21.03.07, 09:56
Witam ,jestem w 6tc,od kilku dni mam mdłości,wymioty nie pojawiły się,ale najgorsze jest to że wszystko tak intensywnie pachnie ,a niekiedy ulubiony zapach jest nie do zniesienia,jedyne co mi pomaga to wyjście na świeze powietrze, czy Wy też tak mialyście ,bo z tego co pamiętam w pierwszej ciąży też tak było,jak można sobie pomoc.
Pozdrawiam Ania
Obserwuj wątek
    • kasia191273 Re: Zapachy 21.03.07, 10:34
      zdecydowanie!

najbardziej drażniły mnie tzw. brzydkie zapachywink
      zresztą nie tylko zapachy, ale widoki np. psia kupka na ulicy i od razu odruch
      wymiotny

przez 4 miesiące miałam też mięsowstręt i nawet na widok filetów z kurczaka
      biegłam do wc

w 2. trymestrze wszystko minęło, choć węch mam dalej bardziej wyczulony, ale
      już bez odruchów ble
      • edzia.79 Re: Zapachy 21.03.07, 10:49
        W pierwszej ciazy nie mialam tego problemu.
        Teraz TAK.Pierwszy trymestr byl najgorszy;wszystko smierdzialo,nie moglam uzywac perfum.

Najgorsze juz za mna niestety zostala awersja do zapachow z tamtego okresu.
    • iza_792 Re: Zapachy 21.03.07, 16:30
      Nie chcę Cię martwić ale u mnie to trwało do końca trzeciego miesiąca a potem
      ustąpiło z dnia na dzień.Niestety przez pierwsze trzy miesiące czułam się
      fatalnie.Tak jak i u Ciebie wystąpiły u mnie okropne mdłości a wrażliwość na
      zapachy(to było najgorsze).Wszystko tak okropnie śmierdziało,że myślałam że
      zwariuje.W pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości dlatego tym trudniej
      było mi to znieść bo nie byłam na to przygotowana i nie wiedziałam jak sobie z
      tym radzić.Jedyne co mogłam jeść bez "odruchów wymiotnych" to bułka z żółtym
      serem, woda mineralna gazowana i owoce.I tak przetrwałam trzy miesiące.Co
      najdziwniejsze nie nabawiłam się anemii a wszystkie wyniki miałam książkowe.
      Teraz jestem w 33 t.c.Czuję się świetnie i odliczam dni do rozwiązania.Mam
      nadzieje,że i u Ciebie wszystko skończy się dobrze i może nieco wczesniej niz u
      mnie.Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Jestem mamą jednego maluszka i będę mamą drugiego !!!
      Mamuniabig_grinavida(02.03.2005)i Oscara(?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka