Dodaj do ulubionych

Męczące mdłości

IP: *.* 29.03.01, 09:44
Męczące mdłościSzanowi Państwo, W tym artykule nie wspominacie nic na temat mdłości. Jestem w drugim miesiącu ciąży i mam poważne problemy pod tym wzgędem. Otóż mam nie tylko poranne mdłości, ale niemalże przez całą dobę. W dodatku nasilają się one do tego stopnia, że kończą się nawet nagłym zwymiotowaniem w miejscu publicznym (kilka razy na dobę!). Jest to nie tyle krępujące co strasznie uciążliwe.Wprawdzie lekarz przypisał mi czopki, ale niestety nigdzie nie są one dostępne. Byłabym bardzo wdzięczna, gdyby zechcieli Państwo przesłać mi informacje na temat usuwania lub chociaż łagodzenia tego typu dolegliwości. Z poważaniem i z nadzieją na szybką odp. Agnieszka Kudrelek
Obserwuj wątek
    • Gość: Pela Re: Męczące mdłości IP: *.* 25.07.01, 00:28
      Rada na mdło�ci*Unikaj zadymionych i dusznych pomieszczeń - mdło�ci często sš wywoływane przez zapachy np. papierosów, farb, perfum.*Jedz mało lecz często - lekkostrawne, chude potrawy, dużo owoców i warzyw - unikaj potraw tłustych, pikantnych i wzymajšcych, oraz gazowanych napojów.*Nie jedz na siłę potraw na które nie masz ochoty - bo wtedy na pewno zrobi ci się niedobrze.*W cišgu dnia nawet gdy nie masz apetytu, powinna� co� przegry�ć: sucharki, kawałek suchej bułki, owocek (najlepiej banan).*Rano nie zrywaj się od razu z łóżka, zjedz mini �niadanko przygotowane wieczorem np. herbatnika i słabš herbatkę, potem chwilę poleż, je�li to nie pomoże to przynajmniej będzie czym wymiotować...*Pociesz się tym, że mdło�ci zwykle mijajš ok 14 tyg. cišży - je�li jednak trwajš dłużej i sš bardzo ucišżliwe to nie zwlekaj tylko zwróć się do lekarza - przepisze on odpowiednie �rodki - nie wolno ci leczyć się na własnš rękę...Powodzenia...
    • Gość: Ania Re: Męczące mdłości IP: *.* 24.02.02, 11:29
      Napięcię brzuchaJestem na przełomie 6 i 7 miesiąca ciązy. Od kilku dni ok. 3 - 4 rzay dziennie na krótko odczuwam napięcie brzucha i nic poza tym. Czy są to skurcze Baxtona - Hicksa i czy są groźne dla ciąży?
    • Gość: Katiek Re: Męczące mdłości IP: *.* 21.06.02, 21:34
      Na zgagę-przetestowaneNa zgagę pomagają mi migdały-te z brązową skórką-trzeba w razie potrzeby wolno i dokładnie pogryźć 2-3 sztuki i połknąc. W razie potrzeby można powtarzać wielokrotnie w ciągu dnia. Mi 10 dag starcza na 1-2 tygodnie, więc nie jest to sposób rujnujący kieszeń, a migdały są zdrowe!!
    • Gość: anka Re: Męczące mdłości IP: *.* 03.09.02, 14:43
      jakie są dolegliwości w poszczególonych miesiącach?Pani Magdo,pisze pani tak miło,ciepło i zabawnie,że od jakiegoś czasu zaczynam "Dziecko" od przygód Jasia."Znam" go od urodzenia,tym radośniej więc odkryłam historię Julki na Waszych stronach. "Połknęłam" za jednym zamachem zaśmiewając się i rozczulając zarazem. Cóż, mnie taka lektura wprawia w dobry humor i świetnie wzmaga laktację. Synek sie ucieszy. Pozdrawiam.
    • Gość: socka Re: Męczące mdłości IP: *.* 07.09.02, 08:24
      nerwobole plecow!!!czy nerwobole plecow to tez typowa dolegliwosc w czasie ciazy?np. rwa kulszowa?
    • Gość: Marita Re: Męczące mdłości IP: *.* 18.09.02, 13:01
      wczesna ciążaJestem w piątym tygodniu ciąży, mam czasami bóle w dole brzucha i bóle krzyża. Czy to normalne?
    • Gość: Patrycja Re: Męczące mdłości IP: *.* 28.09.02, 10:46
      5 miesiacOd jakiegos czasu mam straszne bule plecow. Co smieszniejsze nie boli mnie czesc ledzwiowa plecow tylko okolice lopatek. Nie jestem jeszcze strasznie gruba (przytylam tylko ok 5 kg). Bol jest szczegolnie dokuczliwy w nocy, czesto mnie budzi. Nie moge wtedy polozyc sie na zadnym z bokow. Pozostaje mi tylko pozycja na wznak sad( Czy ktos zna jakis sposob na taka dolegliwosc??
    • Gość: Ania Re: Męczące mdłości IP: *.* 28.09.02, 22:03
      Choroba w pierwszych tygodniach ciążyW drugim tygodniu ciąży bardzo przeziębiłam się, dostałam wysokiej temperatury, 39 stponi. Na pogotowiu lekarz zalecił mi antybiotyk. Wiem, że akurat ten lek jest bezpieczny, ale jaki wpływ na dziecko może mieć tak wysoka temperatura?
    • Gość: Monika Michalska Re: Męczące mdłości IP: *.* 02.11.02, 07:41
      A co z ząbkami?Mimo regularnych wizyt u dentysty (uprzedzanao mnie,że w czasie ciąży próchnica to normalna sprawa), w siódmym miesiącu podstępnie zaatakowała mnie próchnica - schowała się pod "porządnie" wyglądającymi plombami. Teraz przechodzę leczenie kanałowe. Czy znieczulenia i tzw. zatrucia zębów są bezpieczne dla maluchów?
    • Gość: Iwona Re: Męczące mdłości IP: *.* 05.01.03, 21:26
      rozejście się spojenia łonowegoLekarz stwierdził u mnie rozejście się spojenia łonowego na 3 mm (7 miesiąc ciąży. Trudno zdobyć jakiekolwiek informacje na ten temat
    • Gość: mamuśka Re: Męczące mdłości IP: *.* 30.01.03, 21:24
      puchnące nogiJestem w 7 miesiącu ciąży.Wieczorem od kilku dni moje nogi puchną tak, że obuwie staje się za ciasne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka