Dodaj do ulubionych

Bardzo złe samopoczucie

12.02.07, 10:42
To dopiero drugi miesiąć ciąży, a ja jestem wykończona. Cały dzień jest mi
niedobrze, ale daje się wytrzymać. Wieczory to jednak gehenna, nie mogę
zwymiotować chociaż żołądek mi wywraca koziołki, dokucza na tyle skutecznie,
że dostaję gorączki i dreszczy. W życiu nie czułam się tak paskudnie. W
poprzedniej ciąży też było źle, jednak nie aż tak. Ginekolog stwierdził, że
dopóki nie nie wymiotuję kilka razy dziennie to nic złego się nie dzieje sad((.
Może ktoś wie jak sobie z tym poradzić.
Obserwuj wątek
    • monikaj21 Re: Bardzo złe samopoczucie 12.02.07, 10:49
      Nie wiem bo znalazłam spsobu - też nie wymiotowałam ale czułam się jakbym była
      ciężko chora smile Znośnie czułam się tylko w pozycji leżącej.
      Przeszło klasycznie - po 3 miesiącach, czego i Tobie życzę.
    • onka7 Re: Bardzo złe samopoczucie 12.02.07, 10:51
      musisz to poprostu przeczekać, najlepiej przespać. Jeśli masz to szczęście, że
      nie pracujesz to wyleguj się ile tylko możesz. Mogę Cię tylko zapewnić ze minie
      na pewno i na pewno dopiero wtedy jak będzie chciałosmile Nie ma żadnej recepty na
      to. Trzymaj się
    • blaszany_dzwoneczek Re: Bardzo złe samopoczucie 12.02.07, 11:00
      Ja jestem w 6tc, albo w 5-tym (no nie wiem jak to liczyć, skńczone tygodnie czy
      zaczęte?) I od kilku dni tez się okropnie czuję, podobnie jak Ty - przez cały
      dzień. I perspektywa trzymiesięczna takiego samopoczucia cokolwiek mnie przeraża.
      • monikaj21 Re: Bardzo złe samopoczucie 12.02.07, 11:05
        Dziewczyny a wiecie co jest najfajniejsze? Strasznie szybko się o tym zapomina -
        w pierwszej ciąży byłam 2 lata temu i na początku czułam się strasznie -
        schudłam 7 kilo i w ogóle. Ale zdążyłam już zupełnie zapomnieć jakie odczucia
        mi wtedy towarzyszyły. W pierwszym trymestrze tej ciąży powiedziałam do męża,
        że jakbym pamiętała jak okropnie się czułam to chyba bym się nie zdecydowała na
        druga ciążę. A teraz zastanawiam się za ile lat zajść w trzecią wink))
    • yoaha Re: Bardzo złe samopoczucie 12.02.07, 11:06
      Czuję się identycznie. Też stwierdziłam, że tak jakbym była bardzo chora.
      Ja popijam sobie melisę, troszkę pomaga.
      Trzymaj się smile
      • efciaeb Re: Bardzo złe samopoczucie 12.02.07, 11:53
        Jeszcze sie trzymam, ale kiepsko. W poprzedniej ciaży miałam nudności aż, do
        porodu (jednak nie aż takie), więc boję się, że i teraz nie odpuści mi po trzech
        miesiącachsad
        • padthai Re: Bardzo złe samopoczucie 12.02.07, 15:11
          moze zmiana zmiana sposobu odzywiania i joga dla relaksu i przywrocenia
          rownowagi
          trzymaj sie
          • eska762 Re: Bardzo złe samopoczucie 12.02.07, 15:19
            moja droga, to są właśnie te "uroki" słynnego "błogosławionego stanu" Ja
            piersze 3 m-ce miałam wyjęte z życiorysu, wprawdzie nie wymiotowałam, ale
            nudności, bóle głowy i ogólne samopoczucie było fatalne. Ale powiem Ci, że jak
            pisała o tym któraś z moich przedmówczyń, jakoś faktycznie się o tym zapomina.
            Może dlatego że poźniej masz inne "ekstra" odczucia i przygody z własnym ciałem
            i one też bywają równie "fajne" smile))) powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka