gojka23 19.06.07, 10:02 Hejka może mam głupie pytanie, ale badzo mnie to ciekawi??? Czy w ciązy można depilować nogi DEPILATOREM??? Pytam ze względu na ten ból...czy nie będzie to źle wpływało na płód? Co Wy na to??? Chyba jeszcze tego wątku nie było . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko litości... 19.06.07, 10:04 W ciąży w ogóle nie wolno depilować nóg, bo dziecko do końca życia łyse bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wyszukiwarka !!!! 19.06.07, 10:06 Temat omawiany conajmniej raz na 2 tyg. szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=depilator&forum=585&A_szukaj=temat&ile=20&sort=data_desc&ktory=2 Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Wyszukiwarka !!!! 19.06.07, 11:12 mam nadzieję,że odp aurinko to żart.ja depiluję nogi w ciąży bo dość mocno zarastam a brzuch zaczął mi przeszkadzać w goleniu.przychodzi do mnie do domu kosmetyczka i depiluje mi nogi woskiem.boli za pierwszym razem a potem to już z górki.z tego co wiem to lekarze nie widzą przeciwwskazań,może poza bardzo wczesną ciążą bo wtedy ból i stres z nim związany mógłby zaszkodzić Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Wyszukiwarka !!!! 19.06.07, 12:00 ja też depiluję nogi, ale plastrami z woskiem a nie depilatorem...dla mnie depilator to masochizm Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka251 Re: Wyszukiwarka !!!! 19.06.07, 12:31 aurinko ma rację.dziecko będzie łyse . czasem wystarczy pomyśleć.dziewczyny myślenie naprawdę nie boli, ja wiem że w ciązy kurczy sie mózg ale że aż tak Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Wyszukiwarka !!!! 19.06.07, 13:49 wyraziłam nadzieję,że to żart bo nie chce mi się wierzyć,że można na poważnie mówić takie herezje,w sensie,że aurinko świadomie zażartowała Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: Wyszukiwarka !!!! 19.06.07, 13:53 nie no naprawde bedzie lyse. I podobno sie bez zebow urodzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Wyszukiwarka !!!! 19.06.07, 14:58 Lukrecjo, jasne, że żart, po prostu czasem czytając po raz setny to samo pytanie (w dodadku dość absurdalne) ma się ochotę odpowiedzieć tylko w taki sposób jak napisałam wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Wyszukiwarka !!!! 19.06.07, 16:00 wróciłaś mi aurinko wiarę w ludzi.nawet nie wiesz jakie ludzie herezje wygadują i,co najgorsze,święcie w nie wierzą.o zabobonach w ciąży to można książkę napisać.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Depilacja NÓG w ciązy??? 19.06.07, 12:37 a mnie zawsze zastanawia ,czy ja jakaś sadystką jestem,że nie czuję tego bólu.Fakt,że depiluje elektyrcznym juz ponad 10 lat,ale nigdy jakoś nie cierpiałam.Chyba się przyzwyczaiłam i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ingapol dziewczyny, nie zadawajcie durnych pytań !!! 19.06.07, 16:18 niedługo zobaczymy pytanie: czy w ciązy można myć włosy ??? czy szampon nie zaszkodzi dziecku ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: dziewczyny, nie zadawajcie durnych pytań !!! 19.06.07, 16:24 ingapol napisała: > niedługo zobaczymy pytanie: czy w ciązy można myć włosy ??? czy szampon nie > zaszkodzi dziecku ??????????????? No i co z tego? Lepiej zadać "głupie" pytanie niż wogóle nie zadawać sobie trudu myśleniem o dziecku A na Twoim miejscu szamponu bym nie piła Podobno nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ingapol nie piję szamponu 20.06.07, 08:23 ale chyba dziś doleję sobie do kawy. A niektóre pytania są nie tylko głupie a durne !!!!! Załamać sie można jak osoba, która będzie miała wkrótce dziecko może pisać takie bzdury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: nie piję szamponu 20.06.07, 08:32 ingapol napisała: > ale chyba dziś doleję sobie do kawy. > A niektóre pytania są nie tylko głupie a durne !!!!! > Załamać sie można jak osoba, która będzie miała wkrótce dziecko może pisać taki > e > bzdury !!! > Capuccino się nie robi szamponem A rozumu do głowy nikomu się nie nabije nazywając go "durnym" A te posty to jeszcze nic. Leżałam w szpitalu z dziewczyną która już urodziła dziecko i była hmmmmmmmm, dośc niepoinformowana np. dzwoni do swojego chłopaka i cytuję "Tyyyyyyyyyy, wiesz że ona się w nooooooocy budzi i trzeba ją karmić i przewijać... no powaga, móóóóóóóóówię ci". Każdy płacz małej wywoływał u "matki" panikę, zaczynała bezładnie biegać po pokoju, troszkę próbowałam pomóc, ale miałam też swoje dziecko. I dla mnie to jest prawdziwy załom że ktoś przez wiele miesięcy nie miał czasu ani ochoty poczytać ciut o dziecku. Wolę jak się ktoś zapyta. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: nie piję szamponu 20.06.07, 11:52 Kasiaba1 az mnie ciarki przeszly jak to napisalas.... biedne dziecko .. Odpowiedz Link Zgłoś
gojka23 Re: dziewczyny, nie zadawajcie durnych pytań !!! 20.06.07, 12:27 Dzięki kasiaba1 za podsumowania...kurcze przy 1 ciąży człowiek głupieje doszczętnie ale dlatego że nie chce wyżądzić krzywdy maleństwu! Za jakiś czas jak już będę w ciąży wiedza ta przyda się jak znalazł a teraz czasem tu zaglądam i zadaję głupkowate pytania . HHHMMMY a z drugiej strony może faktycznie nei myć włosów w ciąży <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry77 Re: Depilacja NÓG w ciązy??? 19.06.07, 21:44 Może to był zbieg okoliczności, ale mnie po depilacji depilatorem w ciąży zostały na długo czerwone kropeczki na udach, potem zrobiły się brązowe, zeszły dopiero po kilku tygodniach. Wcześniej nigdy się tak nie działo. Jednak ciąża ma jakiś wpływ na skórę, prawda? Dziecku na pewno nie zaszkodzisz, chyba że depilacja Cię baaardzo stresuje Odpowiedz Link Zgłoś
dmgr Re: Depilacja NÓG w ciązy??? 19.06.07, 21:59 Podobno jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia obrzęków nóg po depilacji w ciąży, mam tak napisane na ulotce do depilatora (czytałam bo kupowałam go w pierwszej ciąży) ale jakoś mnie to nie zniechęciło i depiluje choć już coraz trudniej bo brzuch przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś