Dodaj do ulubionych

ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie???????

18.05.07, 10:11
ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie? Jak to drugie to ile kosztuje?
Kiedy trzeba się zdecydować? Czy nie jest szkodliwe? Czy zawsze pomaga?
Obserwuj wątek
    • alfa156 Re: ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie?? 18.05.07, 10:24
      bez wskazan lekarskich, cokolwiek to znaczy, jest platne. mnie kosztowalo 400,
      rodzialm na Karowej w Warszawie. co do decyzji to zalezy od szpitala. jak
      anestazjolog jest na miejscu to decyzja w kazdej chwili. kazda ingerencja moze
      byc szkodliwa, daja ci papierki do podpisania, miedzy jednym a drugim skurczem,
      i tam cos pisza o bolach glowy i inne ale nie doczytalam smile zalezy jak
      zrobione. jak zle to mozesz np nie czuc skurczy, co troche utrudnia sprawe. ale
      jak jest ok to bajka. czujesz kiedy masz przec a nie boli. potem dodatkowa
      dawka do szycia. mnie zalozyli przy 8 cm, zakladaja od 3. ja polecam, ale
      generalinie jak ze wszystkim ronznie bywa.
    • maretina olsztyn- w ramach nfz/nt 18.05.07, 10:43

• edzia.79 Re: olsztyn- w ramach nfz/nt 18.05.07, 11:18
        W warszawskim szpitalu brodnowskim-350 i to jest podobno najtansze w Warszawie.
        Super sprawa polecam.
    • klaudia_88 Re: ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie?? 18.05.07, 11:49
      NFZ nie refunduje kosztów ZZO, a szpitale pobierają za nie 300-700zl. Jeżeli
      wykonuje je dobry anestezjolog to nie ma powikłań, jeśli nakłuje trochę obok to
      można odczówać bóle głowy i pleców, ale bzdurą jest, że można uszkodzić rdzeń
      kręgowy, czy też, że chamuje poród. Ja mam zamiar w nie zainwestować, bo boję
      się bólu, a nie chcę się niepotrzebnie męczyć jeśli to może mi pomóc. Poza tym
      jeśli doszłoby do nacięcia zszywanie nie będzie bolało. A co do wpływu na
      dziecko to ok i można po nim karmić piersią bez obaw.
      • lumja Re: ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie?? 18.05.07, 14:18
        to zależy od szpitala, w niektorych jest bezplatne ( w ramach NFZ) w niektorych
        każą sobie doplacac. nie wiem od czego to zalezy.
      • binkaa Re: ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie?? 22.05.07, 13:32
        w niektorych szpitalach refundują smile
    • niedzwiedziamama Re: ZZO na kase chorych czy we własnym zakresie?? 22.05.07, 13:04
      Ja nic nie płaciłam za ZZO..dodam ze rodzilam w publicznym szpitalu w Poznaniu
      i nie miałam oplaconego lekarza czy położnej. Po prostu w trakcie porodu lekarz
      zapytal się czy chcę znieczulenie..ponieważ mi przysługuje i mogę wybrać
      Dolargan albo ZZO..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka