evva841 16.07.07, 14:18 Właśnie też mam z tym problem i to poważny, i najgorsze jest to że mam manię drapania, lecz staram sie ją opanować ale nie piłam wapna, zacznę teraz to może mi złagodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewciak23 Wysypka na brzuchu 20.06.08, 17:02 Ja jestem w tej chwili w 8 miesiącu ciąży a dokładnie w 35 tygodniu. Jakoś na początku 8 miesiąca pojawiły mi się na brzuchu rozstępy pomimo używania środków dla mam nawet 2-3 razy dziennie. Dodatkowo użądlił mnie trzmiel i to sie jakoś tak zbiegło w czasie z objawami na brzuchu. Rozstępy zrobiły się czerwone, zaczęły swędzieć i jednocześnie zaczęły się na nich pojawiać krostki przypominające potówkę. Teraz zamiast krostek są blizny i na nich jeszcze tworzą sie świeże krostki. Swędzi tak, jakby mnie ktoś wysmagał pokrzywami. Dermatolog zalecił mi picie wapna i maść, którą można kupić w aptece bez recepty - zaogniła tylko rany. Przypadkiem odkryłam preparat, który sprawił, ze pierwszy raz od 9-10 dni nie czułam, ze mam problem ze skórą. Również bez recepty, ziołowy lek który zawiera olej z nasion wiesiołka wspomagający włókna kolagenowe i tym samym reperację skóry - Linoeparol. Bardzo polecam. Do tego pomaga też zwyczajna mąka ziemniaczana Odpowiedz Link Zgłoś
agimiko6 Re: Wysypka na brzuchu 12.05.13, 10:35 właśnie jestem w 35 tyg i od kilku mam problem z wysypką i swędzeniem na brzuchu. również na udach i ramionach mnie swędzi i wyczytałam, że to może być osutka ciężarnych. jeśli tak to nie zagraża dziecku na szczęście, ale chyba skonsultuję to jeszcze z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś