izabelix 10.07.03, 11:17 ratunku... przypetuje sie do mnie wszystko co tylko mozliwe... wczoraj wieczorem zaczela mi pekac skora w kacikach ust... no juz nie mam sily co mozna brac w ciazy?? iz ps. nigdy ich nie mialam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotairadek Re: a na zajady co?? 10.07.03, 16:32 Ja rowniez mialam zajady, ale w pierwszych miesiacach ciazy, kiedy to zygalam jak kot i prawie nic nie jadlam. I brakowalo mi witamin. Znajoma polecila mi jest pomarancze i to poskutkowalo. Staram sie codziennie zjesc przynajmniej jednego pomarancza i zajady zniknely po tygodniu. A mialam je straszne, po obu stronach i co sie zaczely goic to znowu sie odnawialy. Skonczyly mi sie w 3 miesiacu ciazy. A w ktorym ty jestes? Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
izabelix Re: a na zajady co?? 10.07.03, 23:40 ) ja sie tych miesiecy nigdy nie moge doliczyc:>> w sobote skonczymy 23 tydzien) takze juz powoli z gorki:> iz Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: a na zajady co?? 11.07.03, 00:18 Nie w ciąży skutkuje vitamina B-complex..ale nie zawsze, chyba można zażywać również w ciąży. Z naturalnych źródeł witamin z grupy B, których niedobór najczęściej jest przyczyną zajadów, to na przykład ziemniaki. Pomarańcze, choć chyba są źródłem innej witaminki też moga wesprzeć "kurację". Odpowiedz Link Zgłoś