sprocet 20.05.03, 22:59 jestem w 39 tyg. ciązy.Mam skurcze nóg, czasami tylko łydek a czasami całej nogi. Magnez biorę codziennie, ale nie pomaga. Czy znacie metodę aby temu zaradzić? i czy to jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agawa3 Re: skurcze nogi 21.05.03, 02:36 Normalne. Jestem w 31. tygodniu i mam to samo. Czasami tak bolesne, że prawie krzyczę, a potem bolącą łydkę czuję jeszcze przez pół dnia. Trochę pomaga odginanie palców stopy do góry (najlepiej pomagając sobie ręką) ale ciężko to zrobić mając na przeszkodzie duży brzuch. W pierwszej ciąży też mnie to dopadało i to nawet częściej niż teraz. No cóż, żadna ciąża nie trwa wiecznie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
brendastar Re: skurcze nogi 21.05.03, 10:14 Kup sobie preparat magnezowo-potasowy ale tylko taki bezpieczny dla kobiet w ciąży. Albo poproś ginekologa, żeby Ci takowy przepisał. Mnie pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasasin Re: skurcze nogi 21.05.03, 15:04 Cześć.Mi pomaga zwykłe wapno do picia i magnez z witaminą B6. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa291 Re: skurcze nogi 21.05.03, 19:18 Jak czujesz ze zbliza sie skorcz nogi to wyskakuj z lozka i rozchodz ja natychmiast -mnie w tym momecie jak staje na stope skorcz mija -wiem ze z wielkim brzuchem ciezko wyskakuje sie z lozka ja juz jestem w 40 tyg ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: skurcze nogi 21.05.03, 21:27 Hejhej! Miałam to samo...nasiliło się po porodzie, a przy obolałych wszystkich mięśniach było to jeszcze bardziej bolesne. Zapytałam lekarza czy mogę od czasu do czasu wypić isostar, pozwolił...i pomogło..skurcze minęły. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
marzena282 Re: skurcze nogi 21.05.03, 21:28 MNie dopada skurcz łydki przewaznie w nocy,wtedy owijam noge kołderka aby zrobilo jej sie cieplo i przechodzi ,prawie natychmiast.Zaznaczam ,że nie zazywam magnezu ani wapnia pomaga ogrzanie nóżki. Marzena 29 latek i 29tyg. brzdąc,którego kocham bardzo mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
sprocet Re: skurcze nogi 22.05.03, 01:29 dzieki Wam za rady. sprobuje je zastosowac. mam nadzieje ze i mnie to pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś