy 22.01.07, 20:49
      Ja migreny miałam jeszcze przed ciążą, i wtedy brałam mocne srodki
      przeciwbólowe.
      Teraz musze dbać o moje maleństwa i tak naprawde unikam leków jak mogę lecz
      moje bóle głowy sa ogromne. Czesto nie daje rady wstać z łóżka i isc do pracy.
      Wtedy paracetamol i duzo piję. Pzyznam sie ze nigdy nie próbowałam amolu.

Boję się tylko jednego ze jak juz dzieciaczki sie urodza bóle nie miną i wtedy
      będzie ciężko..

Pozdawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka