Dodaj do ulubionych

Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na USG?

16.02.07, 18:18
Jestem w 30 tyg. ciazy. Do tej pory mialam robione 3 USG. Na pierwszym
wyszlo, ze chlopczyk , a na dwoch kolejnych, ze dziewczynka. A ja mam caly
czas przeczucie, ze jednak chlopiec. Kompletuje wyprawke dla dzidzi i tak jak
sie rozgladam po sklepach to chyba dla dziewczynek jest duzo wiekszy wybor
niz dla chlopcow. Drogie mamusie , a jak bylo u Was sprawdzila sie plec
dziecka podawana z USG??? Jestem ciekawa czy czesto zdarzaja sie
takie "pomylki" lekarskie.
Obserwuj wątek
    • hipopotamama TAK 16.02.07, 18:19

• iwonia2 Re: TAK 16.02.07, 18:24
        100%-chlopiec
        100%-dziewczynka
      • agabelkner1 sprawdziła raz 16.02.07, 18:24
        mam już córkę , lekarz w 18 tc stwierdził że bedzie dziewczynka no i byłą
        teraz jestem w 25tc a na usg w 14tc(robionym wewnątrzmacicznie)lekarz poinformował mnie że mam w sobie mężczyznę ale od tej pory jeszcze tego nie potwierdził następne usg mam 8 marca może dostanę prezent na dzień kobiet
        ale powiem ci że z zuzią miałam przeczucia że to będzie dziewczynka a tera też jakoś czuje że to chłopieck, z resztą zuzia twierdzi że to będzie wojtek
        pozdrawiam
      • ameraa tak 16.02.07, 19:06
    • robalrobal Nie 16.02.07, 18:24
      Na tydzień przed porodem lekarka robiąc USG niopatrznie wygadała się (nie chcieliśmy znać płci) że bedzie dziewczynka. Urodził się chłopiec smile
    • ewaiseba1 Re: Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na 16.02.07, 18:53
      ja miałam siedem razy robione USG i za każdym razem lekarz powiedział że to
      dziewczynka,nawet 48 godz.przed porodem powiedział że 100%dziewczynka a
      urodziłam syna
      • joan2705 Re: Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na 16.02.07, 22:00
        Ja mialam 2 razy robione USG i za drugim razem lekarka powiedziala, ze
        chlopiec, zreszta nie musiala nic mowic bo wyjatkowo dobrze bylo widac...I
        faktycznie urodzilam chlopca
    • annw5 Re: Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na 16.02.07, 18:55
      Sprawdzila sie, nawet na polowkowym usg dostalismy zdjecia siusiaczkasmile
    • niskaaa Re: Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na 16.02.07, 19:08
      U Nas się sprawdziło. Od pierwszego USG było że chłopak a miałam ich chyba z 5.
      Dwa w czasie ciązy i 3 w szpitalu przed porodem ( leżałam 2 tyg). A mam
      koleżanke która nosiła w sobie 9 miesięcy Ole a urodził się Staś smile
    • monikaa13 nie 16.02.07, 19:11
      nie
    • denea Tak 16.02.07, 19:13
      Za każdym razem mówili że chłopiec, no i jest chłopiec smile
    • ewelina_sn Re: Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na 16.02.07, 19:27
      to wszystko zależy od jakości aparatu wykonującego USG. Ja oprócz "zwyczajnego"
      którym dysponował mój gin, 2 razy byłam na trójwymiarowym. Wszystkie wskazywały
      na chłopczyka i rzeczywiście urodził się chłopiec.
    • lechmiki Re: Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na 16.02.07, 19:37
      Tak za każdym razem wychodziła dziewczynka i byla dziewczynkasmile
    • lemiwawa tak 16.02.07, 19:48
      jw.
    • hexella Re: Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na 16.02.07, 19:53
      Tak, w obu przypadkach podczas USG połówkowego lekarz "wywróżył" mi chłopakówsmile
      • agamagafon Re: Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na 16.02.07, 20:07
        tak miała być dziewczyna i jest dziewczyna
    • z_kawon Re: Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na 16.02.07, 20:22
      Tak. Wszystkie USG, w tym trójwymiarowe, pokazywały dziewczynkę i jest
      dziewczynka smile
    • renia1807 Re: tak w 100% 16.02.07, 20:32
      lekarz najpierw zapytał kogo mam już w domu, powiedziałam że syna , a on na to
      że będzie do pary i jest parasmile
      • phantomka Re: tak w 100% 16.02.07, 20:49
        U nas tez sie sprawdzilo...ale wyobrazam sobie miny rodzicow, ktorzy mysleli,
        ze urodzi sie syn, a wyszla corka - ale numersmile
    • vharia 2 razy TAK n/t 16.02.07, 21:52

• sabka22 tak 16.02.07, 22:13
        mi lekarz powiedział ze na 70% chłopak i jest!
        • lidia23 Re: tak 16.02.07, 22:18
          U mnie przy pierwszej ciąży lekarz się wygadał i trafił. Przy drugiej w sumie
          tez ale kilka dni przed porodem to już sami na USG nie mogli dojść czy to
          chłopiec czy dziewczynka, więc sama byłam skołowana, ale urodziłam córeczkęsmile
          • basiadn Re: tak 16.02.07, 22:23
            miała być kobitka i jest. Robiłam USG 3D i było bardzo dobrze widać ( ale za 2
            razem bo przy pierwszym USG córcia obróciła się pleckami - ot taka była
            wstydliwa ), polecam bo można super zobaczyć nie tylko to czy jest sisuiak czy
            nie ale również jak dzidziuś ssie paluszka itp.
    • magdaigra Re: tak 16.02.07, 22:29
      miał być chłopak i jast Lekarz powiedział nam już w 5 miesiącu
    • niesiah TAK mieli być chłopcy i są chłopcy - bliźniaki n/t 16.02.07, 22:31

• karawana123 Tak 16.02.07, 22:32
    • brunette23 mimo 10 usg nigdy nie było widać... ;p 16.02.07, 22:47

• sabka22 Re: mimo 10 usg nigdy nie było widać... ;p 16.02.07, 22:59
        dlaczego az tyle usg miałas?chodziłas prywatnie?pozdrawiam!

mateuszek 13.03.2006
        • brunette23 do sabka22... :) 17.02.07, 12:41
          tak, prywatnie, w ciazy trafiłam na wspaniałego lekarza, domagalismy się usg
          prawie na każdej wizycie co 3 tygodnie bo chcielismy znac plec (ale mimo braku
          potwierdzenia w usg ja i tak wiedzialam ze bedzie dziewczynka choc wszyscy
          twierdzili ze chlopiec), rzadko odmawiał choc w zartach się na mnie złościł, nie
          brał nawet kasy za te usg dodatkowo, tylko wtedy gdy robił te planowe to tak, to
          że jak wychdzilismy po godzinie poczekalnie pękała w szwach to już inna bajka...
          wink widzę że nasze dzieci z tego samego dnia? smile smile smile pozdrawiamy! smile
    • kiwi1910 tak 16.02.07, 23:06
      ale mój gin miał super sprzęt a Ameli chętnie wystawiała miejsca rozpoznawcze.
      Moja pierwsza córka nigdy nie pokazała kim jest - ale to było 8 lat temu więc i
      maszyny były dużo gorsze.
    • alcarin Tak 16.02.07, 23:32
      W 20 tc lekarz podzas usg powiedzial, ze dziewczynka i byla dziewczynka. Musial
      dobrze ja widziec, bo byl na tyle pewnien swojej opinii, ze w wyniku badania
      wpisal m.in. "Plod plci zenskiej". Skoro dal mi to na pismie, to chyba mial
      takie glebokie przekonanie. To byl bdb lekarz, spec od usg, ktory robil takich
      badan setki miesiecznie, no i mial dobry sprzet (dr Makowski z Zelaznej w
      W-wie). Mysle, ze sporo zalezy od umiejetnosci lekarza i jakosci sprzetu, na
      jakim pracuje. Kolejne usg, robione przez innych lekarzy i na roznych sprzetach
      (w szpitalu, ale tez dobre) potwierdzaly jego opinie. No i urodzila sie kobitka
      smile Zawsze chcialam miec corke i od samego poczatku czulam, ze to dziewczynka.
    • kobitka22 :):):) 16.02.07, 23:32
      Do końca miał być chłopczyk - Szymon...
      ... Mam Szymonke smilesmile
      • benignusia Re: :):):) 16.02.07, 23:46
        taak.miała być Emilka-i jest Emilka
    • truscaveczka Re: Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na 16.02.07, 23:38
      Biorąc pod uwagę, ze mój lekarz obejrzał sobie jajniki mojego dzidziusia, to
      sama rozumiesz smile Musiała być dziewczyna na zamówienie Taty big_grin
    • jufalka NIE 17.02.07, 00:08
      Miał być chłopak... słyszałam, że jeśli lekarz określi, że chłopak to rzadko się
      myli...kupowałam rzeczy takie bardziej dla chłopaka czyli np niebieskie, a
      żadnego różu...jest dziewczynka...miła niespodzianka była smile
      • kasian27 Re:tak 17.02.07, 11:06
    • czarna83 Re: Czy sprawdzila sie Wam plec dziecka podana na 17.02.07, 00:53
      tak juz w 15 tyg wiedziałam ze to chłopak a pozniej sie jeszcze
      potwierdzało.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka