Dodaj do ulubionych

Wysypka na brzuchu

16.07.07, 14:18
Właśnie też mam z tym problem i to poważny, i najgorsze jest to że mam manię
drapania, lecz staram sie ją opanować smile ale nie piłam wapna, zacznę teraz to
może mi złagodzi
Obserwuj wątek
    • ewciak23 Wysypka na brzuchu 20.06.08, 17:02
      Ja jestem w tej chwili w 8 miesiącu ciąży a dokładnie w 35 tygodniu. Jakoś na
      początku 8 miesiąca pojawiły mi się na brzuchu rozstępy pomimo używania środków
      dla mam nawet 2-3 razy dziennie. Dodatkowo użądlił mnie trzmiel i to sie jakoś
      tak zbiegło w czasie z objawami na brzuchu. Rozstępy zrobiły się czerwone,
      zaczęły swędzieć i jednocześnie zaczęły się na nich pojawiać krostki
      przypominające potówkę. Teraz zamiast krostek są blizny i na nich jeszcze tworzą
      sie świeże krostki. Swędzi tak, jakby mnie ktoś wysmagał pokrzywami. Dermatolog
      zalecił mi picie wapna i maść, którą można kupić w aptece bez recepty -
      zaogniła tylko rany. Przypadkiem odkryłam preparat, który sprawił, ze pierwszy
      raz od 9-10 dni nie czułam, ze mam problem ze skórą. Również bez recepty,
      ziołowy lek który zawiera olej z nasion wiesiołka wspomagający włókna kolagenowe
      i tym samym reperację skóry - Linoeparol. Bardzo polecam. Do tego pomaga też
      zwyczajna mąka ziemniaczanawink
    • agimiko6 Re: Wysypka na brzuchu 12.05.13, 10:35
      właśnie jestem w 35 tyg i od kilku mam problem z wysypką i swędzeniem na brzuchu. również na udach i ramionach mnie swędzi i wyczytałam, że to może być osutka ciężarnych. jeśli tak to nie zagraża dziecku na szczęście, ale chyba skonsultuję to jeszcze z lekarzem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka