lobuz28 20.03.07, 20:59 Ratunku, macie jakieś pomysły na zgagę? Bo ja już nie wiem co zrobić a wieczorem dosłownie wykręca mi przełyk... Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_zona_grabarza Re: Zgaga w 7mc 20.03.07, 21:02 Ja żarłam renie, ale pomagało na krótko. Męczyłam się do samego końca ciąży. Niekiedy pomagało też jedzenie migdałów)) Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Zgaga w 7mc 20.03.07, 21:41 rennie jest ok mnie też tak właśnie od 7 m-ca zaczęła czasem męczyć zgaga - tak poza tym to nawet nie wiedziałam co to takiego )) Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Zgaga w 7mc 21.03.07, 10:11 Ja polecam lek o nazwie Metoclopramid. Jestem w 8 miesiacu i czasem przez zgage mialam z glowy noc. Jest super, ale na recepte. Mozna brac od poczatku ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.galusinska Re: Zgaga w 7mc 23.03.07, 16:59 Jest taki proszek od Bonifratrów i pomaga każdej ciążarnej podobno, mnie tak. Można kupić przez internet. 3 pln paczuszka plus przesyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: Zgaga w 7mc 20.03.07, 21:57 -jesc mniejsze porcje -zrezygnowac ze slodyczy, smazeniny i ostrych przypraw -nie popijac posilkow - Gastrocynesine - \\srodek homeopatyczny na zgage, mi pomogl,a do tej pory bylam sceptycznie nastawiona do homeopati bo np. na przeziebienie to u mnie homeopatyczne srodki nie dzialja, a ten naprawde dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
l09_11_1982 Re: Zgaga w 7mc 20.03.07, 22:45 Hej mnie zgaga meczy juz od akiegos czasu zwlaszcza ostatnio a jestem w 33 tygodniu ciazy.Staralam sie wtedy jesc jak mnie pikla te rzeczy po ktorych nie mialam zgagi ( a bylo ich na prawde niewiele ) pomagały mi szczegolnie jablka w wielkich ilosciach nawet 2 kg dziennie i duzo wody niegazowanej tez ok 2 l dziennie.Ostatecznie tabletki reni ( kiedys jadlam nawet po 2 - 3 dziennie ) teraz nauczylam sie bez nich zyc.Choc ciezko jest nieraz w nocy ale nie poddaje sie i Tobie zycze tego samego.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
l09_11_1982 Re: Zgaga w 7mc 21.03.07, 10:58 Aha i zdecydowanie polecam pic mleko mi pomaga strasznie nawet dzis w nocy stosowalam tylko tez nie mozna w zbyt duzych ilosciach bo tuczy dlatego kupuj z jak najmniejsza iloscia procentow Odpowiedz Link Zgłoś
jbolin Re: Zgaga w 7mc 20.03.07, 22:55 w pierwszej ciązy miałam okropną zgagę całe 9 miesięcy i ratowało mnie tylko i wyłącznie MLEKO. oczywiście trzeba ograniczyć posołki słodkie, pikantne i duże jednorazowe porcje. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuz28 Re: Zgaga w 7mc 21.03.07, 08:24 Dziękuję za info, jakoś będę walczyć. Spróbuję polecane przez Was metody. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kluska7777 Re: Zgaga w 7mc 21.03.07, 12:30 ja brałam REENNIE. Nie wiem czy tak to sie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
musia79 Re: Zgaga w 7mc 23.03.07, 21:48 są takie tabletki do ssania Validol...miętowe - teoretycznie na uspokojenie, choć na opakowaniu jest info że do stosowania także przy wymiotach u ciężarnych ale mi położna podpowiedziała że dobre są też na zgagę - biorę sobie pół lub ćwiartkę tabletki i pomaga natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś
stolarskaa Re: Zgaga w 7mc 22.03.07, 17:19 Hej!! Ja jestem w ósmym m-cy i biorę rennie a wcześniej manti. Polecam również zimne mleko albo kefir,super łagodzi palenie w przełyku)Pozdrawiam [url=www.szipszop.pl] [/url] Odpowiedz Link Zgłoś
komona Re: Zgaga w 7mc 23.03.07, 16:55 Cześć, Renii sporadycznie, mleko z lodówki - oczywiście i mięta. Ja piję mięte w ciągu dnia i naprawde mi pomaga własnie mi się parzy w kubeczku Pozdrawiam Komona Odpowiedz Link Zgłoś