28.02.07, 09:05
Dziewczyny w jaki sposób załatwia sie ciążowe L4 i ile można na nim byćsmile
Pracuje na dwóch etatach i nie mam pojęcia jak to załatwić???
Obserwuj wątek
    • karolinka251 załatwia się???? 28.02.07, 09:12
      następna chce oszukiwać. Jeśli będziesz w ciąży zagrożonej lub coś będzie nie
      tak lekarz sam ci wystawi.
      • alfa156 Re: załatwia się???? 28.02.07, 11:01
        Uwielbiam te moralizatorskie teksty.
        Czy musze mieć koniecznie ciążę zagrożoną, aby odsapnąć w domu? Nie wiem jak Wy
        ale ja jestem na zwolniniu od 7 miesiąca. Miałam dosyć, ciągłe mdłości,bóle
        brzucha, i jak niby ma siedzieć przy biurku, i kompie 10 godzin jak dla mnie
        nie było rady. Płacę ZUS więc nie bardzo rozumiem
    • lenka30a Re: Porada L4 28.02.07, 09:13
      następna...
      Jak Ci coś dolega, to nie musisz "załatwiać" tylko lekarz Ci sam wypisze
    • isabell26 Re: Porada L4 28.02.07, 09:21
      odezwały się te które są uczciwe !!!!!!!
      Dziś ide do lekarza i jetsem pewna że dostanę l4
      mam silne bóle i ogólnie się źleczujesad(( i pytam o rade !!!
      Nie prosiłam o ocenę!~!!!!
      • lumja Re: Porada L4 28.02.07, 09:32
        skoro jestes pewna to po co Ci rada??
      • alfa156 Re: Porada L4 28.02.07, 11:03
        Idź smiało. Odpocznij, wyluzuj i nie denerwuj się smile
    • isabell26 Re: Porada L4 28.02.07, 09:45
      żal mi Was dziewczyny !!!
      nie wiem skąd bierze się w Was tyle jadu sad((((
      • lumja Re: Porada L4 28.02.07, 09:55
        czy moje pytanie mozna uznac za zjadliwe? Nie bardzo rozumiem. Chyba od tych
        bóli jestes taka zlosliwa. Wspólczuję. Bez odbioru.
      • lenka30a Re: Porada L4 28.02.07, 10:04
        uwielbiam takie teksty, naprawdębig_grin
        • isabell26 lumja to nie było do Ciebie!!!!! 28.02.07, 11:38
          twojego postu jeszcze nie byłosad
    • mniemanologia Re: Porada L4 28.02.07, 10:21
      Nie wiem, co to jest ciążowe L4; normalnie L4 dostaje się, kiedy ma się jakieś
      dolegliwości, nie? A w jaki sposób się załatwia (nie wiem, dlaczego pytasz,
      skoro wiesz): idziesz do lekarza i mówisz mu, co Ci dolega, a on wystawia Ci L4
      zgodnie ze swoją wiedzą na temat tego, jak bardzo taki Twój stan może stanowić
      przeszkodę w pracy (albo praca stanowić przeszkodę w Twoim stanie smile).
    • mika313 Re: Porada L4 28.02.07, 10:31
      Dziewczynki w pracy się PRACUJE, a nie siedzi na forum internetowym i OSZUKUJE
      pracodawcę. Żeby nie było - ja jestem na urlopie.
      • lenka30a Re: Porada L4 28.02.07, 10:37
        mika313- a skąd wiesz, że my w pracy jesteśmy?
        • mika313 Re: Porada L4 28.02.07, 10:52
          Tak lenka przyznaję to duuuży skrót myślowy: skoro nie na zwolnieniu to w pracy.
          Ale zauważyłam, że większość krytykujacych to mamy pracujace. Jeśli nie pracują
          to nawet moim zdaniem nie mają prawa się wypowiadać, bo nie wiedzą o czym mówią.
          Stąd dedukuję, że większość z krytykujacych pisze z pracy w tych godzinach.
          A wracając do L4 jako osoba bezstronna, bo w trakcie drugiej ciąży,
          niekorzystająca ze zwolnień mam dużo wyrozumiałości do zwolnień. Moja praca nie
          wymaga stania po parę godzin, moja praca nie jest stresująca, ciążę w mojej
          pracy traktuje się bardzo w porządku co niestety nie zdarza się zawsze, czuję
          się w mojej ciąży zdrowo i sprawnie przede wszystkim. Podsumowując nie jest to
          żaden heroizm w tak komfortowych warunkach przepracować te 9 miesięcy.
          P.S.Mimo jednak tych komfortowych warunków ja też odczuwam fizyczne zmęczenie
          pracą, opieką nad dzieckiem i ciągłym pędem.
          • mniemanologia Re: Porada L4 28.02.07, 11:08
            Nie wiem, po czym to zauważyłaś (o tych krytykujących-pracujących smile)
            Ja na przykład od paru tygodni nie pracuję.

Zresztą - temat-bumerang smile

A Koleżanka-autorka wątku dobrze wie, jak załatwić L4, sama napisała, że ma
            dolegliwości i idzie do lekarza. Nawet się zastanawiałam, czy to nie jest
            kolejna prowokacja smile
          • kasiapfk Re: Porada L4 28.02.07, 11:27
            a czy mama - pracodawca moze się wypowiadać, siedząc we WŁASNEJ firmie
            i "oszukując" samą siebie? bo ne wiem czy mogę...
            • mika313 Re: Porada L4 28.02.07, 11:47
              smile))
              Czy ja wiem kasiapfk? Sama się zastanawiam.
              Czy mama-pracodawca to nie trochę jak mama-niepracująca. Wypowiada się na temet,
              którego nie poznała. Trochę więcej można tobie wojewodzie niż mnie smrodzie.
    • megi1978 Re: Porada L4 28.02.07, 16:31
      Na zwolnienie możesz iść od razu jeżeli oczywiście lekarz Ci je da. Jest to
      zwolnienie 100% płatne (a nie 80% jak zwykłe chorobowe) i możesz na nim być
      max. 182 dni. Jeżeli potem jeszcze chciałabyś dalej wziaść zwolnienie to może
      to być już tylko świadczenie rehabilitacyjne, które przyznaje Lekarz Orzecznik
      ZUS (musiasz stawić się na badania). Wiem bo pracuję w Zusie, jestem w 8 tc i
      jestem też na zwolnieniu. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka