sierpniowa_mama1 18.05.07, 10:11 ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie? Jak to drugie to ile kosztuje? Kiedy trzeba się zdecydować? Czy nie jest szkodliwe? Czy zawsze pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfa156 Re: ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie?? 18.05.07, 10:24 bez wskazan lekarskich, cokolwiek to znaczy, jest platne. mnie kosztowalo 400, rodzialm na Karowej w Warszawie. co do decyzji to zalezy od szpitala. jak anestazjolog jest na miejscu to decyzja w kazdej chwili. kazda ingerencja moze byc szkodliwa, daja ci papierki do podpisania, miedzy jednym a drugim skurczem, i tam cos pisza o bolach glowy i inne ale nie doczytalam zalezy jak zrobione. jak zle to mozesz np nie czuc skurczy, co troche utrudnia sprawe. ale jak jest ok to bajka. czujesz kiedy masz przec a nie boli. potem dodatkowa dawka do szycia. mnie zalozyli przy 8 cm, zakladaja od 3. ja polecam, ale generalinie jak ze wszystkim ronznie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: olsztyn- w ramach nfz/nt 18.05.07, 11:18 W warszawskim szpitalu brodnowskim-350 i to jest podobno najtansze w Warszawie. Super sprawa polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia_88 Re: ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie?? 18.05.07, 11:49 NFZ nie refunduje kosztów ZZO, a szpitale pobierają za nie 300-700zl. Jeżeli wykonuje je dobry anestezjolog to nie ma powikłań, jeśli nakłuje trochę obok to można odczówać bóle głowy i pleców, ale bzdurą jest, że można uszkodzić rdzeń kręgowy, czy też, że chamuje poród. Ja mam zamiar w nie zainwestować, bo boję się bólu, a nie chcę się niepotrzebnie męczyć jeśli to może mi pomóc. Poza tym jeśli doszłoby do nacięcia zszywanie nie będzie bolało. A co do wpływu na dziecko to ok i można po nim karmić piersią bez obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
lumja Re: ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie?? 18.05.07, 14:18 to zależy od szpitala, w niektorych jest bezplatne ( w ramach NFZ) w niektorych każą sobie doplacac. nie wiem od czego to zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie?? 22.05.07, 13:32 w niektorych szpitalach refundują Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziamama Re: ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie?? 22.05.07, 13:04 Ja nic nie płaciłam za ZZO..dodam ze rodzilam w publicznym szpitalu w Poznaniu i nie miałam oplaconego lekarza czy położnej. Po prostu w trakcie porodu lekarz zapytal się czy chcę znieczulenie..ponieważ mi przysługuje i mogę wybrać Dolargan albo ZZO.. Odpowiedz Link Zgłoś