Dodaj do ulubionych

Pryszcze w ciazy

27.05.07, 23:29
Macie jakis pomysl co z nimi zrobic. Probowalam juz wszystkiego, maseczki,
oczyszczanie toniki i nic. Na plecach tez sie ich sporo pojawilo i na
dekolcie. sad(((((((((((
Obserwuj wątek
    • edit38 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 07:16
      Prawdę mówiąc to w moim przypadku ciąża okazała się doskonałym lekarstwem na ten
      problem. Od kilku lat miałam problemy ze skórą na ramionach i plecach i nic nie
      pomagało a gdy zaszłam w ciążę okazało się że na plecach pozostały mi tylko
      stare blizny.
    • kinia0422 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 07:23
      ja mam to samo... i tak miałam w poprzedniej ciąży... pewnie moja druga
      córeczka "zabiera" mi urodę i dobrze smile
      niestety nic z tym nie robie bo w sumie nie wiem czy cos by pomogło- jedne sie
      leczą, drugie wychodza i tak cały czas...
      pozdr.k.
      • anula_c Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 07:30
        U mnie poczatek ciazy w jednym u drugim przypadku to katastrofa. Na twarzy,
        plecach, dekolcie pelno tych paskudztw. Potem bylo super, cera gladziutka, bez
        zadnych plam. Mam nadzieje z eteraz tez tak bedzie smile
    • kitty29 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 08:08
      Witam,

Skąd ja to znam?
      Przed ciążą nie miałam większych problemów z cerą. Wprawdzie często się
      przetłuszczała, ale nic mi nie wyskakiwało. W ciąży od 12 tygodnia jest masakra.
      Okazało się, że zrobił mi się trądzik różowaty, prawdopodobnie na tle hormonalnym.
      Mnie pomagają wizyty u kosmetyczki plus częste mycie twarzy, przecieranie
      tonikiem i mocne nawilżanie. Na szczęście nie muszę się też codziennie malować.
      Niestety nie mogę stosować kosmetyków do cery trądzikowej bo robi mi się wtedy
      na twarzy skorupa. Czasami miejscowo stosuje maść cynkową lub
      Jeżeli powyższe sposoby by nie skutkowały poszłabym do dermatologa.
      Wiem, że to w obecnej chwili małe pocieszenie, ale po ciąży zmiany znikają w
      ciągu paru tygodni. smile

Pozdrawiam,
      Magda
    • kaja714 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 08:13
      Na moja cere ciaza wplywa dobrze.Wczesniej mialam wypryski nie duzo ale byly..a
      teraz od kad jestem w ciazy bardzo zadko sie jakis pojawsmile
    • anetaa77 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 08:35
      Ja też miałam z tym problem, na twarzy rosły mi ogromniaste pryszcze, prawie jak
      wrzody. Ale nie stosowałam żadnych lekarstw aby w razie czego nie zaszkodzić
      dzidzi. Mówili mi, że będę mieć dziewczynkę bo pewnie zabiera mi urodę. No i
      urodziłam synka!!!!! Ale pod koniec ciąży cera zrobiła sie gładziutka i tak jest
      do teraz, a minęło już 3 latka. Nie przejmuj sie tym aż tak bardzo, ważne żeby z
      dzidzią było wszystko oki.
      • angelsik Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 08:45
        w moi przypadku pryszcze byly pierwszym objawem ciazy.Tak mnie wysyfilo ze od
        razu wiedzialam ze cos jest nie tak...
        mam nadzieje ze szybko zejda...chce pieknie wygladac w ciazy smilesmilesmile
        czego i wam zyczesmile
    • rozanamama Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 09:18
      ja tez mialam ten problem, nic nie pomoglo, przeszlo po porodzie, ale zostalo
      kkilka blizn
    • gosiaczek1301 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 09:53
      ja mam to samo, tylko mi wyskoczylo juz jak odstawilam tabletki, mi nic nie
      pomaga oprocz diane-35, jak urodze i skoncze karmic to do nich wracam
    • jusiiss Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 10:07
      Witaj
      Mnie pryszcze i wągry zeszły z dekoldu,kiedy zaczęłam go codziennie myć mydłem
      siarkowym-kosztuje 3-4 zł,a efekty natychmiastowe.
      Powodzenia!
      • apl3 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 10:21
        Ja przed ciąza tez miałam problemy z cerą. .Poszłam do dermatologa Stwierdził
        że to są hormonya i chciał mi przepisac jakieś antybityki, tabletki itp. Ja mu
        wtedy powiedziałam że staram się o dziecko. A on że w takim razie niestety nie
        mogę niczego brać. Powiedział też że jeśli to będzie chłopiec to w ciązy moja
        cera może się jeszcze pogorszyć( więcej męskich hormonów) a jak dziewczynkka to
        polepszyć w znacznym stopniu. A po ciąży to róznie to bywa.
        I chyba to sie sprawdziło
        Teraz jestem w ciązy ( dziewuch) i cera o niebo lepsza.
        • kitty29 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 11:50
          Witam,

Obawiam się, że to przesądy.
          Noszę dziewczynkę a cera mi się zdecydowanie pogorszyła. Moja koleżanka też
          będzie miała dziewczynkę a u niej problemy z cerą to już stan chorobowy.
          Za to zauważyłam inna prawidłowość.
          Jeżeli ktoś ma problemy z cerą przed miesiączką to i w ciąży te problemy się
          pojawiają. Oczywiście to żadna teoria naukowa smile

Pozdrawiam,
          Magda
          • viewiorka Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 14:49
            kitty29 napisała:
            Za to zauważyłam inna prawidłowość.
            > Jeżeli ktoś ma problemy z cerą przed miesiączką to i w ciąży te problemy się
            > pojawiają. Oczywiście to żadna teoria naukowa smile

W pierwszej ciąży cera gładziutka, teraz (w drugiej) lepiej nie mówić. Przed
            ciążą było znośnie. A więc żadna teoria ani prawidłowośćsmile
    • eeee27 Re: Pryszcze w ciazy 28.05.07, 14:31
      mam to samo, u mnie problem się po prostu zwielokrotnił w ciąży, ogólnie mam
      cerę mieszną ze skłonnośćią do tych paskudztw. Moja teśiowa-dermatolog mówi, że
      na jakieś duże ogniska, zmiany można jakąś maść stosować miejscowo pono nie
      zaszkodzi, ale ja nie chcę. Jako, że każdy Polak to lekarz, znalazlam swój
      sposób, który mi pomógł - ciało myję szarym mydłem, zmiany smaruję spiryusem
      salicylowym przynajmiej dwa razy dziennie, wieczorem przecieram cały dekolt,
      nos, czoło, tu gdzie zmainy są. Mi pomogło, już jest troszkę lepiej. Teraz
      możesz spóbować choć na parę minut po umyciu wodą dekoltu i twarzy wystawić się
      na słońce żeby osuszyło to co najgosze.
      Pozdrawiam, damy radę to przetrzymać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka