Dodaj do ulubionych

Dluuugo sie goi:((((

04.07.07, 14:04
Bardzo marnie goi mi sie szew po nacieciu. Nie dosc ze dopiero co rozpuscily
mi sie szwy (3 tygodnie, a bylo ich sporo, sporo) to zrobila mi sie tak jakby
niezagojona plamka, ktora boli. Uzywam tantum rosa, rivanol w zelu i od
wczoraj nadmanganianu potasu. Jak Wy`sobie radzilyscie?? Wizyte mam dopiero
jutro. A moze po prostu drugi raz goi sie dluzej????
Obserwuj wątek
    • paniwaz Re: Dluuugo sie goi:(((( 04.07.07, 15:15
      Jak Ty wytrzymałaś 3 tygodnie ze szwami? U mnie po tygodniu rana była zagojona a
      najbardziej dokuczały mi właśnie szwy i to one podrażniały te delikatne i świeżo
      zagojone miejsca podczas siadania. Dlatego nie wytrzymałam i je sama zdjęłam,
      uprzednio konsultując się z położną - mąż poprzecinał nożyczkami a ja
      wyciągnęłam palcami. Wtedy poczułam ogrrromną ulgę. Może i Tobie pozostała jakaś
      niteczka, która Cię podrażnia? Do jutra wytrzymasz i prawdopodobnie lekarz
      wyciągnie Ci pozostałości szwów, które już od 2 tygodni nie pełnią żadnej
      funkcji, poza "dekoracyjną". Pozdrawiam Pani Wąż
      • luna333 Re: Dluuugo sie goi:(((( 04.07.07, 22:19
        oczywiście idź do gina niech zobaczy/ akurat u mnie po prostu goiło się długo i bolało z 6tyg ale jak się zagoiło to cacy i bez śladów praktycznie - tak czy siak gin musi zobaczyć czy ci się ziarnina nie robi/ moze to faktycznie jakiś szew dokucza - ja miałam wchłaniające się ale długo się rozpuszczały i bolało i denerwowało ale ładnie się goiło czego i tobie życzę
    • aleksandra07 Re: Dluuugo sie goi:(((( 05.07.07, 10:29
      Ja mam to samo taką żywą plamke która boli,pomogły mi okłady z sody-tak zalecał lekarz ,goi się po tym ale bardzo wolno,to wina miejsca, dodam ,że jestem 3 miesiące po porodzie(mam już dosyć)
      • 000aga000 Re: Dluuugo sie goi:(((( 05.07.07, 11:14
        Miałam też problem z gojeniem się blizny i w 19 dniu po porodzie poszłam do
        swojego gin. Okazało się, że mam nie porozpuszczane szwy, które mi nadrywały
        cały czas ranę i dlatego tak bolało. Lekarz mi pościągał i juz na drugi dzień
        było o niebo lepiej.
    • gosiarkar Kora dębu !!! 05.07.07, 15:14
      Jest idealna na trudno gojące się rany.
      Rób płukankę z kory - można ją kupić w aptece, kosztuje grosiki smile
      Pozdrawiam smile
    • oli77 Re: Dluuugo sie goi:(((( 05.07.07, 16:45
      Niestety ja też po drugim porodzie nieźle cierpiałam,(po pierwszym gojenie
      krocza to był pryszcz). Woda utlenioną dezynfekuj, myj dokładnie mydłem, inne
      preparaty które stosujesz też są ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka