moni692 27.05.07, 23:29 Macie jakis pomysl co z nimi zrobic. Probowalam juz wszystkiego, maseczki, oczyszczanie toniki i nic. Na plecach tez sie ich sporo pojawilo i na dekolcie. ((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edit38 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 07:16 Prawdę mówiąc to w moim przypadku ciąża okazała się doskonałym lekarstwem na ten problem. Od kilku lat miałam problemy ze skórą na ramionach i plecach i nic nie pomagało a gdy zaszłam w ciążę okazało się że na plecach pozostały mi tylko stare blizny. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia0422 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 07:23 ja mam to samo... i tak miałam w poprzedniej ciąży... pewnie moja druga córeczka "zabiera" mi urodę i dobrze niestety nic z tym nie robie bo w sumie nie wiem czy cos by pomogło- jedne sie leczą, drugie wychodza i tak cały czas... pozdr.k. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_c Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 07:30 U mnie poczatek ciazy w jednym u drugim przypadku to katastrofa. Na twarzy, plecach, dekolcie pelno tych paskudztw. Potem bylo super, cera gladziutka, bez zadnych plam. Mam nadzieje z eteraz tez tak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
kitty29 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 08:08 Witam, Skąd ja to znam? Przed ciążą nie miałam większych problemów z cerą. Wprawdzie często się przetłuszczała, ale nic mi nie wyskakiwało. W ciąży od 12 tygodnia jest masakra. Okazało się, że zrobił mi się trądzik różowaty, prawdopodobnie na tle hormonalnym. Mnie pomagają wizyty u kosmetyczki plus częste mycie twarzy, przecieranie tonikiem i mocne nawilżanie. Na szczęście nie muszę się też codziennie malować. Niestety nie mogę stosować kosmetyków do cery trądzikowej bo robi mi się wtedy na twarzy skorupa. Czasami miejscowo stosuje maść cynkową lub Jeżeli powyższe sposoby by nie skutkowały poszłabym do dermatologa. Wiem, że to w obecnej chwili małe pocieszenie, ale po ciąży zmiany znikają w ciągu paru tygodni. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kaja714 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 08:13 Na moja cere ciaza wplywa dobrze.Wczesniej mialam wypryski nie duzo ale byly..a teraz od kad jestem w ciazy bardzo zadko sie jakis pojaw Odpowiedz Link Zgłoś
anetaa77 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 08:35 Ja też miałam z tym problem, na twarzy rosły mi ogromniaste pryszcze, prawie jak wrzody. Ale nie stosowałam żadnych lekarstw aby w razie czego nie zaszkodzić dzidzi. Mówili mi, że będę mieć dziewczynkę bo pewnie zabiera mi urodę. No i urodziłam synka!!!!! Ale pod koniec ciąży cera zrobiła sie gładziutka i tak jest do teraz, a minęło już 3 latka. Nie przejmuj sie tym aż tak bardzo, ważne żeby z dzidzią było wszystko oki. Odpowiedz Link Zgłoś
angelsik Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 08:45 w moi przypadku pryszcze byly pierwszym objawem ciazy.Tak mnie wysyfilo ze od razu wiedzialam ze cos jest nie tak... mam nadzieje ze szybko zejda...chce pieknie wygladac w ciazy czego i wam zycze Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 09:18 ja tez mialam ten problem, nic nie pomoglo, przeszlo po porodzie, ale zostalo kkilka blizn Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1301 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 09:53 ja mam to samo, tylko mi wyskoczylo juz jak odstawilam tabletki, mi nic nie pomaga oprocz diane-35, jak urodze i skoncze karmic to do nich wracam Odpowiedz Link Zgłoś
jusiiss Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 10:07 Witaj Mnie pryszcze i wągry zeszły z dekoldu,kiedy zaczęłam go codziennie myć mydłem siarkowym-kosztuje 3-4 zł,a efekty natychmiastowe. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
apl3 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 10:21 Ja przed ciąza tez miałam problemy z cerą. .Poszłam do dermatologa Stwierdził że to są hormonya i chciał mi przepisac jakieś antybityki, tabletki itp. Ja mu wtedy powiedziałam że staram się o dziecko. A on że w takim razie niestety nie mogę niczego brać. Powiedział też że jeśli to będzie chłopiec to w ciązy moja cera może się jeszcze pogorszyć( więcej męskich hormonów) a jak dziewczynkka to polepszyć w znacznym stopniu. A po ciąży to róznie to bywa. I chyba to sie sprawdziło Teraz jestem w ciązy ( dziewuch) i cera o niebo lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty29 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 11:50 Witam, Obawiam się, że to przesądy. Noszę dziewczynkę a cera mi się zdecydowanie pogorszyła. Moja koleżanka też będzie miała dziewczynkę a u niej problemy z cerą to już stan chorobowy. Za to zauważyłam inna prawidłowość. Jeżeli ktoś ma problemy z cerą przed miesiączką to i w ciąży te problemy się pojawiają. Oczywiście to żadna teoria naukowa Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 14:49 kitty29 napisała: Za to zauważyłam inna prawidłowość. > Jeżeli ktoś ma problemy z cerą przed miesiączką to i w ciąży te problemy się > pojawiają. Oczywiście to żadna teoria naukowa W pierwszej ciąży cera gładziutka, teraz (w drugiej) lepiej nie mówić. Przed ciążą było znośnie. A więc żadna teoria ani prawidłowość Odpowiedz Link Zgłoś
eeee27 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 14:31 mam to samo, u mnie problem się po prostu zwielokrotnił w ciąży, ogólnie mam cerę mieszną ze skłonnośćią do tych paskudztw. Moja teśiowa-dermatolog mówi, że na jakieś duże ogniska, zmiany można jakąś maść stosować miejscowo pono nie zaszkodzi, ale ja nie chcę. Jako, że każdy Polak to lekarz, znalazlam swój sposób, który mi pomógł - ciało myję szarym mydłem, zmiany smaruję spiryusem salicylowym przynajmiej dwa razy dziennie, wieczorem przecieram cały dekolt, nos, czoło, tu gdzie zmainy są. Mi pomogło, już jest troszkę lepiej. Teraz możesz spóbować choć na parę minut po umyciu wodą dekoltu i twarzy wystawić się na słońce żeby osuszyło to co najgosze. Pozdrawiam, damy radę to przetrzymać! Odpowiedz Link Zgłoś