hexe1234 28.06.07, 20:09 Czy w ciaży można pić zieloną herbatę? Pozdrawiam, Hexe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaczek1301 Re: Zielona herbata 28.06.07, 20:30 mozna ale bez przesady, do 2 filizanek dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
lailala Re: Zielona herbata 29.06.07, 08:24 Też czytałam ksiażke w której autor doradza picie zielonej herbaty w ograniczonej ilości.Nie jestem lekarzem (zresztą w ksiązce ta teza niejest poparta żadnymi badaniami)Gdyby tak było 2/3 swiata które pije TYLKO zieloną herbatę w dużych ilościach miałoby problemy.Moim zdaneim to jakaś bzdura. Lekarz prowadzący jak to usłyszał potwierdził moja opinie i powiedział zeby nie parzyć bardzo mocnej herbaty bo ta czarna czy zielona poże po prostu podwyzszac ciśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
aga_n20 Re: Zielona herbata 29.06.07, 09:15 całą ciążę piję zieloną herbatę i nic się nie działo lekarz nic nie mówił aby to szkodziło Odpowiedz Link Zgłoś
emilka.i Re: Zielona herbata 29.06.07, 10:06 Wątek zielonej herbaty przewija się od czasu do czasu i są różne opinie. Ja przed ciążą w zasadzie piłam tylko różne rodzaje zielonej herbaty i czerwonej, gdyż je uwielbiam. Teraz natomiast zielona herbatę piję bardzo sporadycznie, gdyż wyczytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że zielona herbata może hamować rozwój i wzrost komórek dziecka. Jest wprawdzie zastrzeżenie, iż nie jest to udowodnione w 100%, ale jest takie ryzyko, w związaku z czym należy ograniczyc jej picie. Tak więc wolę nie ryzykować skoro taka opinia się pojawiła, ale czy taka jest w rzeczywistości to nie wiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hexe1234 Re: Zielona herbata 29.06.07, 10:13 Dziękuję za Wasze odpowiedzi Zieloną uwielbiam, ale może to i racja, żeby ją trochę ograniczyć. Skoro potrafiłam się wyrzec mojej ukochanj kawki.... Miłego dnia, Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 nie bardzo 29.06.07, 11:11 edumed.com.pl/sklep.php/EGCG.html poza tym ma bardzo dużo kofeiny. Odpowiedz Link Zgłoś