kasienka_255 24.04.07, 15:55 Witam! jJestem w 22 tygodniu ciąży i ostatnio zaczęłam pić kawę? Czy możecie mi napisać czy Wy pijecie kawkę i co sądzicie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw Re: kawa w ciąży 24.04.07, 16:01 Tak, ja piję kawę I sądzę, że przy moim niskim ciśnieniu bez tejże kawy bym się z łóżka rano nie zwlokła... Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: kawa w ciąży 24.04.07, 16:03 skonczony 19 tc.Odkas skonczyly sie mdlosci ,czyli od 12 tc pije dwie dziennie z duza iloscia mleka,czyli tak samo jak przed ciaza. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: kawa w ciąży 24.04.07, 16:12 Piłam kawę na polecenie trzech kolejnych lekarzy. Najpierw zabraniali pić. Potem mierzyli mi cisnienie i zabraniali nie pić. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: kawa w ciąży 25.04.07, 11:51 no to glupi jacys... tak drastycznie? zmien lekarzy... chyba ze tylko takich konowalow masz w okolicy mozliwe tez ze to ty upraszczasz do bolu... Odpowiedz Link Zgłoś
monteusz_wwa Re: kawa w ciąży 25.04.07, 14:22 reprezentuję ten sam typ w pierwszej ciąży moja pani doktor zalecała mi picie kawy (ale z mlekiem)- mierząc mi ciśnienie za każdym razem nie mogła wyjść z podziwu że w ogóle doszłam do przychodni... Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: kawa w ciąży 24.04.07, 21:33 W obu ciążach piłam kawkę Gdybym nie piła pewnikiem padłabym jak mucha. Fakt, na początku mnie odrzuciło, ale już gdzieś w 3mcu smaczek wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka kawa w ciąży 24.04.07, 22:00 piłam w obu ciążąch- jestem niskociśnieniowcem i bez kawy ani rusz Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2721 Re: kawa w ciąży 24.04.07, 22:11 Lajtowo możesz pić ja tez piłam i to przez cała ciaże tylko parzona mi nie pasiła ale rozpuszczalna z mlekiem była ok. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: kawa w ciąży 25.04.07, 09:39 na temat kawy jak zawsze pozytywnie. mocna z ekspersu ciśnieniwego z niewielką ilością ciepłego mleka. piłam przez całą ciążę. nie wiem skąd ten starch ciężarnych przed kawą? są narody, dla których kawa to podstawowy napój i sądzisz, że tam kobiety w ciąży unikają kawy? Odpowiedz Link Zgłoś
malwisienia Re: kawa w ciąży 25.04.07, 09:42 jak byłam w ciąży mój gin zawsze po zmierzeniu ciśnienia (80/50) kazał kawę wypić a byłam już po trzech; najgorzej było usiłować nie zasnąć stojąc w korku lub na światłach Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: kawa w ciąży 25.04.07, 09:43 Ja piłam 2 słabe kawy dziennie od początku do konca ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
soemi Re: kawa w ciąży 25.04.07, 09:46 Jeśli masz na myśli wypłukiwanie magnezu z organizmu to musiałabyś wypjać dziennie ok 5 filiżanek kawy czarnej. Jesli pijasz 1-2 to nie powinno być źle. Ja piłam 1 filiżankę rozpuszczalki. Odpowiedz Link Zgłoś
addria Re: kawa w ciąży 25.04.07, 13:15 Jeśli pijesz z umiarem, to czemu nie? Bez przesady z tymi rygorami. Piłam w obu ciążach raz dziennie kawkę z mleczkiem, piłam również czarną herbatę i dzieci urodziły się zdrowe. Oczywiście nie należy przesadzać z ilościami, bo kawa czy herbata mogą podnosić ciśnienie i jeśli masz podwyższone, to wtedy skonsultuj to lekarzem, ale jeśli nie masz problemów zdrowotnych, to mogę tylko życzyć smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
tigra8 Re: kawa w ciąży 25.04.07, 14:30 Ja nia piłam ale dlatego, że całkowicie mnie od kawy odrzuciło. A z tym podnoszeniem ciśnienia to kawa działa tylko przez chwile a później ciśnienie wraca do normy. Jeszcze jak ktos pije kawę codziennie to organizm tak sie przyzwyczaja, że trzebaby chyba litrami kawę pic żeby pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś